όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

38η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 36 εβδομάδων

38η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή  έχει βάρος περίπου 2,9 κιλά και κεφαλουριαία διάμετρο (CRL)  36 εκατοστά.

Οι τελευταίες του εβδομάδες δεν εμπεριέχουν μεγάλες ανατομικές αλλαγές  ωστόσο η καθημερινή του ρουτίνα δεν παύει να είναι σημαντική για την ωρίμανση και ανάπτυξή του.

Το σώμα του συνεχίζει να συσσωρεύει λίπος υποδόρια δίνοντάς του μια πολύ γλυκιά και στρουμπουλή όψη. Οι τριχούλες  που πριν κάλυπταν όλο το σώμα του γίνονται πλέον αρκετά λιγότερες ενώ αυτές  που απομένουν θα πέσουν μετά την γέννηση του μωρού σας κατά την διάρκεια των πρώτων εβδομάδων. Τέλος τα νυχάκια του ολοένα και μακραίνουν και στην φάση αυτή τα νύχια των ποδιών συναντούν σε μήκος τις άκρες των δακτύλων.

Posted in: 38η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 38η εβδομάδα εγκυμοσύνης σας ;

Πολλές γυναίκες  τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης τους μένουν στις ίδιες διαστάσεις χωρίς η άνοδος του πυθμένα της μήτρας να μεταβάλλεται σημαντικά. Ωστόσο η μήτρα σας μπορεί να ανέβει και λίγο περισσότερο πριν την κάθοδο ή εμπέδωση του εμβρύου και την εβδομάδα αυτή να φτάσει τα 38 εκατοστά απόσταση από την ηβική σύμφυση ή 18 εκατοστά πάνω από τον ομφάλιο λώρο.

Το σώμα σας προετοιμάζεται για τον τοκετό και στην φάση αυτή οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν εντονότερες και συχνότερες Braxton Hicks συσπάσεις οι οποίες, όπως ίσως έχετε ήδη διδαχθεί στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού εμφανίζονται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην διάρκεια του ψευδοτοκετού και μπορούν να προμηνύουν τον χρόνο έναρξης του πραγματικού σας τοκετού.

Δεν είναι σπάνιο από εδώ και στο εξής να παρατηρήσετε πως το ύψος της κοιλιάς σας χαμηλώνει σταδιακά, λόγω της εμπέδωσης του μωρού σας ή να παρατηρήσετε λίγο αίμα με βλέννα στο εσώρουχό σας. Τα σημάδια αυτά του προτοκετού προμηνούν την έναρξη του φαινομένου και συμβαίνουν στις περισσότερες επίτοκες  λίγο πριν ξεκινήσει ο τοκετός τους.

Posted in: 38η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή της εγκυμοσύνης σας;

Επισκεφθείτε το γιατρό και την μαία σας στο προκαθορισμένο ραντεβού παρακολούθησης  της κύησής σας.

Ενημερωθείτε για την πρόκληση τοκετού που απασχολεί περίπου το 22% των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο , τις ενδείξεις και πότε υπάρχει πιθανότητα αλλά και με ποιους τρόπους  θα γνωρίζετε ή θα αυξήσετε τις πιθανότητες  της δικής σας επιτυχίας ακόμη και εάν ο τοκετός εν τέλει δεν ξεκινήσει από μόνος του. Διαβάστε για το Bishop Score και την αποκόλληση μεμβρανών που είναι δύο βοηθήματα για την πρόγνωση και ενίσχυση της προσπάθειάς σας για έναν φυσιολογικό τοκετό.

Posted in: 38η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.