όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Πώς θα έχετε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη;

Εισαγωγή

Μια φυσιολογική εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές αποτελεί την ευχή κάθε νέας μητέρας. Με στόχο την καλή σας υγεία σας και την υγεία του μωρού σας , η ευχή αυτή γίνεται πραγματικότητα και με τη δική σας συμμετοχή. Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε με μικρά tips για μια καλύτερη εγκυμοσύνη.

  • Κάντε άμεσα ένα τεστ εγκυμοσύνης και επισκεφθείτε τον γιατρό ή την μαία σας όταν πρέπει. Η συστηματική σας παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει του κινδύνους εμφάνισης μη αναμενόμενων γεγονότων.
  • Φροντίστε τη διατροφή σας επιμελώς και συστηματικά. Η διατροφή σας στην εγκυμοσύνη είναι πολύ σημαντική και ορίζεται μόνο από εσάς. Μια σημαντική παράμετρος για μια ομαλή εγκυμοσύνη είναι η επίτευξη σωστής πρόσληψης βάρους και ισορροπίας μεταξύ των θρεπτικών συστατικών. Ενημερωθείτε εδώ για τις διατροφικές σας ανάγκες στην εγκυμοσύνη και προσπαθείτε να μην ξεφύγετε!
  • Φροντίστε το σώμα σας με άσκηση. Η εγκυμοσύνη δεν αποτελεί λόγο να μην ασκείστε συστηματικά. Το αντίθετο είναι μια αιτία να μπορέσετε ακόμη συστηματικότερα να έχετε σωματική δραστηριότητα καθώς τα οφέλη της είναι σημαντικά και συμβάλλουν σε μια ομαλότερη εγκυμοσύνη. Μην κάθεστε στον καναπέ, βγείτε έξω και απολαύστε μια όμορφη βόλτα περπατώντας , λίγο κολύμπι, γραφτείτε σε ένα πρόγραμμα γιόγκα για εγκύους κ.λ.π.Δραστηριοποιηθείτε!
  • Πάρτε συστηματικά τις βιταμίνες σας όπως το φολικό οξύ ή το σίδηρο σας όταν το χρειάζεστε. Ο γιατρός και η  μαία σας θα σας προτείνουν συμπληρώματα διατροφής σύμφωνα με τις ανάγκες σας και εσείς καλείστε να τα λαμβάνετε συστηματικά για το δικό σας καλό και το καλό του μωρού σας.
  • Κάντε ερωτήσεις. Απευθυνθείτε στο γιατρό και τη μαία σας σχετικά με τα θέματα που σας απασχολούν και απαλλαχτείτε από τους φόβους των μύθων σχετικά με θέματα εγκυμοσύνης και τοκετού. Οι μύθοι είναι πολλοί και το μόνο που σας προσδίδουν συνήθως είναι άγχος, επιφύλαξη και φόβους που δεν τους χρειάζεστε και μπορεί να σας οδηγήσουν σε δυσμενέστερα αποτελέσματα.
  • Αποφύγετε τις κακές συνήθειες, όπως το αλκοόλ και κάπνισμα. Όσο λίγο ή πολύ να καπνίζετε, οι επιπτώσεις αυτής της συνήθειας στην εγκυμοσύνη και το μωρό σας είναι πολλές και δεν έχουν σχέση με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζατε ή τη μάρκα στην εγκυμοσύνη. Εάν και το παθητικό κάπνισμα συμβάλλει στην δημιουργία αρνητικών επιπτώσεων στην εγκυμοσύνη , φανταστείτε το ενεργητικό τι μπορεί να επιφέρει σε εσάς και το μωρό σας!Τώρα είναι η στιγμή να το κόψετε και έχετε το καλύτερο κίνητρο.
  • Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας. Μην επιβαρύνετε τώρα το πρόγραμμά σας με έξτρα φόρτο εργασίας που θα μπορούσατε να αποφύγετε. Στην εγκυμοσύνη είναι σημαντικό για εσάς να αφιερώσετε χρόνο ενημερώνοντας εσάς και το σύντροφό σας για τον νέο σας ρόλο. Ενημερωθείτε για τον τοκετό , το θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού σας από το all4baby!

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.