όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Σωστή πρόσφυση στόματος μωρού στο στήθος

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Ο τρόπος με τον οποίο το μωρό σας προσφύει  το στόμα του πάνω στο στήθος σας είναι από τα βασικότερα βήματα στο θηλασμό. Θα χρειαστεί ίσως αρκετή εξάσκηση από εσάς ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες, όμως σύντομα θα μπορέσετε να επιτύχετε.

πρόσφυση

Πώς πρέπει να εφαρμόζει το στόμα του μωρού σας πάνω στην θηλή?

Το μωρό σας δεν θηλάζει από την θηλή σας αλλά από την θηλαία άλω κάτω από την οποία συσσωρεύεται η ποσότητα του γάλακτος. Καθώς το μωρό σας πιέζει με τα ούλα του την άλω το γάλα πετάγεται βαθιά μέσα στο στόμα του μέσω της θηλής σας όπως στην φωτογραφία.

new tongue

 

Το  μωρό κατά την έναρξη και διάρκεια του θηλασμού θα πρέπει να έχει το μεγαλύτερο μέρος της θηλαίας άλω μέσα στο στόμα του για να γίνεται ο θηλασμός αποτελεσματικότερος και όχι επώδυνος για την μητέρα.

Posted in: πρόσφυση

Πώς θα επιτύχετε μια καλή πρόσφυση;

Οποιαδήποτε θέση θηλασμού και εάν διαλέξετε ο τρόπος που θα εφαρμόσει το στόμα του μωρού σας πάνω στην θηλή σας είναι πάντα ο ίδιος.

Βήμα 1

Βρείτε μια κατάλληλη για εσάς θέση θηλασμού

Βήμα 2

Υποστηρίξτε κατάλληλα το σώμα σας χρησιμοποιώντας μαξιλάρια και υποπόδια ή άλλα βοηθητικά μέσα που θα σας βοηθήσουν να είστε αναπαυτικά και θα συγκρατήσουν σταθερά το βάρος του μωρού σας.

Βήμα 3

Υποστηρίξτε το κεφαλάκι του μωρού σας με την παλάμη ή το εσωτερικό του αγκώνα σας και φέρτε το αρκετά κοντά στην θηλή σας (3-4εκ). Το πρόσωπο του μωρού σας πρέπει να κοιτάζει το στήθος σας και το στόμα, η κοιλίτσα και τα ποδαράκια του να βρίσκονται στην ίδια ευθεία.

Βήμα 4

Οδηγείστε το πρόσωπο του μωρού σας κοντά στο στήθος σας και περιμένετε μέχρι να ανοίξει αρκετά το στόμα του. Κρατείστε ταυτόχρονα το στήθος σας σε σταθερή θέση ενώ μορφοποιείται την θηλή σας έτσι ώστε να έχει ένα πυραμοειδές σχήμα. Πιέστε πάνω σας το μωρό σας και κρατείστε σταθερά τα χέρια σας μέχρι το ίδιο να κάνει τις πρώτες θηλαστικές κινήσεις. Οι φωτογραφίες μπορούν να σας καθοδηγήσουν για το πώς θα κάνετε σωστότερα αυτή η σας την προσπάθεια  ….

Olga-Photos-0655 Olga-Photos-0656 Olga-Photos-0657 Olga-Photos-0658  Olga-Photos-0659 Olga-Photos-0661  Olga-Photos-0663  Olga-Photos-0664  Olga-Photos-0692

Posted in: πρόσφυση

Πως θα καταλάβετε ότι το κάνετε σωστά;

Όταν η πρόσφυση του μωρού σας είναι καλή τότε το μωρό σας …

 • Έχει στρογγυλεμένα μάγουλα
 • Βλέπετε μικρή συνήθως περιοχή της θηλαίας άλω να προεξέχει από το άνω χείλος του στόματος του μωρού σας
 • Το κάτω χείλος του μωρού σας βρίσκεται προς τα έξω
 • Οι θηλαστικές κινήσεις του μωρού σας δεν πονάνε

Posted in: πρόσφυση

Γιατί αυτό είναι σημαντικό;

Αρκετά από τα προβλήματα θηλασμού ξεκινούν από την λάθος πρόσφυση του στόματος του μωρού πάνω στο στήθος. Τα πιο συχνά είναι πόνος θηλών, μη αποτελεσματικά ή πολύωρα γεύματα, πολύ συχνοί θηλασμού, μειωμένη πρόσληψη βάρους του μωρού σας, ραγάδες θηλών κ.λ.π.

Σας συμβουλεύουμε να δώσετε ιδιαίτερη βάση σε αυτή την απλή τεχνική, ειδικά μέχρι ο θηλασμός σας να είναι καλά εγκατεστημένος (περίπου 50 ημέρες). Έτσι θα αποφύγετε πολλές επιπλοκές και ο θηλασμός για εσάς θα είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα.

Posted in: πρόσφυση

Χρειάζεστε βοήθεια;

Το all4baby είναι πάντα κοντά στην θηλάζουσα μητέρα που μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα ή έχει απορίες σχετικά με τον θηλασμό. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να λάβετε βοήθεια στο σπίτι για το θηλασμό ή να επικοινωνήσετε τις ερωτήσεις σας μαζί μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας ή μέσω facebook  και twitter.

 

Posted in: πρόσφυση

Μαθήματα Θηλασμού

Πηγή

Wambach, K. and Riordan, J. eds,2010, Breastfeeding and Human Lactation , London: Jones and Barlett Publishers, LLC.

Wilson-Clay and Hoover, 2008, The Breastfeeding Atlas, Fourth Edition,London:press

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

5 Σχόλια

 • Gianna | 29/01/2014 στις 15:25 | Απάντηση

  to mwro mou den thilazei suinexomena…pianei to stithos trwei ligo kai meta apo ligo to vgazei..ti ftaiei?

  • Georgia | 30/01/2014 στις 17:44 | Απάντηση

   Καλησπέρα! Δυστυχώς δεν φταίει μόνο ένα πράγμα σε όλα τα σενάρια. Κάποιες φορές η διατροφή σας μπορεί να παίζει ρόλο, η ηλικία οτυ μωρού, το ιστορικό του θηλασμού ή κάποια φάρμακα πιθανόν. Πριν μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε αποστείλετέ μας λίγο περισσότερα στοιχεία όπως για παράδειγμα την ηλικία του μωρού σας, αν θηλάζετε αποκελιστικα΄(αν όχι πόσο και πόσο), πότε ξεκίνησε το πρόβλημα κ.λ.π. Εάν έχετε πρόσβαση σε κάποιο τηλεφωνικό αριθμό παρακαλώ καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας αφήστε τα στοιχεία σας και άμεσα θα επιστρέψουμε την κλήση για να μπορέσουμε να συζητήσουμε εκ νέου το θέμα σας. Ευχαριστώ!
   ΥΓ. και μην ανησυχείτε τα πάντα στο θηλασμό μπορούν να λυθούν.

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.