όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Tuesday 12 December 2017

week5

5η εβδομάδα εγκυμοσύνης

[maxbutton id=”2″][maxbutton id=”5″]

Εισαγωγή

Η ηλικία του μωρού σας είναι 3 εβδομάδων

5η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 5η εβδομάδα;

Το μωρό σας εξακολουθεί να διατηρεί χαμηλές διαστάσεις το μήκος του οποίου δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 1,25mm.

Με την έναρξη της εβδομάδας αυτής ξεκινά μια νέα περίοδος για την εγκυμοσύνη σας, η εμβρυική περίοδος η οποία θα διαρκέσει έως και την 10η εβδομάδα. Στην διάρκεια αυτής τα κύρια όργανα και σχηματισμοί του σώματος κάνουν την εμφάνιση τους. Η εμβρυική περίοδος είναι η πιο ευάλωτη περίοδος για το μωρό σας καθότι αρκετές επιπλοκές που σχετίζονται με συγγενής ανωμαλίες έχουν αφετηρία του προβλήματος συνήθως αυτές τις εβδομάδες.

Οι χορειακές λάχνες που θα αποτελέσουν τον πλακούντα ενώ τώρα αντιπροσωπεύουν την αρχέγονη μορφή του ξεκινούν να ανταλλάσουν στοιχεία μεταξύ μητέρας εμβρύου ήδη από την 12η-17η ημέρα μετά την γονιμοποίηση.

Μέσα σε αυτές τις χορειακές λάχνες που απαρτίζουν τον πλακούντα του μωρού σας την εβδομάδα αυτή ξεκινούν να εμφανίζονται και εμβρυικά αγγεία.

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή ξεκινά τον σχηματισμό του νευρικού σωλήνα, ο οποίος θα ολοκληρωθεί έως και το τέλος της 4ης εβδομάδας της εμβρυικής ζωής. Παράλληλα και ήδη εδώ και λίγες ημέρες από την έναρξη αυτής της εβδομάδας το μωρό σας εμφανίζει τον πρωτογενή σωλήνα της καρδιάς, των βαλβών και των μεγάλων αγγείων που θα εξελίσσουν την ανάπτυξή τους έως και τα μέσα της 8ης εβδομάδας της εμβρυικής ζωής.

Παράλληλα την εβδομάδα αυτή το μωρό σας αναπτύσσει τον μεσόνεφρο ο οποίος στα αγόρια θα εξελιχθεί σε σπερματικό πόρο ενώ και στα δύο φύλλα εξελίσσει τον ουρητήρα.

Posted in: 5η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 5η εβδομάδα ;

Μήπως νιώθετε κάποια δυσανεξία, αποστροφή σε τροφές ή ναυτία και εμέτους. Εάν ναι τότε μην ανησυχείτε , αυτά τα συμπτώματα είναι σημάδια εγκυμοσύνης και θα φύγουν με την πάροδο των εβδομάδων. Μπορείτε να καταπολεμήσετε τα γαστρεντερολογικά προβλήματα που παρουσιάζονται με διατροφή.

Προσέξτε για σημάδια εξωμήτριας κύησης όπως κολπική αιμόρροια, πόνο χαμηλά στην κοιλιά περισσότερο εντοπισμένο αριστερά ή δεξιά, πρήξιμο στο στήθος και έντονη ναυτία. Συμβουλευτείτε το γιατρό  ή τη μαία σας εάν εντοπίσετε κάποιο τέτοιο αποτέλεσμα.

Posted in: 5η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε αυτή την εβδομάδα;

Από την εβδομάδα αυτή όλα τα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να δώσουν πιο ακριβή αποτελέσματα και είναι μια καλή στιγμή να κάνετε ένα είτε ούρων, είτε αίματος. Ο υπερηχογραφικός έλεγχος ίσως θα ήταν καλύτερο να πραγματοποιηθεί από την επόμενη εβδομάδα.

Εάν το τεστ σας αποδειχτεί θετικό επικοινωνήστε με τον γιατρό ή την μαία σας για να κανονίσετε ένα πρώτο ραντεβού μαζί τους που θα σημάνει και την έναρξη της παρακολούθησής σας στην εγκυμοσύνη.

Εάν δεν έχετε ήδη ξεκινήσει πριν την σύλληψη, ξεκινήστε άμεσα την πρόσληψη φιλικού οξέως για να αποφύγετε κοινές επιπλοκές ανάπτυξης του νευρικού σωλήνα.

Το κάπνισμα και το αλκοόλ απαγορεύονται σε όλη την εγκυμοσύνη και εάν δεν έχετε φροντίσει ήδη για τον αποκλεισμό τους από την καθημερινότητά σας, κάντε το άμεσα.

Posted in: 5η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

[maxbutton id=”4″]

Πληροφορίες για τον Αρθρογράφο Γεωργία Λεζέ

Ανεξάρτητη Μαία IBLC -Ιδρυτής all4baby Διεύθυνση:Κορινθίας 2,Αμπελόκηποι Τηλ:2107485743, 6978837806

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεθυνσή του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.