όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Πως θα καταφέρετε να γεννήσετε φυσιολογικά με VBAC;

Η προσπάθεια φυσιολογικού τοκετού με VBAC είναι επιτυχής σε πάνω από το 7 στις 10 γυναίκες και στις μέρες μας αποτελεί στόχο της παγκόσμιας μαιευτικής κοινότητας σε μια προσπάθεια να μειωθεί το ποσοστό καισαρικών τομών. Για να καταφέρεται να γεννήσετε φυσιολογικά με VBAC συνιστούνται τα ακόλουθα:

  • Βρείτε γιατρό και μαία φιλικά προσκείμενους στο φυσιολογικό τοκετό με εμπειρία και γνώση σχετικά με το VBAC.
  • Αφήστε τουλάχιστον μια απόσταση 18 μηνών μεταξύ των τοκετών σας.
  • Φροντίστε τον εαυτό σας στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και αποφύγετε επιπλοκές όπως ο διαβήτης,η προ εκλαμψία κ.λ.π που μπορεί να περιπλέξουν το σενάριο τοκετού ακόμη και σε μια μητέρα χωρίς προηγούμενο ιστορικό καισαρικής τομής.
  • Φροντίστε το βάρος σας. Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης η μεγαλύτερη του κανονικού πρόσληψη βάρους, δυσχεραίνει το αποτέλεσμα ενός τοκετού ιδιαίτερα όταν η μάζα σώματος αυξάνεται σημαντικά. Στην περίπτωση του VBAC οι γυναίκες με φυσιολογικό βάρος σώματος έχουν πιθανότητα επιτυχίας 85%, ενώ οι πιθανότητες λιγοστεύουν και φτάνουν και το 61% όσο το βάρος σας μεγαλώνει.
  •  Ασκηθείτε συστηματικά. Η άσκηση στην διάρκεια της εγκυμοσύνης φαίνεται να βοηθά στην εξέλιξη του τοκετού και μειώνει την διάρκεια του κατά 1,5 ώρα σύμφωνα με νέες έρευνες ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να μειώνει το ποσοστό της καισαρικής τομής.
  • Ενημερωθείτε και προετοιμαστείτε σωστά μέσω των ειδικών ομάδων προετοιμασίας του all4baby.Λύστε τις απορίες σας, συζητείστε για τις δικές σας πιθανότητες, δώστε έμφαση στο δικό σας ιστορικό και μάθετε τα πάντα για τον φυσιολογικό τοκετό και πως θα  τα καταφέρετε αυτή την φορά. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
  • Πηγαίνετε στο μαιευτήριο την σωστή στιγμή. Η προσέλευση στο μαιευτήριο σε εγκατεστημένο τοκετό μειώνει την ανάγκη παρεμβάσεων που συχνά δε είναι απαραίτητες για την επίτοκο. Συνοδευόμενη από την μαία σας και καθ΄οδόν θα μπορέσετε να νιώθετε ασφαλής και να οδηγηθείτε την κατάλληλη στιγμή στο μαιευτήριο.
  • Διατηρείστε την κινητικότητα σας και όρθιες θέσεις στην διάρκεια του τοκετού. Η στάση του σώματος , η περιπατητική κίνηση, το ανέβασμα σε σκάλα κ.λ.π. αποτελούν θέσεις και εύκολους τρόπους να βελτιώσετε την εξέλιξη του τοκετού σας αισθητά. Μπορεί κατά την διάρκεια ενός τοκετού για vbac η ανάγκη συνεχούς καρδιοτοκογραφάς ναι υπάρχει αλλά δε σημαίνει πως μπορεί να περιορίσει την κάθε σας κίνηση. Διατηρώντας την ασφάλεια της συνεχούς παρακολούθησης του μωρού σας , μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μια μπάλα γυμναστικής , μικρά σκαλάκια, βαθύ κάθισμα και όποια άλλη θέση σας βοηθάει να νιώσετε καλύτερα και διατηρεί το σώμα σε όρθια θέση. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την κίνηση στον φυσιολογικό τοκετό.
  • Αποφύγετε την πρώιμη χρήση επισληριδιου ή πεθιδίνης καθώς πριν την διαστολή 4-6 εκατοστών στο 32% των γυναικών μειώνουν την δύναμη τον συσπάσεων. Η μαία σας μπορεί να σας βοηθήσει με τις αναπνοές, το μασάζ, την αλλαγή θέσεων και στάσεων στον τοκετό για να μπορέσετε να ανακουφιστείτε αρκετά μέχρι εκείνη την στιγμή που θα νιώσετε άνετα για την επισκληρίδιο ή ακόμα και να τη αποφύγετε εντελώς.

 

Ο τοκετός μετά από καισαρική είναι ασφαλής, εφικτός και πρέπει να ενθαρρύνεται από τους επαγγελματίες υγείας , καθώς αποτελεί τον καλύτερο τρόπο γέννησης για το μωρό σας και την ηπιότερη συνέχεια της εγκυμοσύνης σας. Μην χάσετε κάθε ευκαιρία να προσπαθήσετε καθώς αυτή η προσπάθεια δε είναι ποτέ μάταιη. Εμείς στο all4baby είμαστε κοντά σε κάθε νέα μητέρα που στοχεύει σε έναν φυσιολογικό τοκετό με ασφάλεια.

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.