όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Σουτιέν θηλασμού

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Εισαγωγή

Η χρήση σουτιέν- στηθόδεσμου στον θηλασμό είναι ένα συχνό θέμα συζήτησης και απορίας για τις  θηλάζουσες γυναίκες. Αν χρειάζεται, ποιο είναι το κατάλληλο, τι πρέπει να προσέχετε κατά την χρήση τους και πόσα θα χρειαστείτε τελικά;Ενημερωθείτε παρακάτω για τις οδηγίες ασφαλούς αγοράς και χρήσης σουτιέν στον θηλασμό.

σουτιέν θηλασμού

Πόσο απαραίτητα είναι τα σουτιέν στον θηλασμο;

Η χρήση ή όχι σουτιέν στον θηλασμό είναι καθαρά προσωπική υπόθεση της κάθε γυναίκας. Συνήθως οι γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος αισθάνονται ανετότερα φορώντας ένα σουτιέν καθόλη την διάρκεια της ημέρα ακόμη και την νύχτα. Όμως για τον θηλασμό συγκεκριμένα το αν θα φοράτε ή όχι ένα εξιδεικευμένο σουτιέν είναι εντελώς αδιάφορο.

Η χρήση αυτών των στηθόδεσμων έχει σχέση με τον ρουχισμό που θα φοράτε ως θηλάζουσες μητέρες , με το να αισθάνεστε δηλαδή άνετα και όμορφα μέσα στα ρούχα σας και καθόλου σχέση με την βοηθητική τους δράση στο θηλασμό. Σίγουρα θα σας βολέψουν στις περιπτώσεις που το γάλα σας τρέχει είτε κατά την διάρκεια είτε ενδιάμεσα τον θηλασμών αλλά αυτό συμβαίνει για να υποστηρίζουν τα επιθέματα ή τα κοχύλια που χρησιμοποιείται και λιγότερο με την εκτέλεση του θηλασμού ως διαδικασία.

Posted in: σουτιέν θηλασμού

Πότε να αγοράσετε σουτιέν θηλασμού και τι μέγεθος;

Η αγορά ενός σουτιέν θηλασμού μπορεί να γίνει ήδη από την εγκυμοσύν περίπου προς τα μέσα του δευτέρου τριμήνου μιας και οι περισσότερες μεταβολές στο στήθος σας συμβαίνουν εκείνοι την περίοδο. Το στήθος σας δεν θα μεγαλώσει παρά μόνο ελάχιστα, στις περισσότερες γυναίκες, με την έναρξη του θηλασμού και δεν φαίνεται να χρειαζεστε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που θα φοράτε προς το τέλος της εγκυμοσύνης σας.

Τα σουτιέν θηλασμού για να μην σας ενοχλήσουν θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Nα είναι άνετα.  Κατάλληλα για το μέγεθος τους στήθους σας χωρίς να σας πιέζουν σε κανένα σημείο ούτε να σας σφίγγουν σε πλάτη ή τα πλάγια τους στήθους σας. Καλό είναι να σας υποστηρίζουν διατηρώντας το στήθος σας σε φυσική θέση. Προτιμείστε σουτιέν χωρίς μπανέλα και χωρίς την παρουσία ραφών στο επίπεδο ή κάθετα της θηλής σας που μπορεί να σας τραυματίσουν.
  • Να είναι βαμβακερά. Οποιοδήποτε συνθετικό υλικό μπορεί να σας ενοχλήσει με την δημιουργία μυκητών, εξέματος ή τριβής του δέμρατος του στήθους ή της θηλής σας.
  • Να πλένονται με σαπούνι στο χέρι και το πληντύριο. Εξαιτίας της ροής του γάλακτος η συχνή χρήση τους και αλλαγή επιβάλλει την συχνή πλύση ενώ η καλή καθαριότητα είναι αναγκαία.
  • Να ανοίγουν και να κλείνουν με ευκολία. Στην διάρκεια του θηλασμού θα κληθείτε να έχετε το στήθος σας διαθέσιμο αλλεπάλληλες φορές μέσα στην ημέρα. Ένα σουτιέν που σας αναγκάζει να βγάλετε την μπλούζα σας για να το ξεκουμπώστε ή να έχει πολλά κλιπ μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να το χρησιμοποιήστε στο θηλασμό.

Posted in: σουτιέν θηλασμού

Πόσα σουτιέν για τον θηλασμό χρειάζεστε;

Εξαιτίας των συχνών αλλαγών που θα χρειαστεί να κάνετε την περίοδο του θηλασμού σε σουτιέν σχεδόν καθημερινά μάλλον ο αριθμός των 3-4 θα σας καλύψει ικανοποιητικά για το πρώτο χρονικό διάστημα.

Posted in: σουτιέν θηλασμού

Τι να αποφύγετε όταν αγοράσετε σουτιέν για το θηλασμό;

Ένα σουτιέν μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα στο θηλασμό όπως υπερφόρτωση, συσσώρευση γάλακτος,βουλωμένους πόρους, σπυράκια στο μαστό αλλά και να παρατείνει ή να επιδεινώση τις ήδη ίσως πληγωμένες θηλές σας.Το  σουτιέν θηλασμού δεν πρέπει :

  • Να είναι σφιχτό ή να πιέζει κάποιο σημείο του στήθους σας
  • Να είναι από συνθετικό υλικό
  • Να έχει μπανέλες και ραφές πάνω από το επίπεδο της θηλής
  • Να μην πλένετε στο πληντύριο ή το χέρι με σαπούνι
  • Να σας δυσκολεύει στο άνοιγμα

Posted in: σουτιέν θηλασμού

Μαθήματα Θηλασμού

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.