όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Πλάνο τοκετού- Τι είναι και γιατί υπάρχει;

Το πλάνο τοκετού είναι ένας τρόπος να εκφράσετε γραπτώς τις δικές σας επιθυμίες για τον τοκετό σας. Κάθε μητέρα έχει το δικαίωμα της έκφρασης της γνώμης της και την διαμόρφωση συγκεκριμένων επιλογών που αφορούν τον τοκετό της. Εφόσον έχετε λάβει κάποια εμπεριστατωμένη ενημέρωση ή έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα στην εγκυμοσύνη μέσω μαθημάτων προετοιμασίας εγκύων, τότε μπορεί και εσείς να θέλετε να εκφραστείτε και να επικοινωνήσετε τα θέλω σας μέσα από ένα πλάνο τοκετού.

Η ανάγνωση του πλάνου τοκετού από την μαία ή τον γιατρό σας προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε αυτούς να γνωρίζουν και να συζητήσουν μαζί σας τις δικές σας επιθυμίες και ανησυχίες σχετικά με τον τοκετό και να τηρήσουν αυτές τις αρχικές σας τοποθετήσεις στην διάρκεια της εξέλιξης αυτού. Είναι ένας εύκολος τρόπος χωρίς πολλές επαναληπτικές ή ενοχλητικές ερωτήσεις να ξέρουμε στην διάρκεια ενός τοκετού τι θέλει η κάθε νέα μητέρα , πως έχει φανταστεί τον τοκετό της και τι είναι σημαντικό για την ίδια έτσι ώστε να φροντίζουμε να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για να γίνει αυτό πραγματικό.

Πχ. Σε μια μητέρα που επιθυμεί τον φυσικό τοκετό η προσέγγιση της μαιευτικής φροντίδας είναι διαφορετική με σκοπό την επίτευξη του αρχικού της στόχου ενώ σε μια μητέρα με προϋπάρχουσα προτίμηση στην προγραμματισμένη ημερομηνία τοκετού και την επισκληρίδιο η προσέγγιση αυτή αλλάζει.

Στόχος του πλάνου τοκετού σας είναι να επικοινωνηθούν αποτελεσματικά και σωστά αλλά και να εφαρμοστούν στο μέτρο που αυτό μπορεί να επιτευχθεί οι αρχικές σας αυτές επιθυμίες.

Είναι γνώμη του συγγραφέα πως παρά το ότι  ο τοκετός είναι ένα εξελισσόμενο φαινόμενο , οι δικές σας επιθυμίες μπορούν να εφαρμοστούν στις περισσότερες των περιπτώσεων, δίνοντάς σας την δυνατότητα της ενεργού συμμετοχής, της πρωτοβουλίας και την ενδυνάμωσης της αυτοπεποίθησής σας σε μια ευάλωτη στιγμή της ζωής. Οι άνθρωποι που σας περιβάλλουν θα πρέπει να δίνουν την σημασία που πρέπει σε αυτό το πλάνο σας, να συζητούν μαζί σας στην εγκυμοσύνη ή στην πρόοδο του τοκετού σας λεπτομέρειες που επιθυμείτε ή πρέπει να αλλάξουν και να προβαίνουν σε επαρκή διάλογο και συνέναισή σας σε κάτι διαφορετικό από τον αρχικό σας στόχο.

Πατήστε εδώ για να βρείτε και εσείς ένα πρότυπο κείμενο πλάνου τοκετού.

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.