όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

29η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 27 εβδομάδων

29η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 29η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει κεφαλουριαίο μήκος περίπου 26 εκατοστά και βάρος περίπου 1150 γραμμάρια.

Βρίσκεται περιπλανώμενο και εξαιρετικά απασχολημένο να κολυμπά με άλλοτε έντονες και άλλοτε απαλότερες κινήσεις μέσα στον αμνιακό σάκο. Ο εγκέφαλός του μέρα με την ημέρα δημιουργεί περισσότερες αύλακες και ενώσεις μεταξύ των νευρώνων διαμέσου της σπονδυλικής στήλης, πλησιάζοντας την τελική εικόνα που το ίδιο θα αποκτήσει μέχρι και την γέννηση.

Το κεφαλάκι του γεμίζει εξωτερικά με μαλλιά και είναι χαρακτηριστική η μείωση των ρυτίδων του δέρματός του καθώς αυτές γεμίζουν κάτω από το δέρμα του με λίπος. Παρότι ακούει αρκετά καλά ήδη εδώ και 1 με 2 εβδομάδες , η ανταπόκρισή του στους ήχους δεν φαίνεται να είναι απωθητική  σχετικά με την ένταση. Το μωρό σας δεν ενδιαφέρεται για την ένταση του ακουστικού ερεθίσματος αλλά για την συχνότητα που αυτό εμφανίζεται και του δίνει την δυνατότητα να εξοικειωθεί με αυτό, π.χ. η φωνή σας ή κάποιο τραγούδι. Οι ήχοι που φαίνεται σύμφωνα με μελέτες να μην αρέσουν στα μωρά είναι οι απότομοι ήχοι κυρίως κάποιας πρόσκρουσης ή κόρνας αυτοκινήτου που έχουν κοντινή εστία με την κοιλιά σας, χωρίς αυτό να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην ακοή του.

Posted in: 29η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 29η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Την εβδομάδα αυτή η μήτρα σας βρίσκεται 29 εκατοστά πάνω από την ηβική σύμφυση και 9 εκατοστά περίπου πάνω από τον αφαλό σας.

Η αύξηση της πίεσης που ασκείται μέσα στην κοιλιά σας στο έντερο, το στομάχι και το ήπαρ μπορεί να επαναφέρουν ενοχλήματα εγκυμοσύνης ή να εντείνουν ήδη υπάρχοντα όπως  οι αιμορροΐδες, οι καούρες , η οσφυαλγία και ο επιγάστριος πόνος που εντοπίζεται δεξιά κάτω από τα πλευρά σας.

Αντιμετωπίστε κάθε ένα από αυτά μέσω των συμβουλών της μαίας και του γιατρού σας και μην παραμελείτε την επιδείνωσή τους καθότι μπορεί να επηρεάσει την πορεία της εγκυμοσύνης σας. Στο μάθημα προετοιμασίας για το τρίτο τρίμηνο του all4baby μαθαίνουμε τρόπους να αντιμετωπίζουμε και να προλαμβάνουμε τα διαφορετικά ενοχλήματα των τελευταίων εβδομάδων εγκυμοσύνης. Δηλώστε συμμετοχή και εσείς και ξεκινήστε την προετοιμασία σας για τις τελευταίες εβδομάδες εγκυμοσύνης, τον τοκετό , τον θηλασμό και την φροντίδα του μωρού σας άμεσα.

Posted in: 29η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.