όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Γονιμοποίηση

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Τι συμβαίνει στο μωρό σας;

Οι πρώτες 14 -21 ημέρες ενός κύκλου αποτελούν ένα στάδιο προετοιμασίας για την πραγμάτωση της ωορρηξίας και την υποδοχή του μωρού σας από την δική σας μήτρα. Στην διάρκεια αυτών των ημερών το σώμα σας διαλέγει μέσω της έκκρισης ορμονών ένα κυρίαρχο ωοθυλάκιο το οποίο 14 ημέρες πριν την επόμενη πιθανή σας περίοδο θα δώσει το <<αβγουλάκι>> , δηλαδή ένα ωάριο έτοιμο προς γονιμοποίηση.

Την ίδια χρονική περίοδο το εσωτερικό στρώμα της μήτρας , το ενδομήτριο, προετοιμάζεται κατάλληλα για να υποδεχθεί το μωρό σας μετά την γονιμοποίηση. Οι αλλαγές που επιφέρονται πάνω σε αυτό είναι αποτέλεσμα των ίδιων ορμονών που προκαλούν και την ωορρηξία , ενώ η απόδοση της δράσης τους κάνει το ενδομήτριο θρεπτικό, δεκτικό και κατάλληλο για το μωρό σας που μετά την γονιμοποίηση στην σάλπιγγα θα εμφυτευτεί στο απαλό μαξιλάρι του ενδομητρίου.

Όταν η ωορρηξία συμβαίνει τα περίπου 250 χιλιάδες σπερματοζωάρια που βρίσκονται ήδη στο γεννητικό κανάλι, έχουν 12 με 24 ώρες χρόνο να γονιμοποιήσουν το ωάριο. Από τον αριθμό αυτών μόνο τα 400 περίπου θα μπορέσουν να αντέξουν ένα ταξίδι περίπου δέκα ωρών προς την σάλπιγγα όπου βρίσκετε το ωοθυλάκιο. Το κυρίαρχο σπερματοζωάριο θα ενωθεί με το ωάριο μέσα από την διαπέραση των εξωτερικών μεμβρανών αυτού μέσα σε διάστημα 20 λεπτών.

Στις επόμενες 30 ώρες το ωάριο με το σπερματοζωάριο ενώνουν το γεννητικό τους υλικό και καθορίζουν το φύλλο του μωρού σας. Εάν το σπερματοζωάριο έφερε Y χρωμόσωμα τότε το μωρό σας θα είναι αγόρι ενώ αν το κυρίαρχο σπερματοζωάριο έφερε Χ χρωμόσωμα το μωρό σας θα είναι κορίτσι.

Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα στην σάλπιγγα. Η ένωση του ωαρίου και του σπερματοζωαρίου σχηματίζει τον ζυγώτη. Στην φάση αυτή το  μωρό σας αποτελείτε από μια μικρή μπάλα κυττάρων με διάμετρο περίπου 0,155mm.Για τις επόμενες 3 ημέρες διαιρείτε διαρκώς από 2 σε 4 κύτταρα, από 4 σε 16 κύτταρα όπου με την μορφή του μοριδίου εισέρχεται στην προετοιμασμένη από πριν κοιλότητα της μήτρας.

[social-video-locker id=”d66be6dac934fad5c” video_url=”http://www.youtube.com/watch?v=_5OvgQW6FG4″ width=”300″ height=”300″ fb_on=”true” like_url=”CURRENT” scheme=”default” plus_on=”true” plus_url=”CURRENT” tweet_on=”true” follow_on=”true” tweet_url=”CURRENT” tweet=”This is from the settings panel!” linkedin_on=”true” linkedin_url=”CURRENT”]

Τι συμβαίνει στο σώμα σας;

Το σώμα σας προετοιμάζεται περίπου 400 φορές στην ζωή του για γονιμοποίηση καθώς τόσες είναι περίπου οι φορές που θα κάνει ωορρηξία στην διάρκεια της αναπαραγωγικής σας ηλικίας. 14 ημέρες πριν την πιθανή επόμενη περίοδό σας συμβαίνει η ωορρηξία. Με την παρουσία ενός έτοιμου ωαρίου προς γονιμοποίηση τα σπερματοζωάρια θα πρέπει να γίνουν διαθέσιμα μέσα στις προηγούμενες 2-3 ημέρες πριν την ωορρηξία και τις επόμενες 24 ώρες από αυτήν. Για να συλλάβετε γρηγορότερα, να ελέγξετε πότε είναι η δική σας ωορρηξία, πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος να έχετε επαφές με τον σύντροφό σας αλλά και την συνολική σας πιθανότητα να συλλάβετε σε κάθε κύκλο περιόδου ενημερωθείτε σωστά και κάντε τις κατάλληλες στρατηγικές κινήσεις που θα σας φέρουν γρηγορότερα κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.