όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Γιατί να προσπαθήσετε να γεννήσετε φυσιολογικά μετά απο καισαρική τομή;

Η προσπάθεια φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική είναι μια ασφαλής και ιατρικά επιβεβλημένη προσπάθεια στις μέρες μας εκτέλεσης του δεύτερου ή τρίτου σας τοκετού. Με υψηλά τα ποσοστά επιτυχίας που φτάνουν σε ορισμένες μελέτες και το 91% η προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική (VBAC) παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Ποσοστό επιτυχίας από 44 έως και 91%.Διαβάστε εδώ από την εξαρτάται η επιτυχία μιας προσπάθειας φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική τομή.
  • Ο φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική μειώνει κάτω από το μισό την μητρική θνησιμότητα λόγω επιπλοκών στο χειρουργείο. Αν και σπάνιο το γεγονός αυτό εμφανίζεται με συχνότητα 7,5 στις 1000 γυναίκες μετά απο προσπάθεια φυσιολογικού τοκετού έναντι του 19 σις 1000 μετά από μια δεύτερη καισαρική τομή.
  • Η μετάγγιση αίματος παρουσιάζει επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης στην δεύτερη καισαρική (2,6%) έναντι της πρώτης (1,8%).
  • Η ενδομητρίτιδα , η λοίμωξη από μικρόβιο του εσωτερικού στρώματος της μήτρας είναι μεγαλύτερη στην δεύτερη καισαρική με πιθανότητα εμφάνισης αυξημένη κατά 0,4% (2,7% εναντι 3,1%)

Οι επιπλοκές από την επιμόλυνση ή την διάνοιξη του τραύματος είναι διπλάσιες στην επαναληπτική καισαρική έναντι του VBAC. Στην πρώτη καισαρική η πιθανότητα αγγίζει το 1% και στην δεύτερη το 2%.

  • Ο τραυματισμός της ουροδόχου κύστης είναι 0,33% πιθανότερος με την δεύτερη καισαρική με ποσοστό εμφάνισης το 0,3%.
  • Η νοσηλεία ή η ανάγκη νοσηλευτικής περίθαλψης μειώνεται στο μισό μετά από φυσιολογικό τοκετό. Ήδη από το πρώτο 24ωρο οι περισσότερες γυναίκες είναι απόλυτα έτοιμες να επιστρέψουν στο σπίτι και στην κανονική τους δραστηριότητα.

 

Με υψηλά τα ποσοστά επιτυχίας που φτάνουν σε ορισμένες μελέτες και το 91% η προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική (VBAC) παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα

 

Το VBAC έναντι της επαναληπτικής καισαρική τομής δεν φαίνεται να αλλάζει τα ακόλουθα:

  • Δεν φαίνεται να αλλάζει την ανάγκη εκτέλεσης υστερεκτομής, δηλαδή την ανάγκη αφαίρεσης της μήτρας ή και των εξαρτημάτων στην προσπάθεια αντιμετώπισης μιας αιμορραγίας στον τοκετό.
  • Δεν φαίνεται  να επηρεάζει δυσμενώς την υγεία του μωρού σας όσο αφορά την περιγεννητική θνησιμότητα.

Πηγή:
Nice guidlines c section

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.