όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Γιατί τα μωρά που θηλάζουν κάνουν περισσότερα γεύματα την ημέρα;

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Αρκετά συχνά μπορεί να ακούσετε ή να αντιληφθείτε και από το δικό σας ,πως τα μωρά που θηλάζουν , κάνουν συχνότερα γεύματα από αυτά που δεν θηλάζουν και τρέφονται με ξένο γάλα. Η παρατήρηση αυτή είναι αληθής και βασίζεται στην απλή διαπίστωση του χρόνου που χρειάζεται το δικό σας γάλα σε σχέση με το ξένο για να ξεκινήσει η πέψη ή η κένωση του στομάχου.

Κατά μέσο όρο τα μωρά που παίρνουν μητρικό γάλα ξεκινούν την πέψη της τροφής τους 48 λεπτά μετά την κατανάλωση αυτής ενώ τα μωρά που καταναλώνουν αγελαδινό γάλα χρειάζονται πάνω από 78λεπτά για αυτή την διαδικασία. Δηλαδή με απλά λόγια το ξένο γάλα είναι περισσότερο δύσπεπτο και αναγκάζει μάλιστα το μωρό σας να καταναλώσει περίπου 30.000 θερμίδες επιπλέον στην διάρκεια των πρώτων 8 μηνών της ζωής του λόγο αυξημένων ενεργειακών αναγκών που προκύπτουν από την δύσπεπτη τροφή του αγελαδινού γάλακτος. Η αυξημένη αυτή πρόσληψη δεν φαίνεται να προσδίδει μεγαλύτερη ή ταχύερη ανάπτυξη βάρους στα νεογνά αλλά το αντίθετο για τους πρώτους 4 μήνες της ζωής.

Για το λόγο αυτό τα μωρά τα οποία τρέφονται αποκλειστικά με ξένο γάλα παρουσιάζουν μεγαλύτερη συνολικά  ημερήσια ενεργειακή δαπάνη ενώ ο μεταβολικός ρυθμός κατά την διάρκεια του ύπνου και  η θερμοκρασία του πρωκτού και ο ρυθμός της καρδιάς είναι χαμηλότερα στα παιδιά που θηλάζουν. Το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται να οφείλεται αποκλειστικά στην διατροφή των μωρών με ξένο γάλα.

Ενημερωθείτε σωστά για την αιτία κάποιων πιθανών λύσεων για τα γεύματα του μωρού σας  πριν αποφασίσετε τις ενέργειες σας. Ζητείστε επαγγελματική βοήθεια από το all4baby και λύστε τις απορίες σας με την βοήθεια ειδικού συμβούλου θηλασμού.

Μαθήματα Θηλασμού

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.