όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

12η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 10 εβδομάδων.

12η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Παρότι δεν γνωρίζουμε τον ακριβή μηχανισμό που δίνει εντολή για κατάποση φαίνεται να οφείλεται στο αίσθημα της δίψας, την γαστρική κένωση και την αλλαγή των συστατικών του αμνιακού υγρού. Οι Την εβδομάδα αυτή το μωρό σας έχει κεφαλουριαίο μήκος (CRL) 61 mm και ζυγίζει 14 γραμμάρια.

Με την έναρξη της εβδομάδας αυτής το μωρό σας κάνει μια εισαγωγή στην εμβρυική περίοδο. Η οργανογένεση έχει πλέον ολοκληρωθεί και από εδώ και στο εξής τα ήδη σχηματισμένα όργανα ρημάζουν και αναπτύσσουν τις ανατομικές τους μορφές που σχηματίστηκαν έως της 12 εβδομάδες. Πλέον το ύψος του μωρού σας μετριέται σε κεφαλουριαία διάμετρο δηλαδή από το κεφαλάκι έως τον ποπό. Το συνολικό του μήκος σε αυτήν την εβδομάδα από το κεφαλάκι έως τα άκρα των ποδιών είναι 4 εκατοστά.

Τοπικά ερεθίσματα όχι απόλυτα διευκρινισμένα μπορεί να προκαλέσουν μάζεμα του κορμού, άνοιγμα του στόματος, ατελή κλείσιμο των δακτύλων των χεριών και κάμψη των δαχτύλων των ποδιών.

Για πρώτη φορά την 12η εβδομάδα το μωρό υποδοχείς της γεύσεις που το μωρό σας ήδη διαθέτει φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς το μωρό προτιμά ξεκάθαρα τις γλυκές από τις όξυνες γεύσεις.

Επίσης οι νεφροί του μωρού σας παράγουν για πρώτη φορά ούρα την εβδομάδα αυτή, η ποσότητα των οποίων έως την 18η εβδομάδα κύησης είναι από 7 έως 14 ml την ημέρα ενώ στο τέλος της κύησης είναι έως και 650 ml την ημέρα.

Παρότι όμως το μωρό καταπίνει αμνιακό υγρό η ποσότητα αυτού δεν φαίνεται να μειώνεται από αυτή την λειτουργία σε αυτές τις εβδομάδες τις εγκυμοσύνης. Ο μηχανισμός αυτός τείνει να αντιστρέφεται προς το τέλος της κύησης.

Επιπλέον ανάπτυξη των εξωτερικών χαρακτηριστικών του μωρού σας την εβδομάδα αυτή είναι το έντερό του που πλέον βρίσκεται πλήρως ενσωματωμένο στην κοιλιακή χώρα, με τα κοιλιακά τοιχώματα να έχουν πλέον κλείσει. Τα άκρα των δακτύλων του παρατηρείται η ανάπτυξη πρώιμων σχηματισμών των νυχιών και αρχόμενα σημεία τριχοφυίας –μαλλιών εμφανίζονται διάσπαρτα στο σώμα του.

Tο πάγκρεας του μωρού σας δείχνει να απαντά στην υπεργλυκαιμία με έκκριση ινσουλίνης συμμετέχοντας ενεργά στον μεταβολισμό της ενέργειας.

Τέλος τα κέντρα οστεοποίησης έχουν πλέον εμφανιστεί στα περισσότερα οστά του σώματος του μωρού σας δίνοντας του σαφή ανθρώπινη μορφή.

Posted in: 12η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο δικό σας σώμα την 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Την εβδομάδα αυτή η μήτρα ξεκινά να ξεπροβάλει από την ηβική σύμφυση δημιουργώντας την εικόνα φουσκώματος χαμηλά στην κοιλιά που επιμένει σε όλες τις στάσεις σώματος.

Το μωρό σας έχει μεγαλώσει αρκετά έτσι ώστε να μην χωρά πλέον με όλα του τα στοιχεία στην λεκάνη σας και να διευρύνει τους δικούς του ορίζοντες μέσα στην δική σας κοιλιακή χώρα. Τα περισσότερα από τα προηγούμενα ενοχλήματα εγκυμοσύνης μάλλον έχουν ήδη εξαφανιστεί ή εξαλείφονται σταδιακά.

Ίσως ωστόσο η δυσκοιλιότητα να έχει αρχίσει ήδη να σας ενοχλεί ή οι καούρες να εμφανίζονται σιγά σιγά καθώς τα κοιλιακά όργανα μετατοπίζονται. Οι αλλαγές αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό λόγω της έκκρισης προγεστερόνης και άλλων ορμονών από τον πλακούντα που προκαλεί χαλάρωση της βαλβίδας του οισοφάγου και του στομάχου και μειωμένη κινητικότητα εντέρου.

Προσπαθείτε να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα αυτά με φυσικούς πρώτα τρόπους όπως η διατροφή και η άσκηση. Η κατανάλωση φαρμάκων στην εγκυμοσύνη για τον οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να γίνεται με φειδώ και να συνοδεύεται πάντα από την συμβουλή του γιατρού ή της μαίας σας.

Posted in: 12η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή;

Η 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας είναι η ιδανικότερη εβδομάδα πραγματοποίησης του υπερήχου της αυχενικής διαφάνειας, που θα σας δώσει απαντήσεις σχετικά με τις συχνότερες χρωμοσωμικές ανωμαλίες όπως το σύνδρομο Down , η τρισωμία 13 και η τρισωμία 18. Μην αμελήσετε το ραντεβού σας αυτό καθότι ο συγκεκριμένος υπέρηχος είναι σημαντικός για την πορεία της εγκυμοσύνης σας.

Επειδή ωστόσο το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας είναι η ασφαλέστερη περίοδος για μετακινήσεις και ταξίδια και ίσως αποτελεί και την πλέον ευχάριστη περίοδο μιας εγκυμοσύνης , πριν ετοιμάσετε τα σχέδια σας για αποδράσεις, τώρα που η κοιλίτσα σας μεγαλώνει ενημερωθείτε για την ασφάλεια και τις γενικές προφυλάξεις

 που πρέπει να λαμβάνεται την εγκυμοσύνη σας κατά την διάρκεια οποιασδήποτε μετακίνησης. ¨

Posted in: 12η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.