όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Tι συμβαίνει όταν το μωρό σας τρώει καλά αλλά γκρινιάζει έντονα;

Οι λόγοι που ένα μωρό κλαίει είναι συγκεκριμένοι ανάλογα με την ηλικία του. Όμως όταν η εκδήλωση κλάματος αφορά άμεσα το χρόνο του φαγητού ή την πέψη της τροφής τότε ίσως η απάντηση να είναι λιγότερο προφανής από την προσφορά του στήθους ή της αγκαλιάς σας.

Πρόσφατα περιγράφηκε η κατάσταση υπερβάλλουσας παρουσίας λακτόζης, η οποία δημιουργεί παλινδρόμηση στο νεογέννητο μωρό και εκδηλώνεται με συμπτώματα έντονης γκρίνιας ή κολικών και αφορά κυρίως τα μωρά που θηλάζουν. Παρόλα αυτά, η θεραπεία είναι εύκολη, άμεση και αποτελεσματική.

Φυσικά δεν μιλάμε για δυσανεξία στην λακτόζη, που είναι  σπάνια στα νεογέννητα αλλά για την υπερβάλλουσα διοχέτευση λακτόζης μεσώ του μητρικού γάλακτος που το ίδιο το μωρό αδυνατεί να διασπάσει λόγω έλλειψης λακτόζης στο έντερο του . Η έλλειψη αυτή οδηγεί σε αυξημένα δύσοσμα αέρια και υδαρείς κενώσεις στο μωρό ενώ υπάρχει εκδήλωση έντονης γκρίνιας και κλάματος που συχνά κάνουν την εμφάνιση τους αμέσως μετά το φαγητό.

Η κατάσταση αυτή συνήθως εκδηλώνεται τις πρώτες βδομάδες της ζωής του μωρού, ενώ προέρχεται κυρίως από γυναίκες με αφθονία γάλακτος. Τα σημεία που σηματοδοτούν την πάθηση από την μητέρα είναι:

  • Μεγάλη ημερήσια παραγωγή γάλακτος ή μεγάλη δυνατότητα αποθήκευσης γάλακτος από τους μαστούς
  • Προσφορά και των δυο μαστών σε κάθε γεύμα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και μόλις το μωρό σας δώσει την αίσθηση ότι άδειασε το πρώτο στήθος.

Το μωρό συνήθως παρουσιάζει τα ακόλουθα συμπτώματα :

  • Το μωρό παίρνει αρκετό βάρος.
  • Τα κακά παρουσιάζουν διαφορετικό χρώμα! Συνήθως πράσινο ή διαρροϊκή απόχρωση και παρατηρούνται δύσοσμα αέρια.
  • Δείχνει συχνά σημάδια πείνας βάζοντας τα χέρια στο στόμα.
  • Χρειάζεται πολλές πάνες την ήμερα.

Η θεραπεία είναι εύκολη και γίνεται με τον περιορισμό  των αλλεργιογόνων τροφών στο διαιτολόγιό σας και την εφαρμογή της τεχνικής του block feeding. Η κατάσταση του μωρού σας παρουσιάζει βελτίωση μέσα σε 48 ώρες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια ατομική συνεδρία με την σύμβουλο θηλασμού του All4baby για να επιλύσετε και εσείς το δικό σας πρόβλημα με τον θηλασμό. Καλέστε μας τώρα!

 

Πηγή:

www.health-e-learning.com. 2014. BE04: Breastfeeding Initiation and the First Week.

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.