όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Ποιες είναι οι επιπλοκές του VBAC;

Η προσπάθεια φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική έχει μικρές πιθανότητες να λάβει χώρα. Παρόλα αυτά όμως, δεν παύει να εμφανίζεται συχνότερα στην περίπτωση μιας αποτυχημένης προσπάθειας.

Γενικά για την μητέρα  η συνολική πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκής είναι 3% ενώ στην περίπτωση μιας αποτυχημένης προσπάθειας 17%. Για το μωρό η συνολική πιθανότητα να πάει κάτι στραβά στην προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό ανήκει σε 1/1000 μωρά.

Πιο συγκεκριμένα  οι κυριότερες επιπλοκές της προσπάθειας για VBAC είναι:

  • Η πιθανότητα ρήξης της μήτρας. Αποτελεί την σοβαρότερη επιπλοκή για την προσπάθεια VBAC και ανεβαίνει σημαντικά έως και 8 φορές στην διάρκεια ενός τοκετού με προηγούμενη τομή στην μήτρα. Η επιπλοκή αυτή αναφέρεται σε ποσοστό 0,22/1000 γυναίκες στον γενικό πληθυσμό και 7,14/1000 γυναίκες που προσπαθούν για VBAC.
  • Η ανάγκη μετάγγισης αίματος αυξάνεται κατά 1,4 φορές στην περίπτωση του VBAC. Από 3/1000 γεννήσεις σε 3,8/1000 γεννήσεις στην περίπτωση προσπάθειας για VBAC.
  • H ανάγκη αναπνευστικής υποστήριξης αυξάνεται για το μωρό σας παρουσιάζει αυξημένη πιθανότητα στο vbac. Από 6,3% για τον γενικό πληθυσμό σε 16,1% για τις γυναίκες που προσπαθούν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά από καισαρική.

Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα δίνει έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση και επαρκή αντιμετώπιση των επιπλοκών που αναφέρθηκαν και για τον λόγο αυτό δεν προτείνεται μέχρι την παρούσα χρονική στιγμή η διενέργεια φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική στο σπίτι ή σε μικρές μαιευτικές κλινικές που η παρουσία αναισθησιολόγου, μονάδων αίματος και μονάδας εντατικής νοσηλείας ενηλίκων και νεογνών δεν είναι διαθέσιμη. Οι ίδιες ή παρόμοιες προληπτικές πολιτικές νοσηλείας ισχύουν και στην περίπτωση καισαρικής τομής.

Ενημερωθείτε εδώ για τα πλεονεκτήματα του φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική και τις πιθανότητες επιτυχίας αυτής σας της προσπάθειας. Επικοινωνήστε μαζί μας ή ελάτε να συζητήσουμε από κοντά για την δική σας περίπτωση και λάβετε εξατομικευμένη συμβουλευτική. Καλέστε τώρα!

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.