όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Διαβάστε για το σεξ στην εγκυσμοσύνη

Σεξ και Εγκυμοσύνη

Εισαγωγή

Το σεξ στην εγκυμοσύνη δεν είναι πλέον ένα θέμα ταμπού. Είναι μία φυσιολογική δραστηριότητα που δεν απαγορεύται στην εγκυμοσύνη. Αντίθετα το ζευγάρι θα πρέπει να αναζητήσει σωστή ενημέρωση που θα το βοηθήσει να ξεπεράσει ενδεχόμενους φόβους, εμμονές και άγχη σχετιζόμενα με την σεξουαλική επαφή. Ζητήστε από τον γιατρό και την μαία σας εξατομικευμένη συμβουλευτική όσοv αφορά την σεξουαλική σας ζωή στην εγκυμοσύνη. Οι απαντήσεις  θα αποβούν πολύτιμες για την υγιή σεξουαλική σας ζωή και την πορεία της σχέσης σας. Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου στοχεύει στην απάντηση συχνών ερωτήσεων και ανησυχειών των γυναικών που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης για το σεξ.

σεξ στην εγκυμοσύνη

Μπορείτε να κάνετε σεξ στην εγκυμοσύνη?

Δεν υπάρχει κανένας ιατρικός λόγος που να μπορεί να σας σταματήσει από την σεξουαλική σας δραστηριότητα όταν η εγκυμοσύνη σας δεν παρουσιάζει επιπλοκές. Σε αυτή την περίπτωση που είναι και η πιο συχνή το ζευγάρι εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει να κάνει σεξ καθ’όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης μέχρι το τέλος. Το ζευγάρι πρέπει να είναι ενημερωμένο και για τις ευεργετικές επιδράσεις του σεξ στην εγκυμοσύνη. Για οποιαδήποτε συμβουλή ή απορία συμβουλευτείτε το γιατρό και την μαία σας.

Posted in: σεξ στην εγκυμοσύνη

Μπορεί το μωρό σας να πάθει κάτι κακό όταν κάνετε σεξ?

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι! Το μωρό σας προστατεύεται από το σώμα σας μέσω του αμνοιακού υγρού (νερά),της μήτρας, του μυϊκού και λιπώδους ιστού, του δέρματος της κοιλιάς σας, του τραχήλου και βέβαια της τραχηλικής βλέννης που όλα μαζί εμποδίζουν τον τραυματισμό και την εμφάνιση ενδομήτριων λοιμώξεων στο μωρό σας.

Posted in: σεξ στην εγκυμοσύνη

Είναι κακό να έχετε οργασμό στην εγκυμοσύνη?

Δεν υπάρχει καμία ιατρική αντένδειξη για τον οργασμό στην εγκυμοσύνη. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει κατά την διάρκεια οποιασδήποτε σεξουαλικής επαφής. Η εμφάνιση του μπορεί να προκαλέσει κάποιες πολύ μικρές συσπάσεις στην μήτρα οι οποίες όμως γρήγορα μειώνονται και είναι ακίνδυνες.

Posted in: σεξ στην εγκυμοσύνη

Πότε απαγορεύεται το σεξ στην εγκυμοσύνη?

Εάν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας παρουσιάσετε κάποια επιπλοκή ή έχετε κάποιο βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό τότε ο γιατρός και η μαία σας θα σας προτείνουν αντίστοιχα εξατομικευμένη συμβουλευτική για την δική σας εγκυμοσύνη. Σε κάποιες περιπτώσεις το σεξ απαγορεύεται και αυτό συμβαίνει όταν έχετε ή σας χαρακτηρίζει ένα ή κάποια από τα ακόλουθα……..

 • Ιστορικό αποβολών
 • Ιστορικό πρόωρου τοκετού
 • Αν έχουν σπάσει τα νερά
 • Εάν βιώνετε κάποιου είδους αιμορραγία ή εκκρίσεις αίματος από τον κόλπο
 • Εάν η θέση του πλακούντα είναι χαμηλή (επιποματικός πλακούντας, επιχείλιος πλακούντας, παραχείλιος πλακούντας κ.λ.π.)
 • Εάν έχετε κοντό τράχηλο ή ράμα στον τράχηλο ή έχετε διαστολή τραχήλου
 • Εάν ο σύντροφός σας έχει κάποιο σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα(έρπης, κονδλώματα, χλαμύδια, AIDSκ.λ.π.)
 • Δίδυμη ή πολύδυμη κύηση

Posted in: σεξ στην εγκυμοσύνη

Ποιες αλλαγές μπορεί να συμβούν στην σεξουαλική σας ζωή στην εγκυμοσύνη?

Η σεξουαλική σας διάθεση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά. Κάποιες γυναίκες βιώνουν εντονότερη την επιθυμία για σεξ ενώ άλλες χάνουν εντελώς το ενδιαφέρον τους. Η αύξηση της ερωτικής επιθυμίας μπορεί να οφείλεται στην αύξηση της αιμάτωσης των γεννητικών οργάνων που προσφέρει αύξηση στο επίπεδο απόλαυσης. Επίσης οι αυξημένες κολπικές εκκρίσεις είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη. Οι παραπάνω αλλαγές μπορεί για εσάς να αποβούν περισσότερο επώδυνες παρά ευχάριστές με αποτέλεσμα να μειώσουν την διάθεση και την ευχαρίστησή σας κατά την διάρκεια του σεξ αυξάνοντας την δυσφορία σας για αυτό. Επιπροσθέτως μπορεί η εμφάνιση συσπάσεων ή πόνου χαμηλά στην κοιλιά κατά την διάρκεια ή μετά την επαφή να σας τρομάζει. Οι φυσιολογικές μεταβολές του σώματος όπως η αύξηση του όγκου του στήθους σε κάποιες γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευχάριστη αλλά σε άλλες είναι ένα επιπλέον πρόβλημα λόγω ενοχλήσεων ή πόνου. Οι περισσότερες όμως γυναίκες στην εγκυμοσύνη ανησυχούν για την εικόνα τους. Η κοιλίτσα που όλοένα και μεγαλώνει μπορεί να σας κάνει να νιώθετε λιγότερο θελκτική ή σεξουαλική με αποτέλεσμα να μειώνει την επιθυμία σας για σεξ.

Το αντίθετο είναι βέβαια πιο συχνό. Οι περισσότερες γυναίκες πρέπει να νιώθουν και νιώθουν πολύ όμορφα με την υπέροχη στρογγυλή τους κοιλίτσα και την ομορφιά που προσδίδει η εγκυμοσύνη με αποτέλεσμα να αυξάνεται η σεξουαλικότητα και η δεκτικότητά τους στο σεξ. Επίσης πιθανά συμπτώματα εγκυμοσύνης όπως, οι καούρες, οι έμετοι,  η ναυτία , η ζαλάδα ή η μεγάλη προσήλωση της σκέψης μας στον τοκετό κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσουν την libido σας.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο ρόλος του συντρόφου είναι πολύ σημαντικός.Συζητείστε με τον σύντροφό σας για  πιθανά  ενοχλήματα και φροντίστε μαζί για την εύρεση εναλλακτικών τρόπων ερεθισμού ή ευχαρίστησης έτσι ώστε το σεξ να συνεχίσει για εσάς να αποτελεί μία εμπειρία αγάπης.

Posted in: σεξ στην εγκυμοσύνη

Ποιες στάσεις επιτρέπονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Είναι δύσκολο να δοθούν οδηγίες για κάτι τόσο προσωπικό για το ζευγάρι. Οποιαδήποτε στάση και εάν σας ευχαριστεί και γενικά είναι ασφαλής μπορείτε να την εφαρμόσετε. Τα περισσότερα ζευγάρια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης χρησιμοποιούν την ιεραποστολική στάση ως πιο βολική τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Όσο οι αλλαγές στο σώμα σας θα γίνονται πιο εμφανείς ίσως δυσκολεύεστε να συνεχίσετε σε αυτή την θέση. Στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο για την αποφυγή υπότασης η γυναίκα θα πρέπει να αποφεύγει την στάση αυτή χωρίς την χρήση μαξιλαριού διότι μπορεί να χάσετε τις αισθήσεις σας. Η κλίση της πλάτης σας θα πρέπει να βρίσκετε πάντα σε μεγαλύτερη γωνία από 30 μοίρες. Προσπαθείστε να γίνετε δημιουργικοί χρησιμοποιώντας την φαντασία σας και πειραματιστείτε ενεργά.

Posted in: σεξ στην εγκυμοσύνη

Πότε πρέπει να καλέσετε το γιατρό?

Σε οποιαδήποτε περίπτωση νιώσετε ανασφάλεια ή έχετε ερωτήσεις πρέπει να επικοινωνείτε με τον γιατρό και την μαία σας. Πιο ειδικά ομως εάν μετά ή κατά την διάρκεια του σεξ συμβούν τα ακόλουθα….

  • Σπάσουν τα νερά
  • Δείτε αίμα
  • Νιώθετε συσπάσεις που αυξάνουν σταδιακά την συχνότητα και την έντασή τους δίνοντας το αίσθημα πόνου περιόδου

Posted in: σεξ στην εγκυμοσύνη

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.