όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Προετοιμασία για τον θηλασμό

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Εισαγωγή

Κάντε μια καινούργια αρχή στην ζωή σας με την αυτοπεποίθηση και την σιγουριά μίας έμπειρης μητέρας που γνωρίζει ακριβώς πώς να αποφύγει επιπλοκές αλλά και πώς να θηλάσει το μωρό της με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Προετοιμαστείτε σωστά για τον θηλασμό από την εγκυμοσύνη και κάντε την εμπειρία σας αυτή μοναδική για εσάς και το μωρό σας.

προετοιμασία θηλασμού

Πως μπορείτε να προετοιμαστείτε για το θηλασμό από την εγκυμοσύνη;

Η εγκυμοσύνη είναι η καταλληλότερη περίοδος προετοιμασίας για τον θηλασμό και την φροντίδα του μωρού σας. Στην διάρκεια των εβδομάδων κύησης μπορείτε να ενημερωθείτε σωστά, να αποκτήσετε δεξιότητες και να λύσετε απορίες σχετικά με το θηλασμό. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος προετοιμασίας για το θηλασμό είναι τα μαθήματα θηλασμού  που προσφέρουν στους νέους γονείς μια ιδανική ευκαιρία εκμάθησης και απόκτησης νέων δεξιοτήτων σχετικά με το θηλασμό και εξατομίκευση των αναγκών της κάθε ομάδας. Επίσης αποτελεσματικός τρόπος είναι και η ανάγνωση και εύρεση οπτικοακουστικής και έγγραφης πληροφόρησης για το θηλασμό  μέσω διαδικτύου που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην εποχή μας.

Posted in: προετοιμασία θηλασμού

Τι διδάσκεται στα μαθήματα θηλασμού στην εγκυμοσύνη;

Τα μαθήματα θηλασμού έχουν στόχο την  γνωστοποίηση των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για την δική σας υγεία και την υγεία του μωρού σας, την απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων σχετικά με την εφαρμογή του θηλασμού και την γνωστοποίηση τεχνικών αντιμετώπισης κοινών δυσκολιών που μπορεί να παρουσιαστούν.

Στα μαθήματα θηλασμού η έγκυος μπορεί και συνίσταται να συνοδεύεται από το σύντροφό της ή άλλο μέλος του στενού της περίγυρου που πιστεύει πως θα εμπλέκεται στενά στην φροντίδα του μωρού. Έτσι δίνετε η ευκαιρία μέσω της διοχέτευσης επαγγελματικής πληροφόρησης όλα τα μέλη της οικογένειας να ενημερωθούν και να αποβάλλουν μύθους σχετικά με τον θηλασμό.

Και στο δεύτερο ή τρίτο παιδί τα μαθήματα θηλασμού είναι σημαντικά. Ακόμα περισσότερο όταν τα πράγματα δεν πήγαν και ιδιαίτερα καλά την πρώτη φορά. Μέσω των μαθημάτων η νέα μητέρα έχει την δυνατότητα να λύσει απορίες και μέσω της ανάλυσης του προηγούμενου ιστορικού θηλασμού να βρει τρόπους πρόληψης των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στο θηλασμό την πρώτη φορά.

Τα μαθήματα θηλασμού δίνουν την ευκαιρία βαθύτερης κατανόησης και μεγαλύτερης εμπέδωσης των βασικών σημείων και των τεχνικών του θηλασμού καθώς εξασφαλίζουν αμεσότητα με την μαία ή σύμβουλο θηλασμού και την έγκυο.

Στο all4baby διοργανώνονται μαθήματα θηλασμού στην εγκυμοσύνη με βάση τα πρωτόκολλα και υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των ΙΒLC.

Ενημερωθείτε για τα μαθήματα θηλασμού και κλείστε την δική σας θέση στα τηλέφωνα επικοινωνίας μας.

Posted in: προετοιμασία θηλασμού

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα μαθήματα θηλασμού για την επιτυχία του θηλασμού;

Σύμφωνα με έρευνες γύρω από το θέμα θηλασμός η εκπαίδευση των νέων μητέρων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης βελτιώνει κατά πολύ την διάρκεια, έναρξη και εμπειρία του θηλασμού. Η αποτελεσματικότητά τους έγκειται στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της αυτοπεποίθησης της μητέρας γύρω από το θηλασμό που αποτελεί προτεραιότητα των μαθημάτων.

Εάν επιλέξετε να παρακολουθήσετε μαθήματα θηλασμού στην εγκυμοσύνη έχετε διπλάσιες πιθανότητες να θηλάσετε σε σύγκριση με μητέρες που δεν έλαβαν αντίστοιχη εκπαίδευση, ακόμα και εάν το αρχικό σας πλάνο δεν ήταν ο θηλασμός. Τα μαθήματα θηλασμού φαίνεται να αποδίδουν τόσο στην 4πλάσια έως 5πλάσια πιθανότητα αποτελεσματικής έναρξης του θηλασμού από τις πρώτες ημέρες της γέννησης έως και στην διατήρηση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (>12εβδομάδες μετά τον τοκετό).

Παρακολουθώντας μαθήματα για το θηλασμό 20% περισσότερες γυναίκες θα ξεκινήσουν το θηλασμό αλλά και θα συνεχίσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις  8 με 12 εβδομάδες.

Η παρακολούθηση μαθημάτων θηλασμού  στην εγκυμοσύνη με σταθερό και συγκεκριμένο πάντα περιεχόμενο είναι πολύ πιο αποτελεσματικές μέθοδοι  από ότι είναι η μονομερής συναντήσεις λίγης ώρας με επαγγελματίες υγείας.

Ο αριθμός των ωρών διάρκειας εκπαίδευσης των μαθημάτων θηλασμού είναι εφάμιλλα συνδεδεμένος με την διάρκεια και επιτυχία του θηλασμού.

Δώστε λοιπόν στον εαυτό σας την ευκαιρία να μάθετε, να εκπαιδευτείτε και να κατακτήσετε την τέχνη του θηλασμού μέσα από τα μαθήματα θηλασμού του all4baby!

Posted in: προετοιμασία θηλασμού

Χρειάζεται να προετοιμάσετε το στήθος σας στην εγκυμοσύνη για το θηλασμό;

Η προετοιμασία του στήθους δεν είναι αναγκαία και δεν αποτελεί σημαντικό κομμάτι της φροντίδας για το θηλασμό. Ακόμα και στην περίπτωση που έχετε επίπεδες ή εισέχουσες θηλές στην αρχή της εγκυμοσύνης η χρήση κοχυλιών , κρεμών για τις θηλές ή ειδικών διαμορφωτών δεν κρίνεται σημαντική για την επιτυχία ή την άνεση στην έναρξη θηλασμού και έτσι δεν θεωρείται απαραίτητη.

Posted in: προετοιμασία θηλασμού

Μαθήματα Θηλασμού

Πηγή

Wambach, K. and Riordan, J. eds,2010, Breastfeeding and Human Lactation , London: Jones and Bartlett Publishers, LLC.

World Healht Organization, 1998, Evidence on 10 steps to successful breastfeeding

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.