όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Καισαρική τομή-Τι είναι κα πως γίνεται;

Εισαγώγη

Η καισαρική τομή είναι μια ασφαλής και βοηθητική μεθοδος που μπορεί να λύσει προβλήματα και να αποτρέψει δυσάρεστες επιπλοκές απο το ιστορικό σας. Το ακόλουθο αρθρο θα μπορέσει να σας ενημερώσει σχετικά με την επέμβαση της καισαρικής τομής , για να ξέρετε τι να περιμένετε εάν χρειαστεί να προβείτε σε αυτήν, στην διάρκεια  της εγκυμοσύνης.

Καισαρική Τομή

Τι ειναι η καισαρική τομή;

Η καισαρική τομη είναι ένα χειρουργείο κοιλιάς, απλό και με ευχάριστο αποτέλεσμα. Με την βοήθεια χειρουργικών τόμων στην περιοχή του μπικίνι, το μωρό σας μπορεί να γεννηθεί σε μολις 5-7 λεπτά απο την έναρξη της επέμβασης. Η ταχύτητα της επέμβασης μπορεί να δώσει λύση στην αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν στην διαρκεια ενός τοκετού σε άμεσο χρόνο και έτσι να αποφευχθούν επιπλοκές για τη δική σας υγεία ή την υγεία του μωρού σας.

Η ίδια συνθήκη ισχύει και για τις περιπτώσεις που η καισαρική τομή γίνεται προγραμματισμένα.

Posted in: Καισαρική Τομή

Πότε γίνεται καισαρική τομή;

Διαβάστε εδω για τους λόγους που μπορει να οδηγήσουν σε μια καισαρικη στην διαρκεια ενός τοκετου ή και από πριν λόγω θεμάτων που παρουσιάζονται στην εγκυμοσύνη.

 

 

 

Posted in: Καισαρική Τομή

Ποιά είναι η διαδικασία της καισαρικής τομής;

Στην περίπτωση που η καισαρική τομή θεωρείτε αναγκαία για την δική σας περίπτωση είναι απραίτητο για την  ασφάλεια σας να πραγματοποιηθεί συγκεκριμένος κλινικός και εργσατηριακός έλεγχος.

Στην περίπτωση της προγραμματισμένης καισαρικής , θα έχετε ορίσει με το γιατρό σας την ημερομηνία και την ώρα εισαγωγής σας στην μαιευτική κλικική. Με την εισαγωγή σας οι μαίες του τμήματος θα αναλάβουν την προετοιμιασία σας για το χειρουργείο ανάλογα με την ώρα που είναι προγραμματισμένη η επέμβαση για εσάς.

Οι μαίες του τμήματος θα σας κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το ιστορικό σας, θα ακροαστούν το μωρό σας, θα σας πάρουν την πίεση, την θερμοκρασία και τους σφυγμούς σας και τέλος θα πραγματοοιήσουν αιμοληψιά και τοποθέτηση ενδοφλέβιου καθετήρα στην περιοχη της λήψης. Στην συνέχεια αποστέλλονται εργαστηριακές εξετάσεις για την διασταύρωση αίματος, την γενική αιματος παραγόντων πήξης αλλά και γενική ούρων.Προεραιτικά μπορεί ο γιατρός σας ή η κλικική να πραγματοπιούν επιπλέον εργσατηριακές εξετάσεις όπως βιοχημικος έλεγχος ,καλλιέργειες ή μέτρηση σακχάρου στο αίμα.

Επίσης προεραιτική είναι και η διεξαγωγή κλίσματος ή ξυρίσματος στο εφήβαιο. Η περιοχή της τομής είναι αναγκαίο να μένει ελεύθερη τριχών και συνίσταται καλοπισμός.

Στην συνέχεια και πριν την έναρξη του χειρουργείου σας υποβάλεστε σε καρδιοτοκογράφημα για την συνεχή καταγραφή και ακρόαση των καρδιακών παλμών του μωρού σας σε σύγκριση με τις συσπάσεις της μήτρας.Το καρδιοτοκογράφημα δίνει απαντήσεις σχετικά με το πόσο καλά΄είναι το μωρό σας και πως αντιδρά στην διάρκεια ή μετά τις συσπάσεις της μήτρας. Η διάρκεια αυτής της εξέτασης είναι απαραιτήτως 20-30 λεπτά.

Όταν οι απαντήσεις των εξετάσεών σας είναι έτοιμες και υπάρχει διαθέσιμος χόρος χειρουργείου, θα οδηγηθείτε στο χώρο γέννησης του μωρού σας.

‘Ομοια διαδικασία ακολουθείτε και στην περίπτωση της καισαρικης τομής που διενεργείτε για επείγοντα λόγο. Στην προκειμένη περίπτωση το πόσο επείγον ειναι ο λόγος καθορίζεται απο τα σημεία και συμπτώματα που παρουσιάζεται  ή παρουσιάσατε στην διάρκεια του τοκετού σας και την κλινική εικόνα σας.

Posted in: Καισαρική Τομή

Ποια ειναι η διάρκεια της καισαρικής τομής

Η διάρκεια της καισαρικής τομής δεν ειναι μεγάλη και κυμαίνεται σε μέσο χρόνο τα 40-45 λεπτά.

Στα πρώτα συνήθως 5-7 λεπτά το μωρό σας έχει γεννηθεί  και ο υπόλοιπος χρόνος είναι κυρίως για την αποκατάσταση των ιστών που διαπεράστηκαν μεχρι να γίνει πραγματική η δυνατότητα εξόδου του μωρού σας από την μήτρα.

Posted in: Καισαρική Τομή

Ποιος μπορεί να είναι δίπλα σας κατά την διάρκεια της καισαρικής τομής

Μέχρι και την παρούσα ημερομηνία η πλειοψηφία των ελληκικών μαιευτικών κλικινκών απαγορεύει την συνοδεία σας από τον σύζυγό σας κατά την διάρκεια του χειρουργείου. Μπορείτε να επωφεληθείτε από την συνοδεία της δικής σας μαίας που θα μπορέσει να σας  βοηθήσει τόσο υποστηρικτικά όσο και έμπρακτα αμέσως μετά την καισαρική σας για την τοποθέτηση του μωρού σας δέρμα με δέρμα με εσάς και τη έναρξη του θηλασμού μέσα στην πρώτη ώρα. Είναι πολύ ευχάριστο και εφικτό να βοηθηθείτε ήδη από την αίθουσα του χειρουργείου να θηλάσετε το μωρό σας καθώς αυτό φαίνεται ότι θα σας δώσει προβάδισμα για την ομαλή διεξαγωγή του θηλασμού.

Posted in: Καισαρική Τομή

Πως γίνεται μια καισαρική τομή

Δείτε το παρακάτω βίντεο που σχετίζεται με την διεξαγωγή μιας καισαρικής τομής σε 3D.

Πατήστε εδώ.

 

 

Posted in: Καισαρική Τομή

Τι είδους νάρκωση χρησιμοποιείται στην καισαρική τομή;

Η ενδεδειγμένη και πιο ασφαλής στα περισσότερα σενάρια καισαρικής μέθοδος αναισθησιας είναι η επισκηρίδιος. Η επισκληρίδιος προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα ασφαλούς αναισθησίας και μείωσης των επιπλοκών της γενικής νάρκωσης κατά την διάρκεια του χειρουργείου σας αλλά ταυτόχρονα βελτιώνει την αίσθηση του πόνου μετεγχειρητικά και βοηθά στην ανακούφισή σας από τον πόνο της καισαρικής, πιο αποτελεσματικά από ότι τα κοινά ενέσιμα ή βρώσιμα αναλγητικά. Διαβάστε εδώ για την επισκληρίδιο και την γενική νάρκωση την καισαρική, τις ενδείξεις και αντενδείξεις τους.Συμβουλευτείτε το γιατρό και την μαία σας σχετικά με την προτασή τους για το είδος της νάρκωσης που προτείνεται στην δική σας περίπτωση.

Posted in: Καισαρική Τομή

 

 

 

Πηγή

(2011) “Appendix C:Planned CS compared with planned vaginal birth” NICE(National Institute for Health and Care Excellence) guidelines-Caesarean section

Cunningham F.G., Leveno K.J., Bloom S.L.,Hauth J.C., Rouse D.J., Spong C.Y. (2010) Williams Obstetrics 23rd edition,McGraw-Hill

 

 

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.