όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Ποια μαμά μπορεί να επιλέξει με ασφάλεια τον τοκετό στο σπίτι;

Ο τοκετός στο σπίτι είναι μια ασφαλής και δόκιμη επιλογή για κάθε νέα μητέρα με μια φυσιολογική εγκυμοσύνη και μια αυτόματη τελειόμηνη έναρξη τοκετού. Είναι μια επιλογή που μπορεί να βοηθήσει κάθε μια από εσάς να επιτύχει τον στόχο ενός φυσικού τοκετού , χωρίς παρεμβάσεις και φάρμακα και μακριά από τις στρεσογόννες διαδικασίες ενός μαιευτήρίου.

Ο τοκετός στο σπίτι μπορεί και είναι ασφαλής επιλογή για τις περισσότερες γυναίκες που φέρουν στο ιστορικό τους τα κάτωθι χαρακτηριστικά.

Ιστορικό εγκυμοσύνης- Χαμηλού κινδύνου

Δηλαδή μια εγκυμοσύνη που δεν παρουσιάζει οποιαδήποτε επιπλοκή όπως, διαβήτης, προεκλαμψία,υπέρταση, θρομβοφιλία, υπολειπόμενη ανάπτυξη εμβρύου, ουλή στην μήτρα από προηγούμενη καισαρική ή χειρουργείο στο μυομήτριο, γεννετικές ανωμαλίες εμβρύου διεγνωσμένες υπερηχογραφικά ή διαγνωστικά στην εγκυμοσύνη,δίδυμη κύηση, ισχιακή προβολή, χαμηλή πρόσφυση του πλακούντα ( <3 εκ από το έσω τραχηλικό στόμιο), αμφιβληστροειδοπάθεια, πρόωρος τοκετός ή οποιαδήποτε άλλη συστηματική πάθηση που παρουσιάζεται πρό ή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και χρήζει συστηματικής αγωγής ή παρακολούθησης στην διάρκεια ενός τοκετού. Η μαία σας μπορεί να σας κατατοπίσει κατάλληλα αν το ιατρικό σας ιστορικό επιτρέπει την διενέργεια ενός τοκετού στο σπίτι.

 

 Προηγούμενο μαιευτικό ιστορικό -χαμηλού κινδύνου

Αν και ο τοκετός στο σπίτι είναι περιςςότερο επιτυχής στο δεύτερο ή τρίτο μωρό , η προηγούμενη εμπειρία σας μπορεί να είναι φιλική ή και όχι ως προς την αςφάλεια ενός τοκετού στο σπίτι.Το προηγούμενο μαιευτικό σας ιστορικό θα πρέπει να είναι χαμηλού κινδύνου, δηλαδή ο προηγούμενός σας τοκετός να μην εμπεριείχε σημαντικές επιπλοκές όπως την ανάγκη καισαρικής τομής, την αιμορραγία, το σοβαρό τραύμα 3ου ή 4ου βαθμού στο περίνεο, την δυστοκία ώμων κ.λ.π. Η μαία σας ή ο γιατρός σας θα μπορέσουν να σας καθοδηγήσουν κατάλληλα με βάση αυτή σας την επιλογή.

Η αποστασή σας από μαιευτική κλινική ή νοσοκομείο

Παρότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι μια χαμηλού κινδύνου κατάσταση, ο τοκετός στο σπίτι δεν μπορεί να παραβλέψει την σπάνια όμως υπαρκτή ανάγκη μεταφοράς μια μερίδας επιτόκων (περίπου 14%), σε μαιευτική κλινική λόγω κολλήματος ή κάποιας επιπλοκής στην διάρκεια ή μετά  τον τοκετό. Η τοποθεσία της διαμονής σας μπορεί να επηρεάσει θετικά ή όχι την ασφάλεια της επιλογής σας αυτής. Συμβουλευτείτε την μαία σας.

Αυτόματη έναρξη τοκετού χωρίς παρουσία επιπλοκών 

Η αυτόματη έναρξη τοκετού συμβαίνει για τις περισσότερες μητέρες έως και την 42η εβδομάδα της εγκυμοσυνης και αποτελεί το κοινότερο σενάριο. Η ανάγκη πρόκλησης τοκετού, η χρήση ωκυτοκίνης και προσταγλανδινών ανεβάζουν το ρίσκο ενός τοκετού και την ανάγκη συνεχούς καρδιτοκογραφίας και παρεμβάσεων που δεν συνάδουν με την ομαλή διεξαγωγή ενός τοκετού στο σπίτι. Προς την ίδια κατεύθυνση απευθύνεται και ο  αυτόματος τοκετός στο σπίτι , όταν αυτός ξεκινήσει και παρουσιαστούν  θέματα όπως μυκώνιο στα νερά του μωρού σας, παράταση του τοκετού πέραν του 1ου 24ωρου από την αυτόματη ρήξη θυλακίου, αιμορραγία από τον πλακούντα με χρώση των νερών, εμβρυική δυσχέρεια μέσω της ακρόασης των καρδιακών παλμών, υψηλή δική σας αρτηριακή πίεση, ανώμαλη προβολή του εμβρύου π.χ. ισχιακή κ.λ.π.

Δυστυχώς ακόμη και εάν δεν είναι συχνής εμφάνισης η ανωτέρω λόγοι μπορεί να χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης στην μαιευτική φροντίδα σας από ότι ένα αρχικό σενάριο που μπορεί να είχε προγραμματιστεί.

Η έμπειρη μαία

Ο τοκετός στο σπίτι όπως και στο μαιευτήριο για να πάει καλά χρειάζεται να πλαισιώνεται από τα κατάλληλα πρόσωπα και τους κατάλληλους επαγγελματίες. Η υποστήριξη και παρουσία έμπειρων μαιών στην διάρκεια ενός τοκετού στο σπίτι είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία του τοκετού και την διασφάλιση της ομαλής του εξέλιξης. Επιλέξτε αυτούς τους επαγγελματίες με προσοχή. Στο all4baby οι μαίες μας μπορούν να σας βοηθήσουν και σε έναν τοκετό στο σπίτι.

Η διάθεση σας να προσπαθήσετε για το καλύτερο

Η επιλογή μιας γυναίκας να γεννήσει φυσιολογικά είναι ο δρόμος στην φύση και ο αφαλέστερος με διαφορά τρόπος να επιδιώξει το ποθητό αποτέλεμσα, ένα υγιές μωρό , μια υγιή μαμά και μια καλή εμπειρία στην μητρότητα.  Η συμμετοχή και η αρχική σας αυτή πρόθεση περιλαμβάνει την ενεργό δράση νου και σώματος στην διάρκεια του τοκετού και στο σπίτι. Η προετοιμασία κατά την διάρκεια της εγκυμοσυνης παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία ρεαλιστικών προσδοκιών, την εφαρμογή ασφαλών μαιευτικών πρακτικών και την ολιστική προσέγγιση στην μαιευτική σας φροντίδα που προσφέρει με μοναδικό τρόπο ο τοκετός στο σπίτι. Η μαία σας θα σας προετοιμάσει κατάλληλα για αυτό και μαζί θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για έναν τοκετό όπως θα θέλατε και θα έπρεπε να είναι!

 

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.