όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

25η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 23 εβδομάδων

25η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 25η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει μήκος περίπου 23 εκατοστά CRL και βάρος περίπου 680 γραμμάρια.

Το γεμάτο ρυτίδες δέρμα του μωρού σας γεμίζει αισθητά με λίπος και παίρνει μια πιο όμορφη όψη. Έως το τέλος της εγκυμοσύνης το μωρό σας θα έχει συσσωρεύσει τόσο λίπος όσο το 15% του βάρους του.

Οι κινήσεις του συνεχίζονται και το ίδιο σας δείχνει την προτίμησή του σε θέσεις και γεύσεις που μπορεί εσείς να υιοθετείτε ή να καταναλώνετε.

Την εβδομάδα αυτή ξεκινά ο σχηματισμός και η ανάπτυξη των φρυδιών του μωρού σας τα οποία βρίσκονται εξαρχής στην φυσική τους θέση πάνω από τα μάτια.

Το μωρό σας έχει πλέον αναπτύξει την μάζα του αρκετά ωστόσο το μικρό του σχήμα και η μεγάλη ευκαμψία του , του επιτρέπουν να αλλάζει πολύ τακτικά θέση. Είναι φυσιολογικό λοιπόν ένα έμβρυο να βρίσκεται σε εγκάρσιο, κάθετο ή λοξό σχήμα σε κάποια επίσκεψη σας στο γιατρό ή την μαία και την επόμενη φορά να βρίσκεται σε διαφορετικό του προηγούμενου σχήματος. Το σχήμα του μωρού σας, δηλαδή πιο κομμάτι του σώματος βρίσκεται πάνω από τον τράχηλο καθορίζεται έως την 34-36η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Posted in: 25η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 25η εβδομάδα της εγκυμοσύνης;

Η μήτρα σας την εβδομάδα αυτή είναι 25 εκατοστά πάνω από την ηβική σύμφυση και 5 σχεδόν εκατοστά πάνω από το επίπεδο του αφαλού σας.

Την 25η εβδομάδα η συνεχιζόμενη και εντατικότερη αιμάτωση της πυέλου μπορεί να σας έχει απασχολήσει με την εμφάνιση αιμορροΐδων ή κιρσών. Η διάταση και εμφάνιση των αγγείων αυτών είναι αποτέλεσμα των αλλαγών που φυσιολογικά συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη και προκαλούν υπεραιμάτωση σε όλα τα όργανα της πυέλου.

Οι αιμορροΐδες στην εγκυμοσύνη μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με την αλλαγή στο διαιτολόγιο, την κίνηση, την λίπανση με ειδικές κρέμες ή λάδι της περιοχής και την χρήση τοπικών αναισθητικών που θα σας ανακουφίσουν παροδικά. Μην διστάζετε να ελέγχετε τακτικά το χρώμα τους καθώς εάν παρατηρήσετε πως από μπεζ ή κόκκινες γίνονται μπλε πρέπει να το αναφέρεται το συντομότερο στο γιατρό ή την μαία σας.

Οι φλέβες ή οι κιρσοί είναι συχνό φαινόμενο στην εγκυμοσύνη. Παρουσιάζονται λόγω αυξημένης αιμάτωσης και φυσιολογικών ορμονικών μεταβολών που λαμβάνουν χώρα στην εγκυμοσύνη. Είναι σημαντικό να ελέγχεται τακτικά η έκταση και η εικόνα αυτών καθώς και το σημείο του σώματος στο οποίο αναπτύσσονται. Παρότι οι κιρσοί ή οι διογκωμένες φλέβες παρουσιάζονται περισσότερο στα κάτω άκρα δεν είναι καθόλου σπάνια η εμφάνισή τους στην περιοχή των εξωτερικών γενετικών οργάνων ή η επέκταση αυτών και εξωτερικά.

Μην αμελήσετε να γνωστοποιήσετε στο γιατρό ή την μαία σας αυτή την σημαντική αλλαγή στο σώμα σας καθώς εκτός από την εγκυμοσύνη σας επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την περίθαλψή σας στον τοκετό.

Posted in: 25η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την 25η εβδομάδα εγκυμοσύνης σας;

Επειδή οι εβδομάδες αυτές περνούν ευχάριστα αλλά ήδη κάποιες σκέψεις σχετικά με τον τοκετό σας περνούν συχνά από το μυαλό σας ίσως ήρθε η στιγμή να ενημερωθείτε σωστά και εμπεριστατωμένα για τον τοκετό σας μέσα από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού του all4baby.

Τα μαθήματα αυτά αποτελούν μια συνέχεια της προετοιμασίας της εγκυμοσύνης σας για τον τοκετό , τον θηλασμό και την φροντίδα του μωρού σας. Η δική σας συμμετοχή θα σας ενδυναμώσει και θα σας πληροφορήσει επαρκώς για όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζεται για τα θέματα που σας απασχολούν, μέσω μιας εμπεριστατωμένης και επιστημονικά τεκμηριωμένης διαδικασίας εκμάθησης. Στο τέλος των μαθημάτων θα είστε σε θέση να γνωρίζετε τι πρόκειται να συμβεί και ποια είναι η δική σας επιλογή για τον τοκετό, το θηλασμό και την φροντίδα του μωρού σας.

Posted in: 25η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.