όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Wednesday 21 March 2018

Πότε έχετε ωορρηξία;

Εισαγωγή

Η ωορρηξία συμβαίνει μια φορά σε κάθε κύκλο περιόδου στην γυναίκα και απελευθερώνει ένα ωάριο ικανό να γονιμοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες από την διαθεσιμότητά του. Ο υπολογισμός της ημερομηνίας που μπορεί να συμβεί ωορρηξία θα σας βοηθήσει να κάνετε την προσπάθειά σας περισσότερο στοχευμένη και θα φέρει γρηγορότερα μια επιθυμητή εγκυμοσύνη.

Πότε έχετε ωορρηξία;

Πόσες φορές μπορεί να κάνετε ωορρηξία;

Η γυναίκα ξεκινά την εφηβεία έχοντας ένα απόθεμα 400.000 ωοθυλακίων που στην διάρκεια της αναπαραγωγικής της ζωής είναι πιθανόν να δώσουν ένα ωοθυλάκιο ικανό να γονιμοποιηθεί. Όμως από αυτό τον αριθμό μόνο περίπου 400 θα καταλήξουν σε ωορρηξία καθώς περίπου 1000 κάθε μήνα μέχρι την ηλικία των 35 και περισσότερα μετά από αυτό καταλήγουν σε ατρησία χωρίς να παράσχουν ωάρια ικανά να γονιμοποιηθούν.

Στους περισσότερους κύκλους περιόδου η μία ωοθήκη είναι παραγωγική και δίνει ένα ωοθυλάκιο.  Από στατιστική προκύπτει ότι μόνο το 1-2% των κύκλων μπορεί να δώσουν παραπάνω από ένα ωοθυλάκιο και να οδηγήσουν σε δίδυμη εγκυμοσύνη ή πολύδυμη εγκυμοσύνη.

Posted in: Πότε έχετε ωορρηξία;

Πότε μπορεί να έχετε ωορρηξία;

Ο φυσιολογικός κύκλος μιας γυναίκας κρατά κατά μέσω όρο 28 ημέρες με εύρος διάρκειας από 25 έως 32 ημέρες. Η ωορρηξία συμβαίνει σταθερά 12-14 ημέρες πριν την εμφάνιση της επόμενης περιόδου σας. Λίγο πριν και κατά την ημέρα της ωορρηξίας σας βρίσκεστε στις γόνιμες ημέρες και οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος είναι αυξημένες.

Υπολογίστε με βάση την τελευταία σας περίοδο και την διάρκεια του κύκλου σας τις γόνιμες ημέρες των επόμενων μηνών  μέσω του υπολογιστή ωορρηξίας και γόνιμων ημερών του all4baby και αυξήστε τις πιθανότητές σας για μια επιθυμητή εγκυμοσύνη άμεσα.

Posted in: Πότε έχετε ωορρηξία;

Πηγή

Cunningham, F.G.,et.al. 2010, Williams Obstetrics , US: McGRaw-Hill Companies.

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.