όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 20 July 2018

Γιατί δεν κοιμάται η νέα μανούλα;

Είναι πολλές οι μαμάδες που συναντούμε εβδομαδιαία στο σπίτι εξαντλημένες από την κούραση και την αϋπνία λόγω των αναγκών του μωρού τους. Σε κάθε επίσκεψη που πραγματοποιώ προσπαθώ να συμβουλεύω τις νέες μανούλες με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να εγκληματίζονται ομαλά στα νέα ωράρια της καθημερινότητας!

Ας πάρουμε υπόψιν κάποια δεδομένα:

  • Το νεογέννητο ΔΕΝ έχει σταθερό πρόγραμμα. Αυτό δεν σημαίνει πως όλη μέρα βέβαια δεν κοιμάται ποτέ.
  • Το νεογέννητο ΔΕΝ πρέπει να τρώει κάθε 3 ώρες. Τα γεύματά του είναι κατά βούληση , σύμφωνα με τις δικές του μεταβολικές ανάγκες. Ειδικά τον πρώτο καιρό τρώει άστατα και πολλές φορές μέσα στην ημέρα κυρίως σε μια προσπάθεια να προκαλέσει επαρκή παραγωγή στο στήθος σας.
  • Το νεογέννητο ΔΕΝ κοιμάται απαραιτήτως το βράδυ. Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο για τις πρώτες 20-40 ημέρες το μωρό σας είναι περισσότερο ήσυχο το πρωί και λιγότερο τις απογευματινές και βραδινές ώρες όπου οι θηλασμοί εμφανίζονται αλλεπάλληλα.
  • Το νεογέννητο ΔΕΝ κοιμάται μόνο του στην κούνια. Αυτό συμβαίνει και είναι φυσιολογικό για την ηλικία του. Η αγκαλιά και η επαφή με την μητέρα είναι σημαντική για να νιώσει ασφάλεια και να βυθιστεί σε βαθύ ύπνο συχνότερα.
  • Το νεογέννητο ΔΕΝ σας χειραγωγεί με σκοπό να το κακομάθετε. Είναι ένας άνθρωπος απολύτως εξαρτημένος για την επιβίωσή του από εσάς. Δεν σας βλέπει, αλλά βασίζεται κυρίως στην αφή, την όσφρηση και την ακοή!
  • Το νεογέννητο μωρό σας στο σπίτι ΔΕΝ παθαίνει υπογλυκαιμικά επεισόδια επικίνδυνα για την ζωή και την νοητική του ανάπτυξη επειδή κοιμάται περισσότερο από 3-4 ώρες. Η διατάραξη του ύπνου του και η επιβολή γεύματος μπορεί να πυροδοτήσουν έντονες εξάρσεις κλάματος και γκρίνιας και λιγότερο αποτελεσματικούς θηλασμούς.
  • Το νεογέννητο ΔΕΝ θα πνιγεί εάν το βάζετε πολύ κοντά στο στήθος σας έτσι ώστε να επιτυγχάνει καλή πρόσφυση:με το μεγαλύτερο κομμάτι της θηλέας άλω να βρίσκεται μέσα στο στόμα του. Είναι απολύτως ικανό να ανταπεξέλθει με την αποβολή της θηλής σας από το στόμα στην περίπτωση που κάτι φράζει τον αεραγωγό του.Φυσικά δεν θα συνεχίσει να παράγει θηλαστικές κινήσεις σε αυτή την περίπτωση.
  • Το νεογέννητο ΔΕΝ είναι κακό να κοιμάται στο κρεβάτι σας , πλάι στην μαμά. Εφόσον τηρείται απλούς κανόνες ασφαλείας (co sleeping ) θα απολαύσετε ανεπανάληπτες στιγμές!

 

Ακολουθήστε το μωρό σας και το δικό του πρόγραμμα, τα δικά του θέλω και ανάγκες. Σύντομα θα ανακαλύψετε πως είναι δικαιότερο και πολύ πιο εφικτό χρονικά, από ένα πρόγραμμα που εσείς ή η ‘’κακομαθημένη’’ μας νοοτροπία μπορεί να διδάξει στο μωρό σας. Συνήθως μόνο έτσι μπορείτε να επιτύχετε μια αρμονική συμβίωση με το μωρό σας. Παράλληλα με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσετε τελικά και επαρκή ξεκούραση για εσάς! Ενημερωθείτε κατάλληλα για την δραστηριότητα του μωρού σας στον ύπνο, τον θηλασμό αλλά και τις ανάγκες του από την σύμβουλο θηλασμού μας Γεωργία Λεζέ.

Καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας και κλείστε το δικό σας ραντεβού κατ’οίκον για να διαπιστώσετε εάν όντως κάτι δεν πάει πολύ καλά!

 

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.