όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Thursday 21 June 2018

Πόσο πολύ ανεβάζει η πρόκληση τοκετού το ποσοστό καισαρικής;

Μαθήματα τοκετού all4baby

Εισαγωγή

Στο παρελθόν αρκετές έρευνες όπως και οι διεθνείς οδηγίες αναφέρουν ένα αυξημένο ποσοστό καισαρικής έναντι του φυσιολογικού τοκετού στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί πρόκληση τοκετού.

Νέα συστηματική έρευνα υποδεικνύει αντίθετα αποτελέσματα θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την βοήθεια στον τοκετό που μπορεί να προσφέρει η  πρόκληση τοκετού σε μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη (>40 εβδομάδες κύησης) είτε για ιατρικούς είτε για όχι λόγους.

Οι μελετητές συμπεριέλαβαν σε μια μετα ανάλυση τα αποτελέσματα ερευνών που πραγματεύονταν τα αποτελέσματα της πρόκλησης τοκετού εξετάζοντας παράγοντες όπως τα ποσοστά καισαρικής μετά από πρόκληση , την ανάγκη εισαγωγής στην μονάδα νεογνών μετά από πρόκληση , την μητρική νοσηρότα και θνησιμότητα και απέδειξαν το αντίθετο από αυτό που μέχρι σήμερα πιστευόταν. Τα αποτελέσματα συμπεριελάμβαναν μόνο γυναίκες σε τελειόμηνη κύηση που είχαν ή όχι ιατρική ένδειξη για πρόκληση τοκετού. Σύμφωνα με την ανάλυση η πρόκληση τοκετού στην τελειόμηνη εγκυμοσύνη παρουσιάζει 12% μικρότερη πιθανότητα  καισαρικής όταν γίνεται πρόκληση (χρήση ωκυτοκίνης, προσταγλανδίνες , αποκόλληση μεμβρανών κ.λ.π.) έναντι της συντηρητικής αγωγής . Επίσης τα μωρά παρουσίασαν κατά 50% μικρότερη θνησιμότητα ενώ η υγειά της μητέρας φαίνεται να παραμένει ανεπηρέαστη.

Τα ποσοστά συγκρίθηκαν με τις προϋποθέσεις των γυναικών (δηλαδή το Bishop score, την κατάσταση του τραχήλου πριν την έναρξη του τοκετού) και βρέθηκε πως το ανωτέρω αποτέλεσμα δεν επηρεαζόταν ακόμη και όταν οι προυποθέσεις ήταν κακές. Ακόμη φαίνεται ότι ο αποτελεσματικότερος και ασφαλέστερος τρόπος πρόκλησης περιλαμβάνει την χρήση προσταγλανδινών και όχι μόνο την ωκυτοκίνη ή το σπάσιμο των νερών.

Διαβάστε εδώ την έρευνα και ενημερωθείτε για την πρόκληση τοκετού από το all4baby.gr

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.