όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Πόσο ρόλο παίζει το μέγεθος του στήθους στο θηλασμό;

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Η ανατομία των μαστών είναι διαφορετική από γυναίκα σε γυναίκα αυτό όμως δεν φαίνεται να μειώνει ή να αυξάνει την ικανότητά σας να θηλάσετε με επιτυχία, ευκολότερα ή να αποφύγετε επιπλοκές.

Οι μελέτες δείχνουν πως το μέγεθος του στήθους σας δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά το θηλασμό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα λεπτομερούς μελέτης που μέτρησε την δυνατότητα αποθήκευσης και παραγωγής γάλακτος καθώς και την συχνότητα των  γευμάτων μεταξύ μιας μητέρας με μικρό και μιας μητέρας με μεγάλο στήθος τα συμπεράσματα τονίζουν την όμοια ικανότητα θηλασμού και των δύο μητέρων. Συγκεκριμένα η μητέρα με το μικρό στήθος είχε δυνατότητα  αποθήκευσης ποσότητας γάλακτος που αντιστοιχούσε μόνο με το 20% των ημερήσιων αναγκών του μωρού της γεγονός που απλά ωθούσε το μωρό να κάνει 2-4 γεύματα περισσότερα την ημέρα. Αντίθετα η γυναίκα με το μεγαλύτερο στήθος παρουσιάζει δυνατότητα αποθήκευσης γάλακτος μεγαλύτερη από το 80% των ημερήσιων αναγκών του μωρού της γεγονός που της έδινε μια μεγαλύτερη ευελιξία όσο αφορά τον αριθμό των γευμάτων. Δεν υπήρχε συσχέτιση μεταξύ της ικανότητας όγκου αποθήκευσης και της συνολικής ποσότητας γάλακτος που μπορούσε να παράγει στο 24ωρο μια γυναίκα.

Στα αποτελέσματα της έρευνας αυτής τονίζεται και είναι εμφανής η δυνατότητα του μωρού να απομυζά επαρκή ποσότητα γάλακτος ημερησίως παρά την μειωμένη δυνατότητα αποθήκευσης γάλακτος στο μαστό της μητέρας

Μαθήματα Θηλασμού

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.