όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Γνωρίστε την μαία και την βοήθεια που μπορεί να σας προσφέρει!

 

Εισαγωγή

Μαθήματα τοκετού all4baby

 

Η μαία είναι ένα επάγγελμα που διατηρεί την αξία του μέσα στους αιώνες καθώς η βοήθεια και η συμβολή της στην μητρότητα αξιολογείται σημαντική από τις νέες μητέρες. Με αυτό το άρθρο θα προσιδιορίσουμε το ρόλο της μαίας και την βοήθεια που μπορεί να λάβετε από αυτήν, στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό , τον θηλασμό και την φροντίδα του μωρού σας.

Η μαία στην εγκυμοσύνη

Η μαία στην εγκυμοσύνη διαθέτει γνώσεις και εμπειρία και μπορεί να σας βοηθήσει στους παρακάτω τομείς.

  • Η μαία σας μπορεί να συνοδεύει τον  γιατρό σας ή να δρά αυτόνομα σε συνεργασία με ιατρικό προσωπικό για την παρακολούθηση της ομαλής πορείας της εγκυμοσύνης σας.Η εκπαίδευση των μαιών και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα ορίζουν την ικανότητά τυς να διενεργούν κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο σε εγκύους με ομαλή εγκυμοσύνη, να αναγνωρίζουν την απόκλιση από το φυσιολογικό και να συνεργάζονται με γιατρούς για την παραπομπή σας σε ειδικό, ανάλογα με την εξέταση ή το πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Ο ρόλος τους είναι σημαντικός στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και επεκτείνεται περισσότερο με την συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών για την απόκτηση δεξιοτήτων μητρότητας από εσάς.
  • Η μαία είναι αυτή που μπορείτε να απευθυνθείτε για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τον τοκετό σας, τον θηλασμό και την φροντίδα του μωρού σας. Η συμβουλευτική καθοδήγησή της στην διάρκεια της εγκυμοσύνης θα σας βοηθήσει να κάνετε την δική σας επιλογή σε θέματα μητρότητας και να πετύχετε τους στόχους σας για τον τοκετό και τον θηλασμό. Η προετοιμασία στην διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ξεκινήσει ήδη από την 20η εβδομάδα ή όποτε ξεκινούν οι πολλές απορίες και ανησυχίες σας σχετικά με τον νέο σας ρόλο. Η μαία είναι συνήθως κοντά σας για να σας προετοιμάσει με μαθήματα <<ανώδυνου τοκετού>>, θηλασμού και φροντίδας μωρού όπως γίνεται και στο κέντρο all4baby.
  • H μαία είναι πάντα δίπλα σας και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της για κάθε απορία, ερώτηση ή προβληματισμό έχετε σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το θηλασμό. Αποθηκεύστε το τηλέφωνό της στις πρώτες σας κλήσεις!

Μαία στον τοκετό

Η μαία στον τοκετό είναι αυτή που βρίσκεται δίπλα σας , για να σας βοηθήσει με τον τοκετό σας. Η μαία έχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες να αναγνωρίζει την φυσιολογική έναρξη και πορεία ενός τοκετού, να παρακολουθεί ανάλογα την υγεία του μωρού σας και να συνεργάζεται με το γιατρό σας ή λοιπό ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό για την διασφάλιση της ομαλής έκβασης του  τοκετού σας.

Είναι εκεί δίπλα σας για να παρακολουθεί την ομαλή πορεία του τοκετού σας αλλά κυρίως είναι εκεί για ΕΣΑΣ! Στον τοκετό η μαία σας θα φροντίσει να δημιουργήσει κατάλληλο περιβάλλον υποστήριξης των δικών σας επιθυμιών σχετικά με τον τοκετό σας , θα σας στηρίξει στην πράξη σχετικά με το πλάνο τοκετού σας, θα σας συμβουλεύει και θα σας προτείνει τρόπους να ανακουφιστείτε από τα ενοχλήματα του τοκετού, θα προτείνει την διεξαγωγή διαφορετικών ενεργειών ανάλογα το στάδιο του τοκετού για την ομαλότερη εξέλιξή του και τέλος θα είναι εκεί να υπηρετήσει με επαγγελματισμό τις ανάγκες σας όταν το χρειάζεστε περισσότερο.

 

Μαία στον θηλασμό

Η μαία σας στην διάρκεια του θηλασμού θα φροντίσει να σας διδάξει την μητρική τέχνη! Όλες οι απορίες και ανησυχίες σας μπορούν να λυθούν και να βοηθηθείτε πραγματικά στον ρόλο σας ως νέα μητέρα.Η μαία ήδη από την πρώτη ώρα μετά την γέννηση θα σας βοηθήσει να θηλάσετε το μωρό σας και καθημερινά μπορεί να σας επισκέπτεται για να διδαχθείτε αποτελεσματικά  την μητρική τέχνη, δηλαδή τον θηλασμό και την φροντίδα του μωρού σας , και να αποφύγετε προβλήματα που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν. Η μαία σας μπορεί να συνεργαστεί με τον παιδίατρο σας σε μια προσπάθεια ομαλής διεξαγωγής του θηλασμού.

Με την επιστροφή σας στο σπίτι η άμεση επικοινωνία με την μαία σας και οι επισκέψεις κατ’οικον όταν χρειάζεται θα αυξήσουν την αυτοπεποίθησή σας ως νέα μητέρα και θα αυξήσουν σημαντικά την επιτυχία σας στον θηλασμό. Μπορείτε να διατηρήσετε επικοινωνία με την μαία σας μέχρι να σταματήσετε να θηλάζετε.

 

Βρείτε μαία

Πηγή

Επαγγελματικά Δικαιώματα Μαιών- Μαιευτών- Περιγραφή μαιευτικών δραστηριοτήτων.

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.