όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 21 January 2018

week31

31η εβδομάδα εγκυμοσύνης

[maxbutton id=”2″] [maxbutton id=”5″]

Η ηλικία του μωρού σας είναι 29 εβδομάδων

31η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 31η εβδομάδα εγκυμοσύνης ;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει κεφαλουριαία διάμετρο  (CRL) 27,5 εκατοστά περίπου και βάρος σχεδόν 1,500 γραμμάρια.

Την εβδομάδα αυτή η συνολική ανάπτυξη του μωρού σας συνεχίζεται με ταχύς ρυθμούς που φαίνεται να μειώνονται μετά το πέρας της 36ης εβδομάδας εγκυμοσύνης. Η σωματική ανάπτυξη του μωρού σας ορίζεται ως φυσιολογική από γενικούς πίνακες μέσων τιμών εμβρύων που δημιουργήθηκαν ανάλογα με το φύλο του μωρού σας.

Οι κινήσεις τώρα και για τις επόμενες 4-6 εβδομάδες είναι πιο συχνές , εντονότερες και μπορεί να σας προκαλούν προβλήματα στον ύπνο. Η δυνατότητά του να γυρνά δεξιά και αριστερά το κεφάλι , σχεδόν να συντονίζει τα άκρα του και να εκδηλώνει ένταση σε πολλές από της κινήσεις του είναι μια από τις συναρπαστικές λεπτομέρειες που θα βιώσετε σε αυτή την περίοδο της εγκυμοσύνης σας.

Posted in: 31η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 31η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Η μήτρα σας βρίσκεται περίπου 11 εκατοστά πάνω από τον ομφάλιο λώρο ή 31 εκατοστά πάνω από την ηβική σύμφυση.

Το σχήμα του σώματός σας αλλάζει σταδιακά ενώ παρατηρείτε παράλληλα με τις αλλαγές στην κοιλιά σας να συσσωρεύεται και αρκετό λίπος στην περιφέρεια, τους μηρούς και τους γλουτούς σας ακόμη και εάν ακολουθείται ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Η συσσώρευση αυτή είναι φυσιολογική και χρησιμοποιείται για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες αποθήκες έτσι ώστε το σώμα σας να έχει κατά την διάρκεια του θηλασμού αποθήκη ενέργειας περίπου 150 θερμίδων ημερησίως για να μπορέσει να παράγει μητρικό γάλα για το μωρό σας. Τα παραπάνω αυτά κιλά θα χαθούν σε χρονικό διάστημα 4-6 μηνών μετά την γέννηση του μωρού σας χωρίς κόπο απλά με το θηλασμό.

Επιπρόσθετα στην διάρκεια των επόμενων εβδομάδων αρκετές γυναίκες νιώθουν ή βλέπουν να εκκρίνεται πρωτόγαλα από το στήθος τους. Εάν αυτό συμβαίνει τότε προμηθευτείτε κάποια επιθέματα θηλασμού που θα σας βοηθήσουν να έχετε πιο στεγνές εμφανίσεις. Εάν δεν έχετε δει πρωτόγαλα ακόμα ή δεν δείτε πριν τον τοκετό σας τότε μην ανησυχείτε γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε γάλα. Από τον πρώτο κιόλας θηλασμό το μωρό σας θα λάβει την ποσότητα που εσείς έχετε ήδη παράγει από την εγκυμοσύνη και είναι σε όλες σχεδόν τις γυναίκες ικανοποιητική και εξαιρετικής ποιότητας για όλα τα μωρά

Posted in: 31η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε να κάνετε την εβδομάδα αυτή της εγκυμοσύνης σας;

Το επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού με το γιατρό ή την μαία σας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μεταξύ 32 και 34 εβδομάδων εγκυμοσύνης. Φροντίστε για τον άμεσο προγραμματισμό του ήδη από την εβδομάδα αυτή καθώς και για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις που πρέπει να γίνουν πριν την επίσκεψή σας. Στην διάρκεια των εβδομάδων αυτών πιθανόν να σας προταθεί να πραγματοποιήσετε και έναν υπέρηχο Doppler ή τρίτου τριμήνου από ειδικευμένο υπερηχογραφιστή.

Επίσης μάλλον έχει έρθει η ώρα να ενημερωθείτε σοβαρά και εμπεριστατωμένα για την διατροφή του μωρού σας μετά τον τοκετό, τις επιλογές που έχετε και πώς μπορείτε να τις εφαρμόσετε εύκολα και έξυπνα αποφεύγοντας μύθους και κοινά προβλήματα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον κύκλο μαθημάτων θηλασμού του all4baby μέσω τον οποίων δίνεται έμφαση στους διαθέσιμους τρόπους σίτισης ενός νεογέννητου, την σημασία της απόφασης για το θηλασμό ή  όχι , και τους τρόπους που θα μπορέσετε να κάνετε την επιλογή σας αυτή πραγματικότητα με τον πιο εύκολο τρόπο. Δηλώστε άμεσα συμμετοχή στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας!

Posted in: 31η εβδομάδα εγκυμοσύνης

[maxbutton id=”3″]

Πληροφορίες για τον Αρθρογράφο Γεωργία Λεζέ

Ανεξάρτητη Μαία IBLC -Ιδρυτής all4baby Διεύθυνση:Κορινθίας 2,Αμπελόκηποι Τηλ:2107485743, 6978837806

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεθυνσή του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.