όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 20 July 2018

Ναυτία και Εμετοί

Από τα πιο συχνά και γνωστά συμπτώματα αλλά και παθήσεις της εγκυμοσύνης είναι η ναυτία και οι έμετοι. Χωρίς εμφανή αίτια προέλευσης τα συμπτώματα αυτά μπορεί να σας απασχολήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα της εγκυμοσύνης σας δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά σας.

 

 

Πότε εμφανίζονται οι ναυτίες και οι εμετοί στην εγκυμοσύνη;

Το 94% των γυναικών θα εμφανίσουν συμπτώματα ναυτίας και εμέτων τις πρώτες 8 εβδομάδες μετά την τελευταία τους περίοδο. Το 34% αυτών θα εμφανίσουν συμπτώματα μέσα στις πρώτες 4 εβδομάδες από την τελευταία τους περίοδο.

 

 

Πότε μειώνονται ή εξαφανίζονται τα συμπτώματα ναυτίας και εμετών στην εγκυμοσύνη;

 

Το 87-91% των γυναικών αναφέρουν αισθητή βελτίωση των συμπτωμάτων έως τις 16-20 εβδομάδες.

Μέσος χρόνος εμφάνισης των συμπτωμάτων φαίνεται να είναι οι 35 ημέρες.

Τα συμπτώματα της ναυτίας φαίνεται πως εμφανίζονται όλο το 24ωρο στο 80% των γυναικών, ενώ οι πρωινές ώρες τείνουν συχνότερα να δυσκολεύουν τις εγκύους.

 

 

 

Πόσο συχνή είναι η εμφάνιση ναυτίας και εμετών στην εγκυμοσύνη;

H ναυτία εμφανίζεται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σε περίπου 80-85% των εγκύων ενώ οι έμετοι θα απασχολήσουν το 52% των γυναικών.

Αποτελούν το συχνότερο σύμπτωμα εγκυμοσύνης που μπορεί να επανέρχεται και στο τρίτο τρίμηνο.Τότε το ύψος της μήτρας πλησιάζει το ύψος του ήπατος και επηρεάζει σημαντικά την χωρητικότητα του στομάχου.

 

Γιατί εμφανίζονται ναυτίες και εμετοί στην εγκυμοσύνη;

Τα αίτια εμφάνισης της ναυτίας και των εμέτων στην εγκυμοσύνη δεν είναι γνωστά. Παρότι σχετίζονται με την άνοδο της χορειακής γοναδοτροπίνης, δεν είναι διευκρινισμένοι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί αυτό να συμβαίνει.

 

 

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση εμετών και ναυτίας στην εγκυμοσύνη;

Η ναυτία και οι έμετοι φαίνεται να παρουσιάζονται εντονότερα σε πολύδυμες κυήσεις ή σε μια μύλη κύηση.

 

 

 

Υπάρχουν κίνδυνοι από την εμφάνιση των εμετών για εσάς και το μωρό σας;

Η παρουσία των εμέτων και της ναυτίας στην εγκυμοσύνη δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά το αποτέλεσμα ή την πορεία μιας εγκυμοσύνης .

Η υπερέμεσης εγκυμοσύνης, είναι μια κατάσταση που σχετίζεται με πλήρη και βραχεία αδυναμία κατάποσης ή πέψης τροφής και του νερού. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται σε συχνότητα 3.5/1000 γεννήσεων. Σε αυτήν την περίπτωση,μπορεί η μέλλουσα μητέρα να χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

 

 

 

Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε την ναυτία και τους εμετούς στην εγκυμοσύνη;

Δυστυχώς η πλήρης απαλλαγή από τα συμπτώματα των εμέτων και της ναυτίας δεν μπορεί να σας ανακουφίσει πλήρως.Επίσης δεν ενδείκνυται εκτός και εάν τα συμπτώματα σας εξουθενώνουν.

Για την ανακούφισή σας μπορείτε να μοιράσετε περισσότερο τα γεύματά σας. Έτσι θα τρώτε συχνά και να σταματάτε πριν τον πλήρη κορεσμό.

Εάν πιστεύετε πως η κατάστασή σας είναι κακή και επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητά σας ο γιατρός και η μαία σας θα μπορέσουν να σας χορηγήσουν σκευάσματα ginger ή και αντιισταμινικά φάρμακα που μπορεί να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε  το πρόβλημα.

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.