όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 20 July 2018

Σεμινάρια Πρώτων Bοηθειών

first aid πρώτες βοήθειες

Εισαγωγή

 

Η γνώση και παροχή πρώτων βοηθειών αποδεικνύεται όλο και μεγαλύτερη ανάγκη για την παγκόσμια κοινότητα. Είναι συγκλονιστικό το ποσοστό ανάγκης παροχής επείγουσας φροντίδας σε παιδιά και ενήλικες που θα μπορούσαν να τους σώσουν την ζωή.

Παρακάτω αναφέρονται κάποιες χαρακτηριστικές πληροφορίες σχετικά με την ανάγκη αυτή!

πρώτες βοήθειες

Σεμινάρια Πρώτων βοηθειών για παιδιά και βρέφη

Τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για  παιδιά και βρέφη στοχεύουν στην απόκτηση δεξιοτήτων πάνω στην παροχή πρώτων βοηθειών και την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε παιδιά και βρέφη.

Οι δυνατότητες της εκπαίδευσης και των σεμιναρίων θα σας δώσουν τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την αναγνωρισμένη πιστοποίηση που χρειάζεστε για την παροχή πρώτων βοηθειών.Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία – απλώς η συμμετοχή σας στο σεμινάριο θα σας κάνει παραπάνω από ικανούς να σώσετε ή να βοηθήσετε ένα παιδί ή βρέφος που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα επείγον περιστατικό.

Μπορείτε να εκπαιδευτείτε στην παροχή πρώτων βοηθειών με  τα σεμινάρια του all4baby σε συνεργασία με την Rescue Training International. 

Επείγουσες Πρώτες βοήθειες σε παιδιά και βρέφη

Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά και βρέφη 

Σεμινάρια Πρώτων βοηθειών για Ενήλικα

Η εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών σε ενήλικα σας παρέχει την απαραίτητη κατάρτιση και πιστοποίηση (διεθνώς αναγνωρισμένη) για την παροχή πρώτων βοηθειών σε ενήλικα για την αντιμετώπιση όλως των επειγόντων περιστατικών σε έναν ενήλικα.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εκπαίδευση παρακολουθώντας τα σεμινάρια του all4baby σε συνεργασία με την Rescue Training International και να είστε και εσείς σε θέση να παράσχτετε πρώτες βοήθειες σε έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει κίνδυνο για την υγεία ή ζωή του.

 Τα σεμινάρια εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών σε ενήλικα είναι τα ακόλουθα και μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει να εντρυφήσετε.

Γιατί να γίνετε Εκπαιδευμένος στις Πρώτες Βοήθειες;

• Η καρδιακή ανακοπή ευθύνεται για τους μισούς θανάτους ετησίως

• Στην Αμερική τα θύματα της καρδιακής ανακοπής που αντιμετωπίζονται εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος φτάνουν τις 295.000 (75-80%)

• Ενώ 7.000 από αυτούς είναι παιδιά

• Μπορεί να υπάρχουν παράγοντες κινδύνου για την καρδιακή ανακοπή σε παιδί και ενήλικα όπως η υψηλή χοληστερόλη, η υψηλή πίεση, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η συγγενής καρδιακή ανωμαλία, διαβήτης, παύση αναπνευστικής λειτουργίας, ηλεκτροσόκ, πνιγμός, απόφραξη αεραγωγού και τραύμα. Ωστόσο το 50% των ανδρών και το 64% των γυναικών που παθαίνουν καρδιακή ανακοπή δεν εμφάνισαν κανένα προηγούμενο σύμπτωμα καρδιακής πάθησης.

Στο 60% όλων το περιστατικών υπάρχει κάποιος αυτόπτης μάρτυρας

• Ο εγκεφαλικός θάνατος επέρχεται μόλις 4-6 λεπτά μετά την παύση της καρδιακής λειτουργίας εάν δεν γίνει ΚΑΡΠΑ ή χρήση εξωτερικού ηλεκτρονικού απινιδωτή.

• Η μη πραγματοποίηση ΚΑΡΠΑ μειώνει το ποσοστό επιβίωσης 7-10% για κάθε λεπτό που περνάει μέχρι να πραγματοποιηθεί απινίδωση.

• Λίγες προσπάθειες ανάνηψης είναι επιτυχημένες εάν η ΚΑΡΠΑ ή ο απινιδωτής δεν εφαρμοστούν μέσα σε δευτερόλεπτα από την κατάρρευση του ατόμου.

• Η πραγματοποίηση επαρκούς ΚΑΡΠΑ που δίνεται αμέσως μετά την κατάρρευση του ατόμου σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής διπλασιάζει τα ποσοστά επιβίωσης .

• Περίπου το 95% όλων των θυμάτων της καρδιακής ανακοπής θα πεθάνουν πριν φτάσουν στο νοσοκομείο.

• Οι ασθενείς που θα φτάσουν στο νοσοκομείο με καρδιακή ανακοπή μόνο το 4,9-5,9% δεν θα αντιμετωπίζει νευρολογικά προβλήματα μετά την έξοδο.

• Το 12% όλων των θανάτων σε παιδιά συμβαίνουν εξαιτίας καρδιακής προσβολής

• 6 στα 100.000 παιδιά παθαίνουν καρδιακή προσβολή και το 1/3 αυτών είναι νεογέννητα.

Η γνώση των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί κινητήρια δύναμη και ανάγκη εκμάθησης παροχής επείγουσας φροντίδας και πρώτων βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά!

Σκεφτείτε να συνέβαινε κάτι τέτοιο σε κάποιο συνάνθρωπό σας που βρίσκετε δίπλα σας! Θα μπορούσατε να του σώσετε την ζωή! Είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε? Γίνετε Εκπαιδευμένος στις Πρώτες Βοήθειες και προσφέρετε ένα δώρο ζωής στον συνάνθρωπό, τον συνάδελφο, το μέλος της οικογένειάς, τον φίλο σας!

Πώς να γίνετε Εκπαιδευμένος στις Πρώτες Βοήθειες;

Για να κάνετε κτήμα σας την γνώση και τις δεξιότητες της παροχής Επείγουσας φροντίδας σε ενήλικα και παιδί παρακολουθείστε τα προγράμματα Εκπαίδευσης στην παροχή επείγουσας φροντίδας και πρώτων βοηθειών του all4baby!

Τα σεμινάρια Εκπαίδευσης στις Πρώτες βοήθειες είναι ειδικά σχεδιασμένα από την Emergency First Response International (EFR )  και την Rescue Training International (RTI) για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας και επαγγελματικής κατάστασης και προσφέρουν σε ένα χαλαρό και άνετο περιβάλλον τις εγκυρότερες πληροφορίες πάνω στο αντικείμενο της παροχής επείγουσας φροντίδας και την μεγαλύτερη ευχέρεια στην εξάσκηση και την χρήση ειδικού εξοπλισμού. Τα σεμινάρια του κέντρου μας αποτελούν πρότυπα της Emergency First Response (EFR)  και της Rescue Training International ηγετικoύς οργανισμούς της Παγκόσμιας Οργάνωσης Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόννησης (ILCOR).

Τι να περιμένετε από το κάθε Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών?

Στην έναρξη του κάθε προγράμματος ο Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών διανέμει στους Εκπαιδευόμενους έντυπο υλικό και χρήσιμα προστατευτικά κατάλληλα για τις ανάγκες του σεμιναρίου αλλά όχι μόνο. Το έντυπο υλικό που διανέμετε αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επανάληψης και γνώσης των ήδη αποκτηθέντων δεξιοτήτων του προγράμματος. Ενώ ο προστατευτικός εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά τον τέλος του μαθήματος.

Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων οι Εκπαιδευόμενοι στις Πρώτες Βοήθειες αναπτύσσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους στην παροχή επείγουσας φροντίδας σε παιδιά και ενήλικα εξασκώντας σε ένα διασκεδαστικό και ενδιαφέρον κλίμα νέες δεξιότητες όπως η ΚΑΡΠΑ και οι Αναπνοές διάσωσης.

Τα προγράμματα βασίζονται στις επιδόσεις των Εκπαιδευομένων γι αυτό και μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες καλούνται να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο- τεστ που θα τους εξασφαλίσει και την δυνατότητα πιστοποίησης στην παροχή Επείγουσας φροντίδας από την Emergency First Response (EFR) ή την  Rescue Training International (RTI).

Στο τέλος της εξέτασης οι Εκπαιδευόμενοι νιώθουν έτοιμοι να εξασκήσουν την νέα τους ικανότητα και να βοηθήσουν!

Τα αποτελέσματα της εξέτασης και της παρακολούθησης του σεμιναρίου στέλνονται στην Emergency First Response  ή την Rescue Training International και ο Εκπαιδευμένος λαμβάνει σύντομα ειδική κάρτα και πιστοποιητικό Εκπαιδευμένου στις πρώτες βοήθειες που πιστοποιεί και αναγνωρίζει την γνώση του σε Παγκόσμιο επίπεδο.

 

Photogallery

Ζητείστε επιπλέον ενημέρωση επικοινωνώντας μαζί μας στα τηλέφωνα Επικοινωνίας  μας ή μέσω facebook και twitter.

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κηφισίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.