όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

39η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 37 εβδομάδες

39η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 39η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας ;

Την εβδομάδα αυτή το μωρό σας ζυγίζει περίπου 3,1 κιλά και έχει κεφαλουριαία διάμετρο (CRL)  35 εκατοστά.

Εάν η εγκυμοσύνη σας συνεχίζεται ακόμη τότε το μωρό σας συνεχίζει και αυτό την δική του ρουτίνα καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει το βάρος του και να περνά τον καιρό του με κινήσεις και μια καθοδική προς την λεκάνη σας πορεία .

Το δέρμα του μωρού σας ανανεώνεται διαρκώς και καθημερινά απολεπίζεται καθώς νέες στιβάδες σχηματίζονται και δίνουν στο μωρό σας μια σφριγηλή όψη επιδερμίδας, καθαρή και πολύ λαμπερή.

Εάν το μωρό σας βρίσκεται με το κεφαλάκι προς τα κάτω τότε η εμπέδωσή του με την βοήθεια των δικών σας Braxton Hicks συσπάσεων γίνεται όλο και μεγαλύτερη με αποτέλεσμα το σχήμα και το ύψος της κοιλιάς σας σταδιακά να πέφτει.

Η εβδομάδα αυτή  όπως και η 40η σύμφωνα με μελέτες κρίνεται και η ασφαλέστερη εβδομάδα γέννησης για το μωρό σας. Συμφώνα με τους ειδικούς κάθε εβδομάδα μετράει για το μωρό σας  και αποτελεί καθώς φαίνεται έως την ολοκλήρωση της 40ης κέρδος για το μωρό σας.

Posted in: 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 39η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας;

Με την έναρξη της εμπέδωσης η κοιλιά σας αλλάζει σχήμα. Γίνεται περισσότερο μυτερή και με χαμηλότερο ύψος γεγονός που σας επιτρέπει μια πιο άνετη αναπνοή και μεγαλύτερη δυνατότητα κατανάλωσης τροφής. Η καούρα και η δυσπεψία σταδιακά βελτιώνονται ωστόσο η αίσθηση του βάρους και της εντονότερης κόπωσης συγκαταλέγονται φυσιολογικά στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Η μήτρα σας βρίσκεται από 16 έως 19 εκατοστά πάνω από τον ομφαλό ή 36 έως 39 εκατοστά πάνω από την ηβική σύμφυση.

Συνήθως την εβδομάδα αυτή πραγματοποιείται από το γιατρό και την μαία σας μια κολπική εξέταση για την ανίχνευση της ποιότητας του τραχήλου ο οποίος φυσιολογικά τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας, και καθώς το μωρό εμπεδώνεται περισσότερο, εξαλείφεται. Η εξάλειψη είναι η φυσιολογική μείωση του μήκους του τραχήλου και οιωνός των καλών ή όχι προϋποθέσεων και πιθανοτήτων για ένα φυσιολογικό τοκετό. Στην διάρκεια της εξέτασης αυτής λαμβάνει χώρα και η αποκόλληση των μεμβρανών, μια φυσική μέθοδος πρόκλησης τοκετού που πραγματοποιείται από τον γιατρό ή την μαία σας . Η διενέργεια αυτής της παρέμβασης αυξάνει με φυσικό τρόπο τις πιθανότητες για φυσική έναρξη τοκετού ή μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα του τραχήλου σας.

Posted in: 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε αυτή την εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Επισκεφθείτε για το προγραμματισμένο σας ραντεβού το γιατρό και την μαία σας .

Συνίσταται να κάνετε μια επανάληψη σχετικά με τις διαθέσιμες μεθόδους αναλγησίας– αντιμετώπισης του πόνου  που προτείνονται για τον τοκετό σας και να φτιάξετε το δικό σας πλάνο δράσης , για την ανακούφιση από τις ενοχλήσεις του τοκετού. Εξασκηθείτε στις αναπνοές και την μέθοδο Lamaze, την αλλαγή θέσεων και στάσεων στον τοκετό σας κ.λ.π.

Μην διστάζετε να δηλώσετε την προτίμησή σας σε κάποια μέθοδο αναλγησίας καθότι η αρχική σας επιλογή δεν σημαίνει πως θα είναι πάντα και η τελική. Έχετε το δικαίωμα της αλλαγής της επιλογής σας οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια του τοκετού σας καθότι η εξέλιξη αυτού μπορεί να μην είναι η αναμενόμενη, χωρίς αυτό να σημαίνει την επιδείνωση των ενοχλημάτων αυτού. Σκεφτείτε συνειδητά και ρεαλιστικά τι  θα θέλατε να συμβεί στο τοκετό σας και επικοινωνήστε με τον σύντροφο και τους επαγγελματίες υγείας που σας περιθάλπουν την επιθυμία σας αυτή.

Posted in: 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.