όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Πως αλλάζει η προσπάθεια για VBAC την παρακολούθηση στον τοκετό σας;

Η παρακολούθηση του φυσιολογικού τοκετού είναι απλή, πολύ βοηθητική και στηρίζεται στην δική σας κλινική εικόνα και την ευεξία του μωρού σας. Ανάλογα με το ιστορικό της κάθε επιτόκου και την έναρξη ή εξέλιξη ενός τοκετού η παρακολούθηση κατά την διάρκεια του τοκετού προσαρμόζεται κατάλληλα.

Στην περίπτωση της προσπάθειας για φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική  η επίτοκος βρίσκεται σε τοκετό με υψηλή την εμφάνιση συγκεκριμένο επιπλοκών σε σχέση με το γενικό πληθυσμό και για το λόγο αυτό η στενότερη παρακολούθηση κρίνεται απαραίτητη.

Συγκεκριμένα , λόγω του κινδύνου ρήξης της μήτρας, που εμφανίζεται περίπου στο 0,32% με 1% των προσπαθειών για vbac η παρακολούθηση ενός τοκετού πρέπει να γίνεται στο περιβάλλον ενός μαιευτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες ενός τέτοιου, σπάνιου μεν αλλά έκτακτου δε , περιστατικού.

Αυτό σημαίνει πως οι γυναίκες συνίσταται να προτιμούν μαιευτικές κλινικές που περιθάλπουν πάνω από 3.000 γεννήσεις τον χρόνο, που διαθέτουν 24ωρη κάλυψη αναισθησιολόγου, που υπάρχει πρόσβαση σε επαρκή μονάδα ενηλίκων και νεογνών και που υπάρχει κάλυψη για μετάγγιση αίματος αν παρουσιαστεί η ανάγκη. Η προσπάθεια VBAC με τοκετό στο σπίτι ή σε μικρότερες μαιευτικές κλινικές ή birth centers δεν θεωρείτε ασφαλής σύμφωνα με την παγκόσμια μαιευτική κοινότητα και για το λόγο αυτό αποθαρρύνεται.

Στην διάρκεια του τοκετού η παρακολούθηση του καρδιακού παλμού του μωρού σας συνίσταται να πραγματοποιείται με συνεχή καρδιοτοκογραφία  ,χωρίς αυτό να αναστέλλει την κινητικότητα σας απαραιτήτως.

Τέλος, όπως και σε κάθε τοκετό υψηλού κινδύνου η τοποθέτηση ενδοφλέβιου καθετήρα θεωρείτε απαραίτητη και η διατήρησή του έως και 2 ώρες μετά την γέννηση είναι συνήθης πρακτική για την ασφάλειά σας. Επίσης,η όσο το δυνατόν αμεσότερη χορήγηση μητροσυσπαστικών φαρμάκων αμέσως μετά τον τοκετό θα μειώσει τον κίνδυνο μεγαλύτερης απώλειας αίματος από το κανονικό.

Εν κατακλείδι η προσπάθεια για VBAC δεν διαφέρει και πολύ στη παρακολούθηση ή περίθαλψή της από έναν τοκετό με διαβήτη κύησης, με μια προεκλαμψία ή με μία πρόκληση τοκετού. Αυτό που φαίνεται να διαφέρει  είναι η συχνότητα των επιπλοκών που μπορεί να παρουσιαστούν που δεν ξεπερνά το 1% του πληθυσμού ακόμη και στην περίπτωση πρόκλησης τοκετού.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Facebook, Twitter και email για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την προσπάθεια για VBAC και οι ειδικοί στον φυσιολογικό τοκετό του All4baby αναλαμβάνουν να σας λύσουν όλες σας τις απορίες εντελώς δωρεάν.

 

 

Πηγή:

Cunningham, F.G.,et.al. 2010, Williams Obstetrics 23rd edition, US: McGRaw-Hill Companies.

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.