όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Tuesday 24 April 2018

Τοκετός στο νερό –Ανακουφιστείτε φυσικά

 

 

Εισαγωγή

Ο τοκετός στο νερό και η χρήση του υγρού στοιχείου στον τοκετό κερδίζει συνεχώς έδαφος και στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του πόνου και μια καλύτερη εμπειρία στον τοκετό. Το νερό μπορεί να προσφέρει πολλά και να αυξήσει σημαντικά την εμπειρία στο τοκετό σας , την άνεση και το αποτέλεσμα του τοκετού σας. Αποτελεί αγαπημένη μέθοδο των γυναικών και σύμμαχο των μαιών στην υποστήριξη που χρειάζεστε κατά την διάρκεια του τοκετού σας.

 

Τοκετός στο νερό –Ανακουφιστείτε φυσικά

Πώς μπορεί η χρήση του νερού να βοηθήσει στον τοκετό σας;

Γνωρίσουμε ήδη από ερευνητικά δεδομένα και μαρτυρίες πως η χρήση του νερού στον τοκετό αποτελεί μια από τις αποδεδειγμένα βοηθητικές μεθόδους στο τοκετό για την ανακούφιση του πόνου. To νερό στον τοκετό δίνει έμφαση στην ανετότερη  θέση σώματος, την κατάργηση των ενοχλημάτων της βαρύτητας, την χρήση της άνωσης ως μέσο διευκόλυνσης της κίνησης και υιοθέτησης κατάλληλων θέσεων για τη γέννηση του μωρού σας. Βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι τα ακόλουθα….

  • Μειώνει τον χρόνο του τοκετού
  • Μειώνει την αυξημένη αρτηριακή πίεση λόγω στρες που μπορεί να παρουσιαστεί στα πλαίσια ενός τοκετού
  • Αυξάνει και βελτιώνει την συγκέντρωση της μητέρας στο έργο των συσπάσεων
  • Αποτελεί άριστη μέθοδο ανακούφισης του πόνου από τον τοκετό
  • Μειώνει την ανάγκη φαρμακευτικής αναλγησίας στο τοκετό και είναι σημαντικό όπλο για τις επιτόκους που επιζητούν ένα φυσικό τοκετό.
  • Φαίνεται πως η ανάγκη για επείγουσα καισαρική είναι μειωμένη στις περιπτώσεις που το νερό χρησιμοποιείται στο τοκετό
  • Τα τραύματα στο περίνεο παρουσιάζονται σε μειωμένη εμφάνιση , το ίδιο και η ανάγκη επισιοτομής στις περιπτώσεις τοκετού στο νερό.

 

Posted in: Τοκετός στο νερό –Ανακουφιστείτε φυσικά

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νερό στον τοκετό σας και ποτέ;

Το νερό στον τοκετό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής:

  • Με την βύθιση του σώματος σας σε ειδικά διαμορφωμένη επιτοίχια ή μεταφερόμενη πισίνα , με το νερό να καλύπτει το σώμα σας μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω από την κοιλιά σας, καλύπτοντας την μέση-πλάτη και διευκολύνοντας την κίνηση, τη συγκέντρωση και την εκτέλεση των αναπνοών σας στον τοκετό.
  • Με την συχνή μεταφορά σας στο ντους του χώρου που βρίσκεστε, και την ενθάρρυνση ροής νερού , σε ευχάριστη θερμοκρασία, στο σώμα πίσω στην μέση ή και την κοιλίτσα.

Posted in: Τοκετός στο νερό –Ανακουφιστείτε φυσικά

Πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τοκετό στο νερό;

Ο ενδεδειγμένος χρόνος χρήσης του νερού είναι αναλόγως με τις δικές σας προτιμήσεις και ανάγκες και την πορεία του τοκετού σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό από τον ψευδοτοκετού μέχρι και την γέννηση του μωρού σας. Εννοείτε πως οποιαδήποτε στιγμή θεωρείτε πως κάτι σας κουράζει ή δεν είναι επαρκές μπορείτε να μεταβείτε σε άλλη μέθοδο αναλγησίας χωρίς περιορισμούς.

Το νερό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέχρι να γεννηθεί το μωρό σας, σε όλα τα στάδια τοκετού μέχρι και να βγει όλο του το σώμα και να επιπλεύσει στην επιφάνεια και να μεταφερθείτε μετά από αυτό για την γέννηση του πλακούντα εκτός πισίνας

Ή

Με το να κάνετε συχνά Ντους μέχρι το σημείο όπου εσείς αισθάνεστε άνετα.

Η μαία σας μπορεί να σας ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και να σας υποδείξει την κατάλληλη στιγμή που η βύθιση σας στο νερό ή η χρήση του ντους θα μπορέσει να σας προσφέρει  αποτελεσματική ανακούφιση.

Επίσης για λόγους ασφαλείας η χρήση του νερού στον τοκετό επιτρέπεται και παροτρύνεται  στις κυήσεις χαμηλού κινδύνου, στις περιπτώσεις που ο τοκετός έχει αυτόματη έναρξη και εφόσον η πορεία του είναι ομαλή.

Posted in: Τοκετός στο νερό –Ανακουφιστείτε φυσικά

Υπάρχουν κίνδυνοι από την χρήση του νερού στον τοκετό;

Η χρήση του νερού στο τοκετό είναι ασφαλής και έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να σε βοηθήσουν να το χρησιμοποιήσετε και εσείς με ασφάλεια.

Οι κίνδυνοι μόλυνσης, επιστροφή νέου από το μωρό σας κ.λ.π. είναι πολύ μικροί και έτσι ο το τοκετός στο νερό είναι παγκόσμια αναγνωρισμένη μέθοδος ανακούφισης από τον πόνο.

Posted in: Τοκετός στο νερό –Ανακουφιστείτε φυσικά

Αδράξτε την ευκαιρία, ενημερωθείτε και εκπαιδευτείτε στις φυσικές μεθόδους αναλγησίας τοκετού, μέσα από τα μαθήματα του all4baby και βρείτε την μαία που θα μπορέσει να σας βοηθήσει σε έναν τοκετό στο νερό. Επικοινωνήστε μαζί μας. Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές: http://www.waterbirth.org/waterbirth-information
Jones L.,Othman M., Dowswell T.,Alfirevic Z.,Gates S.Newburn M.,Jordan S.,Lavender T.,Neilson JP. “Pain management for women in labour:an overview of systematic reviews” The Cochrane Database of systematic reviews 2012 Mar 14;3:CD009234
Cluett ER, Burns E. Immersion in water in labour and birth. Cochrane Database of Systematic Reviews 2009, Issue 2. Art. No.: CD000111. DOI: 10.1002/14651858.CD000111.pub3 – See more at: http://summaries.cochrane.org/CD000111/PREG_immersion-in-water-in-labour-and-birth#sthash.BqHzZ8w7.dpuf
Young K., Kruske S. “How valid are the current concerns raised against water birth?A focused review of the literature” Women Birth 2013 Jun;26(2):105-9. doi: 10.1016/j.wombi.2012.10.006. Epub 2012 Nov 21.
Simpson Kr. “Water Birth”  Journal of obstetric,gynecologic and neonatal nursing  2013 Sep-Oct;42(5):588-94. doi: 10.1111/1552-6909.12235. Epub 2013 Sep 4

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.