όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Διατροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και Εγκυμοσύνη

H διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα διατήρησης της καλής υγείας της εγκύου και του κυήματος. Πρόσφατη μελέτη ρίχνει περισσότερο φως στην σημασία αυτής της καθημερινής παραμέτρου στην εγκυμοσύνη.

Ερευνητές ανέδειξαν στοιχεία σχετικά με το ύψος του γλυκαιμικού δείκτη των τροφών που καταναλώνονταν από μια ομάδα εγκύων και τα αποτελέσματα αυτής της διατροφής στην εμφάνιση γενετικών ανωμαλιών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες που κατανάλωναν στην εγκυμοσύνη τροφές όπως  σάκχαρα, λευκό ψωμί και ρύζι είχαν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες τα μωρά τους να εμφανίσουν κάποια γεννητική ανωμαλία σε σύγκριση με την αντίθετη ομάδα πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι γυναίκες που κατανάλωναν συχνότερα τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη στην εγκυμοσύνη είχαν 168% μεγαλύτερη πιθανότητα το μωρό τους να έχει εγκεφαλοκήλη,158% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης διαφραγματοκήλης,197% μεγαλύτερη πιθανότητα για εντερική ατρησία,37% μεγαλύτερη πιθανότητα για μεσοκολπική επικοινωνία ,23% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης λαγώχειλου και 40% μεγαλύτερη πιθανότητα για ορθοπρωκτική ατρησία.

Όλες οι προαναφερθείσες παθήσεις είναι σπάνιες στο γενικό πληθυσμό ωστόσο τα ποσοστά τους φαίνεται να ανεβαίνουν με την κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Ίσως η διατροφή σας στην εγκυμοσύνη να χρήζει μεγαλύτερης προσοχής από αυτό που πιστεύατε!

Πηγές

Parker,S,E.,et.al.,2012,Am J Epidemiology, Dietary Glycemix Index and the Risk of Birth Defects.

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.