όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

13η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 11 εβδομάδων

 

13η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 13η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή βρίσκεται και μέχρι την 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης σε έξαρση ανάπτυξης. Από τώρα η ανάπτυξη της μάζας του κεφαλιού του μειώνεται σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα με αποτέλεσμα την 21η εβδομάδα το μέγεθος αυτού να καλύπτει το 1/3  της μάζας του και το ¼ της μάζας του σώματος του στην γέννηση.

Τα μάτια έχουν μετατοπιστεί από τις πλαϊνές πλευρές του κεφαλιού προς τα μπροστά στην κανονική ανθρώπινη θέση τους και έχουν ήδη ολοκληρώσει τον σχηματισμό τους. Τα αυτιά βρίσκονται στο κανονικό ύψος πρόσφυσης πλάι στο κεφάλι του μωρού σας και συνεχίζουν την ανάπτυξη τους έως και την 22η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Σημαντικά εξωτερικά χαρακτηριστικά που πρωτοεμφανίζονται αυτή την εβδομάδα είναι οι αναπνευστικές κινήσεις του μωρού σας, που μπορείτε να τις αντιληφθείτε μέσω υπερηχογραφήματος και αποτελούν σημάδι υγείας για το μωρό σας.

Επίσης την εβδομάδα αυτή ο σχηματισμός του μεσόνεφρου (σχηματισμός μέσω του οποίου αναπτύσσονται τα γεννητικά όργανα του μωρού σας) υποστρέφει. Εάν το μωρό σας είναι κορίτσι σε αυτή την εβδομάδα τα εξωτερικά γεννητικά του όργανα έχουν ολοκληρώσει την μορφή τους.

Για πρώτη φορά την 13η εβδομάδα ένζυμα της πέψης παρατηρούνται στο εσωτερικό του γαστρεντερολογικού σωλήνα του μωρού σας.

Posted in: 13η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 13η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Με την έναρξη του 2ου τριμήνου της εγκυμοσύνης σας οι πιθανότητες μιας αποβολής μειώνονται αισθητά οπότε και μπορείτε να απολαύσετε περισσότερο εφησυχασμένη την υπόλοιπη εγκυμοσύνη σας.

Οι αλλαγές στο στήθος σας αλλά και στο δέρμα σας στην εγκυμοσύνη είναι μάλλον ήδη αισθητές και ίσως λίγο γάλα σύντομα να δείτε να βγαίνει από τις θηλές σας. Μην ανησυχείτε η μελάχρωση του δέρματος και η αύξηση της μάζας του στήθους είναι φυσιολογικά φαινόμενα στην εγκυμοσύνη σας και δεν πρέπει να σας ανησυχούν. Το δέρμα σας σύντομα θα χρησιμοποιήσει την ελαστικότητά του στην περιοχή της κοιλιάς η οποία θα διατείνεται για να χωρέσει το αναπτυσσόμενο μωρό σας.

Posted in: 13η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή;

Εάν δεν έχετε ήδη ξεκινήσει μπορείτε να ξεκινήσετε την φροντίδα του δέρματός σας με ενυδατικές κρέμες κατάλληλες για την εγκυμοσύνη που θα μπορέσουν να αυξήσουν την ελαστικότητα του δέρματός σας και θα σας βοηθήσουν πιθανόν να αποφύγετε ραγάδες και σημάδια εγκυμοσύνης.

Σίγουρα μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχετε λάβει κάποια νέα σχετικά με το αποτέλεσμα της αυχενικής διαφάνειας και τι πιθανότητες του μωρού σας να πάσχει από κάποια γενετική ανωμαλία. Εάν ο δικός σας κίνδυνος είναι υψηλός μπορεί ήδη να σκέφτεστε την αμνοιοπαρακέντηση σαν μια λύση εξαγωγής διαγνωστικών συμπερασμάτων. Συμβουλευτείτε το γιατρό ή τη μαία σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δική σας ανάγκη διεκπεραίωσης κάποιου περεταίρω ελέγχου.

Posted in: 13η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.