όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

27η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 25 εβδομάδων

 

27η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 27η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει κεφαλουριαία διάμετρο (CRL) περίπου 25 εκατοστά και βάρος περίπου 900 γραμμάρια.

 Το μωρό σας ξεκινά προς το τέλος του τρίτου τριμήνου να διαμορφώνει ένα δικό του εξατομικευμένο πρόγραμμα δραστηριότητας που το εκδηλώνει ανάλογα με το δικό του βιολογικό ρολόι. Κάποια μωρά είναι περισσότερο πρωινoί και κάποια απογευματινοί ή βραδινοί τύποι. Όμως αυτό μπορεί να επηρεάζει και το δικό σας πρόγραμμα καθώς οι κινήσεις του μωρού σας  παρεμποδίζουν ίσως και την δική σας ξεκούραση. Προσπαθήστε στα μικρά διαλλείματα εμβρυικού ύπνου να ξεκουράζεστε ταυτόχρονα και εσείς.

Εκτός όμως από τις χωρίς ρυθμό κινήσεις του μωρού σας που εκδηλώνονται άστατα μέσα στην ημέρα, το μωρό σας είναι φυσιολογικό να παρουσιάζει και λόξυγκα. Η παρουσία σύντομης ρυθμικότητας των κινήσεων του μωρού σας σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα ανταποκρίνεται στην εικόνα του λόξυγκα που το μωρό σας εκδηλώνει φυσιολογικά όπως και εσείς. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή αιτία που αυτό συμβαίνει αλλά κατά την διάρκεια αυτού γίνεται λόγω ξαφνικής σύσπασης του διαφράγματος και των μεσοπλεύριων μυών. Το φυσιολογικό αντανακλαστικό του λόξυγκα του μωρού σας δεν μπορεί να καταπολεμηθεί και έτσι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι εσείς για να το σταματήσετε όταν συμβαίνει.

Η εικόνα ενός μωρού που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες αντικατοπτρίζεται στην παραπάνω εικόνα του άρθρου μας.

Posted in: 27η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 27η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Η μήτρα σας βρίσκεται 27 εκατοστά πάνω από την ηβική σας σύμφυση και 7 εκατοστά σχεδόν πάνω από τον αφαλό σας. Το σχήμα της κοιλιάς σας διατηρεί την ωοειδή του μορφή.

Αρκετές γυναίκες με το τέλος του δευτέρου τριμήνου ξεκινούν να έχουν κοινά συμπτώματα όπως κράμπες στα κάτω άκρα που διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα και μπορεί να συμβαίνουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και νύχτας. Δοκιμάστε ασκήσεις εκγύμνασης κάτω άκρων που θα σας βοηθήσουν με την αιμάτωση και την κυκλοφορία των ποδιών σας και θα βελτιώσουν άμεσα την εμφάνιση και ένταση των κραμπών σας. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το μάθημα ασκήσεων από τα μαθήματα προετοιμασίας για νέους γονείς στην εγκυμοσύνη του all4baby κατά την διάρκεια του οποίου θα διδαχθείτε απαραίτητα σετ ασκήσεων για την βελτίωση τόσο των κραμπών, όσο και των οιδημάτων στα άκρα ή της οσφυαλγίας στην εγκυμοσύνη.

Επίσης με την έναρξη του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης σας ίσως διαπιστώσετε πως τα χέρια, τα πόδια ή το πρόσωπό σας παρουσιάζουν ένα ελαφρύ οίδημα που συχνά θα σας αναγκάσει να αποχωριστείτε για λίγο κάποιο δαχτυλίδι σας και να αλλάξετε ένα νούμερο στα παπούτσια σας. Η φυσιολογική αυτή αλλαγή μπορεί να ενταθεί με την πάροδο των εβδομάδων χωρίς αυτό να είναι παθολογικό. Ωστόσο το εκτεταμένο οίδημα αποτελεί ένα πιθανό σημάδι προεκλαμψίας, που μαζί με άλλα κλινικά σημεία και συμπτώματα πρέπει να αναφέρεται στο γιατρό και την μαία σας.

Posted in: 27η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή;

Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει κλείστε άμεσα το προγραμματισμένο ραντεβού σας με το γιατρό και την μαία που πραγματοποιείται την 28η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Μην αμελήσετε την αποπεράτωση των εξετάσεων ρουτίνας της εγκυμοσύνης που αντιστοιχούν στην εβδομάδα αυτή και γνωστοποιήστε τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων στους υπεύθυνους για την περίθαλψη της εγκυμοσύνης σας επαγγελματίες.

Η καμπύλη ζαχάρου που φυσιολογικά θα πραγματοποιήσετε την εβδομάδα αυτή αποτελεί μια βασική εξέταση για την εγκυμοσύνη σας που θα δώσει επαρκή στοιχεία για τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας και τον μεταβολισμό σας. Τα ανεβασμένα επίπεδα γλυκόζης του αίματός σας στην εγκυμοσύνη προσδιορίζουν και την διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη κύησης και των συνοδών επιπτώσεων της πάθησης αυτής τόσο για την υγεία του μωρού σας όσο και για την δική σας υγεία και τον τοκετό σας.

Ενημερωθείτε για τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, θηλασμού και φροντίδας νεογνού που πραγματοποιούνται στην εγκυμοσύνη και στόχο έχουν την δική  σας ενημέρωση και εξατομικευμένη φροντίδα πάνω σε θέματα μητρότητας και πατρότητας. Στο πρότυπο κέντρο μαιευτικής φροντίδας all4baby τα μαθήματα προετοιμασίας για νέους γονείς δίνουν προτεραιότητα στην διαμόρφωση της δικής σας ενημερωμένης επιλογής σε θέματα γονεικότητας. Κλείστε την δική σας θέση σήμερα!

Posted in: 27η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.