όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Μπορείτε να μείνετε ξανά έγκυος ενώ θηλάζετε;

Ο θηλασμός αποτελεί μια τέλεια μέθοδο αντισύλληψης με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 99% επιτυχίας. Συγκριτικά με την χρήση προφυλακτικού ή αντισυλληπτικών χαπιών παραμένει η πιο επιτυχής και φυσική μέθοδος με πλήθος ευεργετικών αποτελεσμάτων για εσάς και το μωρό σας.

Αυτά ισχύουν ωστόσο για την περίοδο των πρώτων 6 μηνών εάν και εφόσον το μωρό σας θηλάζει αποκλειστικά, δηλαδή δεν δίνετε ξένο γάλα ή χαμομήλι ή ζαχαρόνερο και δεν εφαρμόζεται πρόγραμμα απόκρυψης γευμάτων από το μωρό σας.

Σε γενικές γραμμές ο θηλασμός είναι η προτιμότερη μέθοδος ελέγχου του οικογενειακού σας προγραμματισμού μετά από μια εγκυμοσύνη αλλά σας προστατεύει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που θηλάζετε πάνω από 5-6 φορές την ημέρα  και εφόσον δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ποσότητα, την διάρκεια ή την ένταση των θηλαστικών κινήσεων του μωρού σας.

Με την εισαγωγή νέων τροφών, περί τα τέλη του 6ου μήνα της ζωής το μωρό σας σταματά να παράγει ικανοποιητικό ερεθισμό στο στήθος σας έτσι ώστε να παύει τον εμμηνορυσιακό σας κύκλο και έτσι και η περίοδός σας θα επανέλθει και η ωορρηξία σας αλλά και η ικανότητά σας να συλλάβετε ένα επόμενο παιδάκι. Στην περίπτωση αυτή ο θηλασμός μπορεί να συνεχίζετε αλλά πλέον η αντικατάσταση γευμάτων με νέες τροφές μειώνει την αντισυλληπτική του δράση στο σώμα σας.

Ο θηλασμός αποτελεί μια τέλεια μέθοδο αντισύλληψης με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 99% επιτυχίας.

Αν δεν θηλάζετε αποκλειστικά ή και καθόλου η πιθανότητα εγκυμοσύνης είναι μεγαλύτερη και αμεσότερη. Η περίοδός σας μπορεί να επανέλθει αμέσως μετά τις πρώτες 40 ημέρες από τον τοκετό και η εμφάνιση επαναληπτικής εγκυμοσύνης σε άμεσο χρόνο είναι πολύ συχνή εάν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα αντισύλληψης.

ΔΕΝ είναι ωστόσο δόκιμο για την δική σας υγεία και την υγεία του μωρού σας να μείνετε έγκυος σε λιγότερο χρόνο από τους πρώτους 9-12 μήνες από τον προηγούμενο τοκετό σας και για το λόγο αυτό συνίσταται συστηματική αντισύλληψη.

Φροντίστε το σώμα σας , την διατροφή σας, το βάρος σας, τις βιταμίνες σας και την υγεία σας πριν την απόκτηση επόμενου μωρού. Αυτό θα βελτιώσει τις πιθανότητες επίτευξης μιας ομαλής εγκυμοσύνης και την απόκτηση ενός φυσιολογικού τελειόμηνου μωρού. Θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να προσπαθήσετε για έναν φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική με ασφάλεια και θα μειώσει αισθητά τις πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών στην εγκυμοσύνη ή τον τοκετό σας.

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.