όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Πως πρέπει να είναι οι πάνες του μωρού που θηλάζει;

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Εισαγωγή

Οι πάνες του μωρού σας εκτός από τις συχνές αλλαγές θα σας απασχολήσουν σχετικά με την συχνότητα, την ποσότητα , την μυρωδιά και σύστασή του περιεχομένου τους , καθώς αποτελούν έναν καλό δείκτη επαρκούς πρόσληψης τροφής από το μωρό σας. Ανάλογα με την ηλικία και το είδος της τροφής που καταναλώνουν , που πάνες των μωρών διαφέρουν, ωστόσο μπορούν να σας γεμίζουν με αυτοπεποίθηση ότι τα πράγματα πάνε καλά.

Πάνες μωρού

Οι πάνες του μωρού σας τις πρώτες 40 ημέρες

Τις πρώτες 0 ημέρες οι πάνες του μωρού σας ξεκινούν από μκρό αριθμό και ήδη από την τρίτηη ημέρα αυξάνονται σαε πάνω α πό 3-4/ ημέρα. Το γάλα σας την συγκεκριμένη περίοδο περιέχει κατά 90% ορό (πολλούς ανοσολογικούς παράγοντες) και λιγότερη καζείνη (στοιχείο της μυικής και οστικής ανάπτυξης) . Η αναλογία αυτή αντιστοιχεί στις ανάγκες του μωρού σας για μεγαλύτερη προστασία.

 

Τις πρώτες 2 ημέρες το μωρό σας θα έχει  πάνω από 1 πάνα βρεγμένη με μηκώνιο την ημέρα. Το μηκώνιο είναι τα κακά που έχει συσσωρεύσει στην κοιλιά του στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το μωρό σας τα αποβάλλει με την μορφή εκκρίματος κολλώδους υφής, σκούρου πράσινου ή καφέ χρώματος. H Φωτογραφία μπορεί να σας καθοδηγήσει σχετικά.

meconium 1-2 days

 

 

 

Την 3η με 4η ημέρα  ο αριθμός των κενώσεων του μωρού σας αυξάνεται και φτάνει από 1 έως πάνω από 3 πάνες. Το χρώμα των κενώσεων είναι πιο ανοιχτό πράσινο ή καφέ και η ποσότητα λίγο μεγαλύτερη και σε πιο αραιή μορφή από ότι τις πρώτες ημέρες.

diaper 3rd day

 

Την 4η με 7η ημέρα ο αριθμός και η ποσότητα αυξάνεται και φτάνει από 1 έως και πάνω από 4 πάνες την ημέρα. Το μωρό σας τείνει να αποβάλλει κακά μετά ή κατά την διάρκεια των θηλασμών σε επαναληπτικό βαθμό. Το χρώμα των κενώσεών του γίνεται περισσότερο κίτρινο και μοιάζει με μουστάρδα. Η φυσιολογική τους εικόνα είναι υδαρής και λεπτόρευστη.

Diaper 7nth day

 

Μετά την πρώτη έως και την έκτη εβδομάδα ο αριθμός των πανών αυξάνεται από 3 έως  πάνω από 5 την ημέρα , ενώ είναι φυσιολογικό το μωρό σας να έχει κένωση μετά από κάθε γεύμα. Η εικόνα παραμένει ίδια

 

 

 

Posted in: Πάνες μωρού

Οι πάνες του μωρού σας μετά τις 40 ημέρες

Μετά την 4η με 6η εβδομάδα από την γέννηση η σύσταση του γάλακτός σας προοδευτικά αλλάζει και γίνεται περισσότερο πυκνή σε καζείνη (συστατικό μυικής και οστικής ανάπτυξης) και λιγότερο πυκνό σεορό (ανοσολογικοί παράγοντες) Κατά συνέπεια το γάλα σας γίνεται βαρύτερη τροφή και αυτό επηρεάζει τις πάνες του μωρού σας.

Μετά την 6η εβδομάδα το μωρό σας μπορεί να έχει από 3-5 πάνες την ημέρα αλλά είναι φυσιολογικό και να μην έχει και καμία κάποιες ημέρες. Το χρώμα παραμένει μουσταρδί ενώ η σύστασή του γίνετε περισσότερο πηχτή σαν οδοντόκρεμα.

Posted in: Πάνες μωρού

Πρέπει να σημειωθεί πως όταν το χρώμα των κενώσεων του μωρού σας παραμένει πράσινο πολύ αργότερα της τρίτης ημεράς , ο αριθμός των κενώσεων είναι μικρότερος από τις αναφερόμενες τιμές μπορεί να αποτελέσει σημάδι μη επαρκούς πρόσληψης τροφής ή βάρους για το μωρό σας.

Στην περίπτωση αυτή επικοινωνήστε με σύμβουλο θηλασμού για να διαπιστώσετε και αν επιλύσετε άμεσα το πρόβλημα. Στο all4baby είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και στο θηλασμό. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Μαθήματα βρεφικού μασάζ

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

2 Σχόλια

  • Αννα | 08/07/2014 στις 09:49 | Απάντηση

    Καλημέρα σας!
    Ήθελα να σας ρωτήσω ποιες πιστεύετε ότι είναι οι καλύτερες πάνες για μωρά που μπορώ να χρησιμοποιήσω για το μωρό μου.

    Επίσης πια είναι η γνώμη σας για τις επαναχρησιμοποιούμενες πάνες; Είναι καλύτερες από τις συμβατικές όπως τις Libero ας πούμε;

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.