όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

36η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 34εβδομάδων

36η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης ;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει βάρος περίπου 2,5 κιλά και η κεφαλουριαία του διάμετρος  (CRL) είναι 32  εκατοστά.

Η εξωτερική εμφάνιση του μωρού σας έχει αλλάξει δίνοντάς του μια περισσότερο στρογγυλή όψη χάρη στην αύξηση του λιπώδους ιστού που συσσωρεύεται προοδευτικά κάτω από το δέρμα του.

Την εβδομάδα αυτή το μωρό σας συνεχίζει την έντονη δράση του που τώρα μεταφράζεται ίσως σε ελάχιστα λιγότερο συχνές κινήσεις αλλά πολύ πιο έντονες  χάρη στην μεταβολή του όγκου του. Στην διάρκεια αυτών των εβδομάδων συνεχίζεται η κατάποση αμνιακού υγρού και άλλων στοιχείων που αυτό περιέχει από το μωρό σας. Τα στοιχεία αυτά όπως τρίχες, σμήγμα και βλέννες συσσωρεύονται μέσα στο έντερο του και θα αποδώσουν τις πρώτες ημέρες της ζωής, τις πρώτες κενώσεις του μωρού σας το λεγόμενο μηκώνιο.

Στο τέλος της εβδομάδος αυτής στην πρωτότοκο γυναίκα καθορίζεται και η προβολή του μωρού. Προβολή είναι το σημείο του σώματος που βρίσκεται πάνω ακριβώς από το τράχηλο της μήτρας. Η πιο συχνή προβολή είναι η κεφαλική προβολή, δηλαδή το μωρό σας βρίσκεται με το κεφαλάκι προς τα κάτω. Εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδος αυτής  το μωρό σας βρίσκεται σε διαφορετική προβολή από την κεφαλική, τότε ο γιατρός ή η μαία σας μπορεί να σας συστήσουν σύμφωνα και με την δική σας βούληση την διεκπεραίωση εξωτερικού μετασχηματισμού, όπου με μια απλή τεχνική και κάτω από παρακολούθηση του εμβρύου γίνεται προσπάθεια στροφής αυτού από έμπειρο και ειδικευμένο ιατρό –μαιευτήρα.

Posted in: 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Την εβδομάδα αυτή η μήτρα σας έχει φτάσει 36 εκατοστά πάνω από την ηβική σύμφυση και 16 εκατοστά πάνω από το επίπεδο του αφαλού. Ο πυθμένας αυτής βρίσκεται στο επίπεδο του ήπατος κάνοντας κάποιες παροδικές ενοχλήσεις ή διαξιφιστικούς πόνους που εμφανίζονται στο δεξί επιγάστριο συχνούς αλλά φυσιολογικούς.

Η άνοδος της μάζας της μήτρας ωστόσο κατά την εβδομάδα αυτή και πριν ξεκινήσει η κάθοδος του εμβρύου περιορίζει κάπως την δυνατότητα έκπτυξης του θώρακά σας και άρα και την δυνατότητα αερισμού του σώματος. Αρκετές γυναίκες αναφέρουν έντονη δύσπνοια και αδυναμία κατάποσης ικανοποιητικής ποσότητας φαγητού για τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι την εμπέδωση του εμβρύου.

Σίγουρα από την εβδομάδα αυτή οι Braxton Hicks συσπάσεις σας εμφανίζονται πιο ισχυρές και περισσότερο διακριτές από εσάς όλες τις ώρες της ημέρας. Κατά την διάρκεια εκτέλεσης κάποιας άσκησης ή όταν στέκεστε όρθια είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε πως το μωρό πιέζει έντονα προς τα κάτω. Ακόμη μπορεί ξαφνικά η ανάγκη για τουαλέτα να γίνεται στιγμιαία πολύ έντονη αλλά στην πράξη λιγότερη από την αναμενόμενη ποσότητα φαίνεται να αποβάλλεται κατά την διούρηση. Αυτά τα αισθήματα είναι φυσιολογικά και πρέπει να υπάρχουν στο σώμα καθώς η παρουσία τους αποτελεί ένα ευχάριστο μήνυμα για την αποτελεσματική προσπάθεια της μητέρας, για έναν γρηγορότερο τοκετό.

Posted in: 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή της εγκυμοσύνης σας;

Την εβδομάδα αυτή πραγματοποιήστε το προγραμματισμένο ραντεβού με το γιατρό ή την μαία σας κατά την διάρκεια του οποίου θα μπορέσετε να λύσετε αρκετές απορίες σχετικά τόσο με την πορεία της εγκυμοσύνης σας όσο και για το δικό σας πλάνο τοκετού. Από εδώ και στο εξής οι επισκέψεις σας θα γίνονται με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα.

Στα πλαίσια των επισκέψεών σας ο γιατρός ή η μαία σας ίσως σας προτείνουν την διενέργεια μιας εύκολης και όχι παρεμβατικής εξέτασης του μωρού σας που λέγεται καρδιοτοκογράφημα  (CTG). Το καρδιοτοκογράφημα συνίσταται κυρίως στις υψηλού κινδύνου κυήσεις αλλά δεν είναι σπάνιο να πραγματοποιείται και προληπτικά κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης σας για την διαπίστωση της ευεξίας του μωρού σας και την ύπαρξη πιθανόν συσπάσεων της μήτρας.

Τέλος η 36η εβδομάδα είναι η τέλεια εβδομάδα για την συμμετοχή σας σε μαθήματα- σεμινάρια θηλασμού σχετικά με την πρακτική εφαρμογή της μεθόδου αυτής. Στην διάρκεια αυτών των σεμιναρίων θα έχετε την δυνατότητα να  εκπαιδευτείτε δημιουργικά, διασκεδαστικά και με άμεσο τρόπο σε πρακτικά θέματα θηλασμού, τοκετού κ.λ.π.

Posted in: 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.