όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

30η εβδομάδα εγκυμοσύνης

Μαθήματα τοκετού all4baby Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Η ηλικία του μωρού σας είναι 28 εβδομάδων

30η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 30η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει κεφαλουριαίο μήκος CRL 27 εκατοστά και βάρος περίπου ίσο με 1,3 κιλά.

Σε αυτή την ηλικία εγκυμοσύνης το μωρό σας μπορεί να ανοίγει τα μάτια και να φαίνεται μέσω της κίνησης του βολβού πως παρατηρεί γύρω του. Μπορείτε να δείτε και εσείς τις κινήσεις αυτές σε κάποιο υπερηχογράφημα είτε 2d ή 3d.

Πέρα από την γενικότερη συνέχεια της σωματικής του ανάπτυξης το μωρός σας την εβδομάδα αυτή έχει το μεγαλύτερο μέρος του κρανίου του καλυμμένο με μαλλάκια η πυκνότητα των οποίων σχετίζεται με τα κληρονομικά μεταδιδόμενα χαρακτηριστικά.

Τέλος το δέρμα του την εβδομάδα αυτή παρουσιάζεται ελαφρώς ρυτιδωμένο με το μεγαλύτερο μέρος κυρίως της κεφαλής, του κορμού και των μηρών να έχει γεμίσει με λιπώδη ιστό δίνοντας μια πολύ όμορφη εικόνα στο μωρό σας.

Posted in: 30η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 30η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Η μήτρα σας την εβδομάδα αυτή είναι 30 εκατοστά πάνω από την ηβική σύμφυση και 10 περίπου εκατοστά πάνω από τον ομφάλιο λώρο.

Ακόμη υπάρχει αρκετός χώρος για το μωρό σας να κινείται κάτι το οποίο κάνει αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα και νύχτα. Εάν ήδη έχετε παρατηρήσει την κοιλίτσα σας να πετρώνει άστατα κάποιες φορές μέσα στην ημέρα, μην ανησυχείτε είναι φυσιολογικό. Οι Βraxton Hicks συσπάσεις σας θα αρχίσουν να γίνονται περισσότερες και πιο έντονες με την πάροδο των τελευταίων εβδομάδων εγκυμοσύνης δημιουργώντας στην αρχή την αίσθηση της σκληρής κοιλιάς ενώ αργότερα μεγαλύτερη συχνοουρία ή πίεση χαμηλά στο υπογάστριο ή την μέση. Τα ενοχλήματα αυτά αφορούν την προσπάθεια εμπέδωσης της προβάλλουσας μοίρας (κεφάλι ή ποπός) του μωρού σας μέσα στην λεκάνη με αποτέλεσμα να μειώνεται η χωρητικότητα της ουροδόχου κύστης και παροδικά η αίσθηση έντονης πίεσης προς τα κάτω.

Posted in: 30η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή;

Την εβδομάδα αυτή φροντίστε να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού με την μαία και τον γιατρό σας και πραγματοποιήστε τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις για την ηλικία κύησής σας. Στην διάρκεια της επίσκεψης σας ο γιατρός και η μαία θα σας προτείνουν την διενέργεια του υπερήχου τρίτου τριμήνου Doppler που προτείνεται να διεξάγεται μεταξύ 32ης και 34ης εβδομάδας εγκυμοσύνης για τον καθορισμό της καλής υγείας και εξέλιξης της εγκυμοσύνης σας.

Επίσης ενημερώστε τον εργοδότη σας και προγραμματείστε της ημερομηνίες της άδειας μητρότητας που ξεκινά άμεσα.

Σημαντική δραστηριότητα της εβδομάδας αυτής είναι η ενημέρωση και γνωστοποίησή σας των συμπτωμάτων ενός πρόωρου τοκετού που πρέπει να έχετε υποψιν σας στην περίπτωση που κάτι ασυνήθιστο παρουσιαστεί. Στο μάθημα προετοιμασίας για το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας γίνεται μια εκτενής αναφορά και προετοιμασία των επιτόκων και των συντρόφων τους για την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων αυτών και άλλων λόγων κλήσης βοήθειας στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Ακόμα και αν είστε μακριά ή η μετακινήσεις είναι δύσκολες το all4baby έρχεται κοντά σας με την βοήθεια του διαδικτύου και τα On line μαθήματα προετοιμασίας νέγων γονέων. Κλείστε και εσείς την δική σας θέση στο ταξίδι της ενημέρωσης!

Posted in: 30η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.