όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 27 May 2018

Συμπληρώματα διατροφής στο θηλασμό

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Τα συμπληρώματα διατροφής εισάγονται από νωρίς στην καθημερινότητα μιας μέλλουσας ή εγκύου μητέρας σαν απαραίτητα για μια καλή εγκυμοσύνη και ένα υγιές μωρό. Στο θηλασμό η χρήση τους μπορεί να είναι επίσης σημαντικοί εφόσον η μητέρα δεν ακολουθεί το απαραίτητο διαιτολόγιο. Ενημερωθείτε για την ανάγκη λήψης κάποιου συμπληρώματος διατροφής στο θηλασμό σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

συμπληρώματα διατροφής στον θηλασμό

Είναι απαραίτητο να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής στο θηλασμό;

Εφόσον ακολουθείτε ένα υγιεινό διαιτολόγιο που περιέχει ποικιλία τροφών και δεν κάνετε κάποια έκπτωση στην πρόσληψη θερμίδων για απώλεια βάρους τότε δεν είναι απαραίτητο κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για εσάς.

Posted in: συμπληρώματα διατροφής στον θηλασμό

Πότε είναι απαραίτητο να λάβετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής;

Οι περιπτώσεις που είναι απαραίτητο για εσάς να λάβετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής είναι..

  1. Κάνετε κάποια δίαιτα για μείωση κιλών . Εάν η απώλεια βάρους είναι προτεραιότητα για εσάς τότε φροντίστε έτσι ώστε η διατροφή σας να είναι αρκετά εμπλουτισμένη με θρεπτικά συστατικά. Στην περίπτωση που ακολουθείτε μια διατροφή με λιγότερες από 1800 θερμίδες ημερησίως σας προτείνουμε να εμπλουτίσετε την δίαιτά σας με τροφές που συμπυκνώνουν πολλά θρεπτικά συστατικά με λίγες θερμίδες. Τέτοιες τροφές είναι τα λαχανικά και τα όσπρια. Εάν ωστόσο δεν είστε βέβαιες ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εφικτό σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες τότε εμπλουτίστε την δίαιτά σας με κάποιο συμπλήρωμα που περιέχει..

Ασβέστιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, φιλικό οξύ, βιταμίνη Β2,φώσφορο και σίδηρο.

  1. Είστε χορτοφάγος. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία είναι σημαντική η συμπλήρωση του διαιτολογίου σας με επαρκής ποσότητες βιταμίνης B12, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου, βιταμίνης D, ριβοφλαβίνη, φιλικο οξύ κ.λ.π. Το είδος της χορτοφαγικής δίαιτας που ακολουθείτε καθορίζει την ποσότητα και τον αριθμό των έξτρα βιταμινών που χρειάζεστε.
  2. Έχετε κάνει κάποια επέμβαση στο στομάχι για μείωση κιλών. Αν και οι έρευνες για το θηλασμό δεν είναι πολλές σε σχέση με αυτές τις επεμβάσεις συνίσταται εφόσον έχετε τέτοιο ιστορικό να συμπληρώνετε την διατροφή σας με σίδηρο, βιταμίνη B12,φιλικό και ασβέστιο.
  3. Εάν δεν έχετε ιδιαίτερα μεγάλη έκθεση στον ήλιο και δεν καταναλώνεται πηγές τροφές όπως λιπαρά ψάρια τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιό σας με βιταμίνη D.
  4. Εάν καπνίζετε επίσης ίσως η πρόσληψη έξτρα ιωδίου να είναι κατάλληλη για εσάς.
  5. Εάν έχετε αναιμία στην εγκυμοσύνη ή ακόμα και πριν από αυτήν είναι απαραίτητη για εσάς η λήψη σιδήρου.
  6. Εάν είστε έφηβη μητέρα και δεν ακολουθείτε ένα διαιτολόγιο ανάλογο των αυξημένων αναγκών σε ασβέστιο και σίδηρο για την ηλικία σας.

Posted in: συμπληρώματα διατροφής στον θηλασμό

Τι μπορεί να περιέχει ένα συμπλήρωμα διατροφής για το θηλασμό;

Τα συστατικά ενός απλού συμπληρώματος διατροφής για το θηλασμό είναι τα ακόλουθα

Σίδηρος = 30-60mg

Ασβέστιο =250 mg

Ψευδάργυρος =15 mg

Χαλκός =2- 4 mg

Βιταμίνη Α= 500μγ

Βιταμίνη Ε=4mg

Βιταμίνη D= 10 μg

Βιταμίνη C= 50mg

Βιταμίνη Β6= 2 mg

Φιλικό οξύ = 300μγ

Βιταμίνη Β12= 2 μg

Ιώδιο= 140μg

Σελήνιο = 15mg

Εάν ωστόσο από την εγκυμοσύνη ή και πριν πάσχετε από σιδηροπενική αναιμία τότε η δίαιτά σας θα πρέπει να συμπληρωθεί με επιπλέον 60-120mg σιδήρου.

Επίσης εάν η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων για εσάς δεν είναι συχνή ή και καθόλου η συμπλήρωση της διατροφής σας με 600mg ασβεστίου κρίνεται απαραίτητη.

Αντίστοιχες και εξατομικευμένες οδηγίες ακολουθούνται όταν η δίαιτα σας είναι ανεπαρκής σε ποιότητα και ποσότητα φαγητού.

Posted in: συμπληρώματα διατροφής στον θηλασμό

Που χρησιμεύουν τα συμπληρώματα διατροφής;

Τα συμπληρώματα διατροφής λαμβάνονται κυρίως για την δική σας καλή υγεία και διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων βιταμινών και μετάλλων στο δικό σας σώμα και πολύ λιγότερο για τον εμπλουτισμό του γάλακτός σας.

Τα μόνα θρεπτικά συστατικά που συμπληρώνοντας την διατροφή σας μπορεί να επηρεάσουν την περιεκτικότητά του μητρικού γάλακτος είναι η βιταμίνη C(μικρή επιρροή),η βιταμίνη D και οι βιταμίνες B6 και Β12.

Ωστόσο η δική σας υγεία παίζει σημαντικό ρόλο. Για το λόγο αυτό προβλήματα όπως η σιδηροπενική αναιμία θα πρέπει να συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται από εσάς με επιπλέον συμπληρώματα διατροφής και στο θηλασμό.

Posted in: συμπληρώματα διατροφής στον θηλασμό

Είναι ασφαλή τα συμπληρώματα διατροφής για το θηλασμό;

Τα συμπληρώματα διατροφής εξυπηρετούν και είναι φτιαγμένα για ξεχωριστές ομάδες πληθυσμού ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αναζητήστε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ειδικό για το θηλασμό εφόσον το έχετε ανάγκη.

Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό και την μαία σας!

Posted in: συμπληρώματα διατροφής στον θηλασμό

Μαθήματα Θηλασμού

Πηγές:

Ηartmann,E.P., and Hale, W.T.,2007, Textbook of Human Lactation, Texas:L.P. Hale Publishing

Wambach, K. and Riordan, J. eds,2010, Breastfeeding and Human Lactation , London: Jones and Bartlett Publishers, LLC.

Institute of  Medicine,1992,Nutrition during Pregnancy and Lactation Implementation Guide, National Academy Press :Washington

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.