όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Μειώστε τον κίνδυνο του άσθματος στο μωρό σας

 

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

 

Το άσθμα αποτελεί μια συχνή πάθηση με κληρονομικό χαρακτήρα που ταλαιπωρεί αρκετά τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες. Κύρια αιτία ανάπτυξης άσθματος αποτελεί η έκθεση σε αλλεργιογόνους παράγοντες.

Νέα μελέτη σύγκρινε τα αποτελέσματα 120 παιδιών έως την ηλικία των 18 που στην βρεφική τους ηλικία (12 πρώτοι μήνες) τα 60 από αυτά είχαν προφυλαχθεί από αλλεργιογόνους παράγοντες. Η πρώτη ομάδα μελέτης των 60 παιδιών είτε σιτιζόταν με μητρικό γάλα όπου η μητέρα απέφευγε υψηλά αλλεργιογόνες  τροφές είτε κατανάλωνε ειδικά υποαλλεργικά γάλατα. Οι μητέρες αυτής της ομάδας επίσης έλαβαν συμβουλευτική σχετικά με την αποφυγή της οικιακής σκόνης και την έκθεση των μωρών τους σε αυτήν στην διάρκεια του πρώτου έτους. Στη δεύτερη ομάδα καμία παρέμβαση ή σύσταση δεν έγινε μέσα στους πρώτους 12 μήνες.

Οι ερευνητές βρήκαν πως η πρώτη ομάδα παιδιών εμφάνισε 67% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης άσθματος που επέμεινε έως την ηλικία των 18 χρόνων. Επιπρόσθετα η πρώτη ομάδα εμφάνισε συνολικά 45% μικρότερη πιθανότητα εκδήλωσης άσθματος παρά την κληρονομική προδιάθεση είτε από τον ένα είτε και από τους δύο γονείς.

Οι μελετητές συμπεραίνουν πως η αποφυγή αλλεργιογόνων παραγόντων κατά την διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του μωρού είναι σημαντική στην ομάδα των μωρών που έχουν αυξημένη πιθανότητα να κληρονομήσουν από τους γονείς την ασθένεια αυτή. Η στρατηγική αυτή πρόληψης φαίνεται να έχει αποτέλεσμα τόσο στον πρώτο χρόνο της ζωής αλλά και έως τα 18 έτη.

Μπορείτε και εσείς να μειώσετε τον κίνδυνο το μωρό σας να εμφανίσει άσθμα εάν έχετε κληρονομική προδιάθεση. Αποφύγετε αλλεργιογόνους παράγοντες στο μητρικό γάλα ή χρησιμοποιείται ειδικά υποαλλεργικά γάλατα για το μωρό σας και αποφύγετε την οικιακή σκόνη.

Μαθήματα Θηλασμού

Πηγή

Scott,M. et.al., 2012,Thorax,Multifaceted allergen avoidance during infancy reduces asthma during childhood with the effect persisting until age 18 years

 

 

 

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.