όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Ποιες μητέρες μπορούν να κάνουν VBAC με ασφάλεια;

Τα κριτήρια επιλογής και διαλογής σχετικά με την ασφάλεια και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας μιας προσπάθειας φυσιολογικού τοκετού μετά από προηγούμενη καισαρική, αφορούν τo  ιστορικό σας. Η προσπάθεια φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική τομή ΔΕΝ είναι ασφαλής στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Η απόσταση μεταξύ του προηγούμενου και του επόμενου τοκετού σας να είναι πάνω από 18 μήνες.Δεδομένου ότι το τραύμα της καισαρικής τομής αυξάνει την περίοδο ανάρρωσης των γεννητικών οργάνων μετά το χειρουργείο και για 6 μήνες, η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών αμιγώς λόγω του τραύματος είναι μεγαλύτερη στην περίπτωση  που δεν έχει μεσολαβήσει αυτό το χρονικό διάστημα.
  • Εάν δεν έχει προηγηθεί χειρουργείο μήτρας με τομή στον πυθμένα του μυομητρίου λόγω παράδειγμα αφαίρεσης ινομυωμάτων. Η ουλή στον πυθμένα του μυομητρίου μειώνει την δυνατότητα αποδοτικών συσπάσεων στον τοκετό και αυξάνει σημαντικά την εμφάνισης ρήξης της μήτρας και άλλων επιπλοκών στην προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό.
  • Ο αριθμός των προηγούμενων καισαρικών τομών. Σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα η γνώση μας σχετικά με την προσπάθεια καισαρικής τομής μετά από δύο καισαρικές τομές δεν είναι επαρκής για την διεξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την ασφάλεια του φυσιολογικού τοκετού σε τρίτο παιδί ή στον επόμενο τοκετό. Για το λόγο αυτό συχνά η προσπάθεια αυτή αποθαρρύνεται.
  • Ο αριθμός των προηγούμενων τοκετών σας, αν υπάρχουν και πιθανές επιπλοκές που εμφανίστηκαν σε αυτές τις περιπτώσεις αποτελούν κριτήριο ενθάρρυνσης ή αποφυγής της μεθόδου αυτής.

Στο All4baby μπορούμε να συζητήσουμε και να σας βοηθήσουμε , σύμφωνα με το ιστορικό σας, να αποφασίσετε  για το αν μπορείτε και με ποια πιθανότητα επιτυχίας να κάνετε και εσείς φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή. Μην χάσετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε και εσείς. Καλέστε μας τώρα και κλείστε το δικό σας ραντεβού με τον επόμενο τοκετό σας.

 

Πηγή:

Varma, Gupta, R., JK , 2007. Birth After Previous Caesarean Birth. UK: Royal College of Obstetricians and Gynaecologists.

 

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.