όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 20 July 2018

Θα έχεις μαία στον τοκετό σου;

Στο πιο όμορφο ίσως ταξίδι της γυναίκας,την μητρότητα, η μαία είναι ο πολυτιμότερος συνοδοιπόρος μας! Ο ρόλος της επεκτείνεται σε τρία βασικά χρονικά στάδια.Α)στους μήνες της κύησης.Β)στις ώρες του τοκετού.Γ)στην περίοδο της λοχείας. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και την εμπειρία που χρειαζόμαστε.Αυτός ο άνθρωπος θα μας δώσει όλες τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές οδηγίες και απαντήσεις.Σε ένα ξεκίνημα λοιπόν,που αφορά τον πρωτόγνωρο ρόλο του γονιού και ξεκινά από την πρώτη στιγμή της σύλληψης ,συνεχίζεται με την μοναδική περίοδο της εγκυμοσύνης ,κορυφώνεται με τον τοκετό και απογειώνεται την περίοδο της λοχείας,η μαία μας παίζει ρόλο καθοριστικό και πολύτιμο!Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το 78% των γυναικών που γέννησαν φυσιολογικά θυμούνται την μαία τους στον τοκετό.Τον φύλακα-άγγελο μας!

 

Μαία στον τοκετό

Εδώ θα επικεντρωθούμε στον ρόλο της μαίας και την αναγκαιότητα της κατά την διάρκεια ενός τοκετού.Η μαία μας Γεωργία Λεζέ, στο παρακάτω άρθρο πραγματεύεται τα αποτελέσματα συστηματικής μελέτης.Πόσο χρήσιμη είναι τελικά, στην καθημερινή μαιευτική,η προσωπική μας μαία;Μία μαία που δεν είναι μέρος του προσωπικού ενός μαιευτηρίου,αλλά μας υποστηρίζει από τα αρχόμενα στάδια του τοκετού;

Κάποτε η μαία..

Είναι γνωστό πως η μαιευτική είναι ένα αρχαίο επάγγελμα. Στην ελληνική μυθολογία, η θεότητα του τοκετού ήταν η Ειλείθυια.Είχε κρητική καταγωγή καισυνεπικουρούμενη από τις Τρεις Μοίρες, βοηθούσε στην ομαλή εξέλιξη του τοκετού. Αργότερα τον 6ο αιώνα,ο Ασκληπειός ονομάζει τις μαίες  «ιάτραινες» ή «ομφαλοτόμοι».Ο Ιπποκράτης εξυψώνει το έργο της μαίας.Καθιερώνει μαιευτικούς χειρισμούς, ενώ οι γιατροί συμμετείχαν μόνο σε περιπτώσεις δυστοκίας και άτυπων τοκετών.Στην προπολεμική Ελλάδα, οι περισσότερες γυναίκες γεννούσαν στο σπίτι.Συνεπικουρούμενες από τη μαία, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις θήλαζε η ίδια το μωρό,οι μανούλες πραγματοποιούσαν τοκετό στο σπίτι.

 

Σήμερα..

Η προσφορά της μαίας έγινε αποδεκτή και αναγνωρίσιμη από πολλές επίτοκες που δοκίμασαν να έχουν μια προσωπική μαία στον τοκετό τους. Η βοήθεια που μπορεί να σας προσφέρει μια μαία στον τοκετό μπορεί να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας στον τοκετό στην πράξη.Μία μαία που εμπιστεύεστε και έχετε επικοινωνήσει μαζί της τα θέλω και τις προτεραιότητες σας.Πολύ σημαντικό λοιπόν είναι να επιλέξετε σωστά τον άνθρωπο αυτόν και να έχετε μαζί του χημεία.

 

Γιατί να έχετε μαία στον τοκετό;

 

Ο ρόλος της μαίας σας στη διάρκεια ενός τοκετού  είναι αναντικατάστατος! Εκείνη θα σας βοηθήσει να αποπερατώσετε με ασφάλεια, ανακούφιση,  κατανόηση και εξατομικευμένα το έργο του τοκετού σας. Η μαία στην Ελλάδα συνεργάζεται μαζί σας και με τον γιατρό που έχετε επιλέξει. Όλοι μαζί προσπαθούν και είναι υπεύθυνοι για ένα καλύτερο για εσάς αποτέλεσμα τοκετού.
Συγκεκριμένα η μαία στον τοκετό σας φαίνεται να συμβάλει σημαντικά στα εξής:

  • Μειώνει την ανάγκη καισαρικής τομής! Φαίνεται πως οι γυναίκες που στη διάρκεια ενός τοκετού υποστηρίζονται από τη δική τους μαία..έχουν κατά μια φορά μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννήσουν φυσιολογικά χωρίς επιπλοκές
  • Μειώνεται η ανάγκη φαρμακευτικής αναλγησίας!Στη διάρκεια ενός τοκετού λόγω της παρουσίας της δική σας μαίας, χρειάζεστε αναλγησία κατά 0,9 φορές λιγότερο.Η υποστήριξη που αυτή σας προσφέρει είναι.. βάλσαμο για σας!
  • Δε νιώθετε αβοήθητη σε ένα θάλαμο που σας περιβάλλουν ξένα πρόσωπα! Η παρουσία της μαίας και η βοήθεια που σας προσφέρει μπορεί να επηρεάσει θετικά τη συνολική σας εμπειρία στον τοκετό. Η θετική εμπειρία στον τοκετό φαίνεται να αυξάνεται κατά 0,6 φορές εξαιτίας της παρουσίας της μαίας.
  • Μειώνει την διάρκεια του τοκετού σας!!Η μαιευτική φροντίδα που θα λάβετε στον τοκετό σας από τη μαία σας θα μικρύνει, έστω και λίγο..περίπου 50 λεπτά τη διάρκεια του τοκετού σας.
  • Προτείνει διαφορετικές πρακτικές για να μειώσετε την ανάγκη καισαρικής τομή ! Συμβαίνει κατά 0,80 φορές λιγότερο στις γυναίκες που έχουν τη δική τους μαία,να αποφασίζουν την λύση της καισαρικής!
  • Μειώνει την ανάγκη χρήσης βεντούζας ή κουτάλας στην εξώθηση για τη έξοδο του μωρού σας κατά…0,9 φορές!!
  • Βοηθάει το μωρό σας να έχει τέλεια σημάδια υγείας στα πρώτα πέντε λεπτά μετά τον τοκετό!

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να επιλέξετε και να γνωρίσετε τη δική σας προσωπική μαία. Η μαία δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά μια γυναίκα με γνώσεις επί του τοκετού.Θα σας βοηθήσει με την εμπειρία της για τον καλύτερο δυνατό τοκετό. Γνωρίστε την!

 

Βρείτε μαία

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.