όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Πότε το μωρό θα φύγει από το δωμάτιό σας;

Μαθήματα βρεφικού μασάζ

Ο χώρος που το μωρό σας χρησιμοποιεί για τον ύπνο του κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωής θα πρέπει να είναι το δωμάτιό σας ή το δικό του αρκεί να το μοιράζεστε. Σύμφωνα με διεθνής οδηγίες για την ασφάλεια των μωρών στον ύπνο, μέχρι το μωρό σας να φτάσει τους 4 μήνες η επίβλεψη του γονέα κατά την διάρκεια του ύπνου είναι απαραίτητη για την αποφυγή ασφυκτικών επεισοδίων και του συνδρόμου SIDS (σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου).

Έως τον 4ο μήνα της ζωής τα μωρά δεν μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά την κίνηση των χεριών τους απομακρύνοντας κάποιο αντικείμενο από το πρόσωπό τους ηθελημένα. Ούτε μπορούν να γυρίζουν από ανάσκελα σε μπρούμυτα και πίσω με την θέλησή τους στην προσπάθεια να αποφύγουν κάποιο αντικείμενο που τους φράσει την αεροφόρο οδό. Για τους λόγους αυτούς η συχνή παρακολούθηση του ύπνου τους από τον γονέα φαίνεται να μειώνει αισθητά τον κίνδυνο και να χαρίζει στα μωρά έναν πιο ευχάριστο και ασφαλή ύπνο.

Στην πάροδο επίσης των πρώτων 4 μηνών τα νυχτερινά ξυπνήματα και τα νυχτερινά γεύματα του μωρού είναι αρκετά συχνά,ικανοποιώντας εώς και το 20% των ημερήσιων αναγκών του μωρού σας σε τροφή. Παρατηρείτε πως η μεταφορά της μητέρας σε άλλο χόρο εκτός του δικού της δωματίου για θηλασμό, όταν συμβαίνει επαναληπτικά κουράζει τόσο ώστε αρκετά περισσότερες μητέρες προσπαθούν να παρατείνουν τον χρόνο μεταξύ των γευμάτων και συχνότερα εγκαταλείπουν τον θηλασμό. Το room in και το co sleeping είναι οι δύο παρεμβάσεις που τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού σας προσφέρουν μέγιστη ευκολία, ξεκούραση για την μητέρα και ασφάλεια για το μωρό.

Μην στερήσετε από το μωρό σας αυτή του την ανάγκη να σας νιώθει κοντά του, με τον φόβο πως αργότερα δεν θα πηγαίνει στο δικό του κρεβάτι. Για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή και αυτή είναι για το κάθε ζευγάρι μητέρας παιδιού διαφορετική!

Πηγή
Parents guide to infant sleep
What does a safe sleep enviroment look like
Ways to Reduce the Risk of SIDS and Other Sleep-Related Causes of Death

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.