όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Thursday 21 June 2018

Από ποιο στήθος να θηλάσετε;

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Εισαγωγή

Στο θηλασμό δεν υπάρχουν απολυτότητες όπως και στην μητρότητα. Κάθε δυάδα μητέρας παιδιού είναι διαφορετική και οι δύο τους θα διαμορφώσουν τον δικό τους τρόπο επικοινωνίας και ικανοποίησης των βασικών αναγκών της ζωής όπως το φαγητό. Η ορθή χρήση ή εναλλαγή των μαστών μεταξύ των γευμάτων αποτελεί μια συχνή ερώτηση και απορία των γυναικών για τον σωστό τρόπο που πρέπει να θηλάσουν. Ο σωστός είναι αυτός που θέλει το μωρό σας. Δίνετε σημασία στα σημάδια που επικοινωνεί μαζί σας και με λίγο πειραματισμό θα μπορέσετε να βρείτε τον τέλειο για εσάς τρόπο. Τι θα ήταν όμως καλό να γνωρίζεται;

Από ποιό στήθος να θηλάσω;

Το πίσω γάλα έχει διαφορά από το μπροστά;

Ναι έχει διαφορά. Μελέτες δείχνουν ότι όταν ο μαστός αρχίζει να αδειάζει από το αποθηκευμένο γάλα αυξάνεται απότομα σε κάποια φάση του θηλασμού η ποσότητα των λιπαρών που περιέχει το μητρικό γάλα. Ωστόσο οι ίδιες μελέτες τονίζουν πως παρότι αυτό υπάρχει και παρατηρείται σαν αλλαγή δεν υπάρχει διαφορά στην συνολική πρόσληψη λιπαρών οξέων μεταξύ των παιδιών που αλλάζουν ή όχι στήθος σε κάθε γεύμα.

Τα μωρά φαίνεται να βρίσκουν τον τρόπο στην διάρκεια ενός 24ωρου να λάβουν ακριβώς αυτό που χρειάζονται από το μαστό προσαρμόζοντας ανάλογα τις θηλαστικές τους κινήσεις.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως όποιο τρόπο και εάν χρησιμοποιήσετε είναι το ίδιο αποτελεσματικός για το μωρό σας και για το λόγο αυτό δώστε σημασία στα σημάδια που σας δίνει.

 

 

Posted in: Από ποιό στήθος να θηλάσω;

Μαθήματα Θηλασμού

Για οποιαδήποτε απορία, ανάγκη βοήθειας ή σουμβουλευτική στο θηλασμό το all4baby είναι κοντά σας με ένα τηλεφώνημα ή ένα κλικ. Επικοινωνήστε  μαζί μας!

Πηγή

Riordan J. and WambXH k.,2010, Breastfeeding and Human Lactation, Fourth Edition

HaleW.T. and HartmannP.E., 2007, Textbook of human lactation, Hale Publishing:USA

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.