όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 27 May 2018

Βιταμίνες στο θηλασμό- Πόσο απαραίτητες είναι και γιατί;

Ο θηλασμός και η σύσταση του μητρικού γάλακτος είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην μητρική τέχνη και ένας προσωπικός στόχος της κάθε μανούλας.Η ίδια θέλει να δώσει το καλύτερο στο μωρό της. Οτιδήποτε μπορεί να κάνει το γάλα της πιο πλούσιο, πιο δυναμωτικό για να έχει το μωρό της την καλύτερη ανάπτυξη είναι απαραίτητο.Η Γεωργία Λεζέ σας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να ξέρετε ώστε να ενισχύσετε το γάλα σας!

 

Όμως πώς πραγματικά μπορείτε να ενισχύσετε το γάλα σας; Πώς μπορεί να σας βοηθήσει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή βιταμίνες στο θηλασμό;

 

Η απάντηση είναι από πολύ έως καθόλου! Η σύσταση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας βάζει σε δεύτερη μοίρα την συστηματική χρήση των βιταμινών στον θηλασμό.Αυτό φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την περίοδο της εγκυμοσύνης. Συγκεκριμένα η νέα μητέρα δεν χρειάζεται να προσλαμβάνει συστηματικά κάποιο συμπλήρωμα διατροφής εάν κάνει μια θερμιδική δίαιτα.Με πάνω από 1600 θερμίδες την ημέρα και με ισορροπημένα γεύματα και καλή ενυδάτωση δεν υπάρχει λόγος για ενίσχυση. Η μόνη ανάγκη συνέχισης της πρόσληψης βιταμινών ή μετάλλων είναι η σιδηροπενία. Εάν δηλαδή η αιμοσφαιρίνη σας ήταν ή είναι κάτω από 10,5 στην τελευταία γενική αίματος σας, τότε συνίσταται η διόρθωση του διαιτολογίου σας.Επιπρόσθετα επιβάλλεται η συστηματική λήψη σιδήρου όπως και στην εγκυμοσύνη.

 

Πώς διαμορφώνεται η σύσταση του γάλατος;

 

Η σύσταση του γάλακτος δεν μεταβάλλεται θετικότερα ή όχι με τα συμπληρώματα διατροφής καθώς δεν καθορίζεται από την δική σας διατροφή. Η σύσταση του μητρικού γάλακτος βασίζεται κυρίως στον χαρακτήρα των θηλαστικών κινήσεων του μωρού σας και το επίπεδο της υγείας του. Αυτά αλλάζουν στις διαφορετικές ηλικίες γαλουχίας. Η δική σας διατροφή μπορεί να συμβάλει θετικά ή αρνητικά στην επίγευση του γάλακτος.Αυτό συμβαίνει ειδικότερα όταν καταναλώνεται σε ποσότητες τρόφιμα με έντονες γεύσεις. Αποδίδει συχνά και την προτίμηση του μωρού σας σε συγκεκριμένες γεύσεις ή φαγητά.

 

Τελικά γιατί να πάρω βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής στο θηλασμό;

 

Ο ρόλος κυρίως των συμπληρωμάτων διατροφής, βιταμίνες, μέταλλα ή έλαια είναι ωστόσο σημαντικός και βασισμένος κυρίως στην βελτίωση των αναγκών της μητέρας. Συχνά και όχι από την αρχή, μια θηλάζουσα μπορεί να νιώθει εξάντληση, ατονία ή έντονη κατάπτωση.Αυτό είναι λογικό δεδομένων των απαιτήσεων της φροντίδας ενός μωρού. Είναι σημαντικό να νιώθει η μαμά καλά , γιατί τότε όλοι είναι καλά στο σπίτι!

Οι πρώτες ενδείξεις ανάγκης πρόσληψης συμπληρωμάτων εμφανίζονται προς τον 3ο με 4ο μήνα γαλουχίας. Τότε το μωράκι σας συνεχίζει να δέχεται, ασχέτως της δικής σας διατροφής, αθρώα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από το γάλα σας. Όμως επί εξάντλησης των δικών σας αποθεμάτων, στην μαμά ελάχιστα μπορεί να απομένουν για δική της επαρκή λειτουργία και συντήρηση.

Παρουσιάζετε λοιπόν κάποια συμπτώματα έντονης κόπωσης, σε συνδυασμό με έλλειψη όρεξης, ύπνου και ατονία; Tότε είναι κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε την λήψη κάποιου συμπληρώματος. Μιλήστε με τον σύμβουλο θηλασμού ή και την μαία ή το γιατρό σας να σας προτείνουν το κατάλληλο για εσάς. Κάντε, χωρίς να χάνετε χρόνο, απαραιτήτως γενικές εξετάσεις αίματος για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σιδήρου.

Μην αμελείτε την δική σας φροντίδα γιατί εσείς είστε το κεντρικότερο πρόσωπο.Πάνω σε εσάς, βασίζεται η ευτυχία όλης σας της οικογένειας! Δώστε προετεραιότητα και στην δική σας φροντίδα με τον πιο απλό τρόπο!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας!Η αποβιταμίνωση είναι σύνηθες φαινόμενο κατά την γαλουχία!Δεν πρέπει να σας ανησυχεί αρκεί να το αντιμετωπίσετε άμεσα με βάση εξατομικευμένες επιστημονικά άρτιες συμβουλές!Η μαία μας Γεωργία Λεζέ ως πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού IBCLC παραμένει στην διάθεση σου!

 

 

Παρακολουθήστε τα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ του all4baby

ή ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ και διευκολύνεται ακόμη περισσότερο το έργο σας!

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.