όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

40η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 38 εβδομάδες

40η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Την εβδομάδα αυτή το μωρό σας είναι 3,4 κιλά και έχει κεφαλουριία διάμετρο 36 εκατοστά.

Εξωτερικά η όψη του μωρού σας είναι λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες εβδομάδες με το στήθος του να είναι περισσότερο επιφανές από το υπόλοιπο σώμα ενώ οι μαστοί φαίνεται να προεξέχουν ελαφρώς.

Εάν έχετε αγοράκι οι όρχεις του έχουν κατέβει στο όσχεο  ή βρίσκονται ήδη στη βουβωνική περιοχή χαμηλά στην κοιλιά. Ενώ όλα τα μωρά μετά τις 39 εβδομάδες  έχουν στα χέρια τους νυχάκια που προεξέχουν από τις άκρες των δακτύλων.

Posted in: 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης ;

Η μήτρα σας ολοένα και χαμηλώνει το ύψος τους ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στις ίδιες διαστάσεις όπως και την 39η εβδομάδα.

Ένα εντονότερο οίδημα στα άκρα και το πρόσωπο που δεν συνοδεύεται από άλλα σημεία προεκλαμψίας, δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό αλλά μπορεί να αποτελεί ένα άτυπο σημάδι λήξης της περιόδους κύησης.

Επίσης παρόλο που αρκετές γυναίκες στην εγκυμοσύνη πάσχουν από δυσκοιλιότητα , τις τελευταίες ημέρες η έντονη εντερική λειτουργία-ευκοίλια είναι συνήθης και μπορεί να προμηνύει την έναρξη του τοκετού σας.

Ο ψευδοτοκετός έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του ή βρίσκεται πολύ κοντά στις περισσότερες γυναίκες που ο τοκετός τους θα ξεκινήσει από μόνος του.  Άλλα σημάδια όπως η τραχηλική βλέννα και η όλο και μεγαλύτερη εξάλειψη του τραχήλου εμφανίζονται και δηλώνουν το σύντομο τέλος της κύησης.

Posted in: 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε αυτή την εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Επισκεφθείτε το γιατρό και την μαία σας στο προγραμματισμένο ραντεβού για την αντίστοιχη εβδομάδα εγκυμοσύνης που βρίσκεστε.

Η μαία και ο γιατρός σας θα σας εξετάσουν και πάλι ίσως κολπικά για να βρουν το δικό σας Bishop Score  και  να προκαλέσουν μια μικρή αποκόλληση μεμβρανών που θα βελτιώσει τις

προϋποθέσεις σας για φυσιολογικό τοκετό και θα δώσει μια εικόνα σχετικά με το πόσο σύντομα ή όχι αναμένεται ο δικός σας.

Είναι πιθανή επίσης η σύσταση ενός επιπλέον υπερηχογραφήματος που συνοδεύεται με ένα καρδιοτοκογράφημα ( Βιοφυσικό προφίλ) το οποίο θα προάγει τiς απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια ή όχι της συνέχισης για μια ακόμη εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας.

Πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε πως η ιατρική ακόμη δεν μπορεί να προβλέψει την ακριβή ημερομηνία τοκετού μιας γυναίκας και έτσι κινούμαστε στα πλαίσια πιθανοτήτων και προϋποθέσεων.

Εάν ο τοκετός σας δεν φαίνεται να είναι επικείμενος ο γιατρός και η μαία σας θα συζητήσουν μαζί σας για την πρόκληση τοκετού η οποία σε μια υγιή τελειόμηνη εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές λαμβάνει χώρα μετά το τέλος της 40ης εβδομάδος, όπου και οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται.

Μια συμβουλή για την εβδομάδα αυτή είναι να ενημερωθείτε επαρκώς για σημεία που θα παρουσιαστούν μετά τον τοκετό σας όπως  η περίοδος της λοχείας , τα συμπτώματα και οι πιθανές δυσκολίες που μπορεί να συναντήσετε, πώς θα τις αντιμετωπίσετε και ποιοι μπορούν να σας βοηθήσουν. Ενημερωθείτε για τα λοχεία (αίμα μετά τον τοκετό) αλλά και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που μπορεί να βιώσετε στην διάρκεια της λοχείας και θωρακιστείτε με γνώση, υπομονή και αγάπη.

Ευχόμαστε σε όλες καλή επιτυχία και ένα υγιές μωρό!

Posted in: 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.