όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Πώς αναπνέει το μωρό σας μέσα στην κοιλιά;

Οι πνεύμονες του μωρού σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ο πλακούντας. Η ανταλλαγή αερίων γίνεται μέσω της διάθεσης των συστατικών οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα από το δικό σας αίμα μέσω του πλακούντα στο μωρό σας και το αντίστροφο.

Το οξυγόνο μεταφέρεται κατά 8ml το λεπτό για κάθε κιλό βάρους του μωρού σας. Ο σχηματισμός αυτής της οξυγονικής αποθήκης στο μωρό σας είναι ικανοποιητικός μόνο για τα πρώτα 1 με 2 λεπτά. Η μέση περιεκτικότητα των χορειακών λαχνών είναι 65-75%  οξυγόνο. Η μεταφορά οξυγόνου εξαρτάται από την μεταφορά αίματος στο μωρό σας.

Η μεταφορά διοξειδίου γίνεται με απλή διάχυση. Ο πλακούντας είναι πολύ βατός από το διοξείδιο του άνθρακα και η μεταφορά του μέσω των χορειακών λαχνών είναι ταχύτερη από αυτή του οξυγόνου. Το δικό σας αίμα συνδέεται ευκολότερα με το διοξείδιο από ότι το αίμα του μωρού σας με αποτέλεσμα η ανταλλαγή αυτή να γίνεται ταχύτερα και ευκολότερα.

Ο αέρας λοιπόν είναι περιττός για το μωρό σας. Οι πνεύμονες του κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σχηματίζονται και ωριμάζουν αλλά δεν συμβάλλουν στην οξυγόνωσή του. Στην εγκυμοσύνη, εσείς αναπνέεται και το μωρό εισπνέει και εκπνέει μέσω της ανταλλαγής αίματος με τον πλακούντα.

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.