όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Πώς να επιτύχετε ένα φυσιολογικό τοκετό;

 

Μαθήματα τοκετού all4baby

 

Ο φυσιολογικός τοκετός αποτελεί τη συνέχεια μιας εγκυμοσύνης και την εισαγωγή σας στη μητρότητα. Η επίτευξη αυτού του στόχου με το δυνατόν πιο ανώδυνο και εύκολο τρόπο που οδηγεί σε αίσιο και επιθυμητό αποτέλεσμα έχει μικρά μυστικά που αυξάνουν την επιτυχία σας. Η συνολική εμπειρία ενός τοκετού σημαίνει πολλά για εσάς,τη νέα μητέρα και είναι σημαντικό να γνωρίσετε τους συμμάχους σας σε αυτή σας την προσπάθεια.

Πώς να επιτύχετε ένα φυσιολογικό τοκετό?

Στην εγκυμοσύνη

Σημαντική συνεισφορά στην αύξηση των πιθανοτήτων σας για ένα φυσιολογικό τοκετό είναι μια φυσιολογική και χωρίς επιπλοκές εγκυμοσύνη. Όταν η εγκυμοσύνη εξελίσσεται ομαλά , η ανάγκη πρόκλησης τοκετού , η χρήση συνεχόμενης καρδιοτοκογραφίας, ο περιορισμός της κίνησης και συνολικά οι πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών είναι σημαντικά μικρότερος. Φροντίστε την υγεία σας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επισκεπτόμενη επιμελώς το γιατρό ή την μαία σας και κάνοντας τις εξετάσεις σας τακτικά. Επιμεληθείτε τη διατροφή και το βάρος σας στην εγκυμοσύνη , καθώς η εμφάνιση διαβήτη κύησης και η αυξημένη πρόσληψη βάρους φαίνεται να αυξάνουν τις πιθανότητες ανάγκης καισαρικής τομής.

Βρείτε επίσης επαγγελματίες υγείας που γνωρίζουν καλά το φυσιολογικό τοκετό και στρέφονται θετικά προς αυτό το θέμα. Η μαία και ο γιατρός σας έχουν σημαντικό ρόλο στον τοκετό σας και οι απόψεις σας πρέπει να συμβαδίζουν  για ένα καλό αποτέλεσμα.

Posted in: Πώς να επιτύχετε ένα φυσιολογικό τοκετό?

Προετοιμαστείτε σωστά

Δυναμώστε την αυτοπεποίθησή σας, γνωρίστε τον τοκετό και νικήστε τους φόβους σας  μέσα από τα μαθήματα προετοιμασίας του all4baby. Η ενημέρωση μέσω των ομάδων για εγκύους, θα σας βοηθήσει να λύσετε  τις απορίες σας και να ξέρετε πως θα αναγνωρίσετε τα σημάδια ενός τοκετού, τι θα νιώσετε στην εξέλιξη του και πως θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε. Οι φόβοι και οι ανησυχίες σας εξαλείφονται καθώς μαθαίνετε με τη βοήθεια της μαίας μας για την πραγματική εικόνα ενός τοκετού, που είναι απλή, βατή και ανεκτή από το σώμα αλλά κυρίως ελεγχόμενη από εσάς.

Επιμένετε στην άσκηση όπως το περπάτημα, το κολύμπι σε πρόσθιο, τα καθίσματα σε μπάλες, τα βαθιά καθίσματα, το σεξ και αλλαγές στη διατροφή σας που μπορούν να βελτιώσουν τη θέση του μωρού σας και να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις(bishop score)  για ένα φυσιολογικό τοκετό. Στα μαθήματα προετοιμασίας διδάσκεστε ασκήσεις τοκετού που σε συνδυασμό με τις αναπνοές φέρνουν πιο κοντά τον στόχο σας.

Posted in: Πώς να επιτύχετε ένα φυσιολογικό τοκετό?

Στο τέλος της εγκυμοσύνης

Ο χρόνος είναι μεγάλος σας σύμμαχος στην επίτευξη ενός φυσιολογικού τοκετού. Η κάθε εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας έχει μεγάλη σημασία και καθορίζει την επιτυχία του τοκετού σας. Μην βιάζεστε να γεννήσετε πριν είναι η κατάλληλη ώρα για εσάς. Η πρόκληση τοκετού , όταν δεν αποτελεί ιατρική ένδειξη, δεν είναι απαραίτητη επειδή απλώς οι εβδομάδες περνούν και παρουσιάζει μικρότερο ποσοστό επιτυχίας. Ακόμη και εάν η εγκυμοσύνη σας καταλήξει να τερματιστεί με πρόκληση στις 41-42 εβδομάδες, έχετε πολλά να κερδίσετε από αυτό. Εκτός του ότι έχετε ενισχύσει τις πιθανότητες ο τοκετός σας να ξεκινήσει από μόνος του, με κάθε εβδομάδα που περνάει, έχετε αυξήσει και τις πιθανότητες η πρόκληση τοκετού να οδηγήσει σε φυσιολογικό τοκετό. Συμβουλεύεστε να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να ξεκινήσει μόνο του τον τοκετό και ακόμη και όταν αυτό δε γίνει και οι ημερομηνίες περάσουν να είστε βέβαιη πως έχετε  ένα μεγάλο πλεονέκτημα που θα ανταμείψει την αναμονή σας.

Posted in: Πώς να επιτύχετε ένα φυσιολογικό τοκετό?

Στον τοκετό σας

Στη διάρκεια του τοκετού σας οι επιλογές που μπορεί να κάνετε μπορεί να σας βοηθήσουν να επιτύχετε το φυσιολογικό τοκετό με μεγαλύτερες πιθανότητες. Για το βέλτιστο αποτέλεσμα συμβουλεύεστε να:

  • επισκεφθείτε το μαιευτήριο για εισαγωγή για τοκετό , τη σωστή στιγμή, όταν ο τοκετός σας είναι εγκατεστημένος.
  • διατηρήστε την κινητικότητα σας στη διάρκεια του τοκετού σας, υιοθετώντας διαφορετικές θέσεις και στάσεις, χρήση μπάλας κ.λ.π. ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε φαρμακευτικές μεθόδους αναλγησίας όπως η επισκληρίδιος.
  • αποφύγετε τα φάρμακα όπως πεθιδίνη και επισκληρίδιο που μπορεί να μειώσουν την ένταση των συσπάσεων σας , πριν τη διαστολή 4-6 εκατοστών ή πριν ο τοκετός σας θεωρηθεί εγκατεστημένος από το γιατρό ή τη μαία σας.
  • Χρησιμοποιήστε το νερό στον τοκετό σας, βυθίζοντας το σώμα σας σε πισίνα για τον τοκετό ή κάνοντας συχνά ντους.
  • Οι αναπνοές τοκετού είναι πολύ αποτελεσματικές και μπορούν να σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε στον εαυτό σας τον έλεγχο των συσπάσεων και της έντασης τους. Η ρυθμική αναπνοή θα σας βοηθήσει να νιώθετε καλύτερα, να δίνετε επαρκές οξυγόνο στο μωρό σας,να διατηρείτε το σώμα σας χαλαρό χωρίς να σφίγγεστε επιδεινώνοντας το αίσθημα των συσπάσεων και την κάθοδο του μωρού σας.
  • Το μασάζ από τη μαία ή το σύντροφο σας μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας βοηθήσει να εξελιχτείτε καλύτερα στον τοκετό σας. Συμπεριλάβετε το στο πλάνο τοκετού σας αν νιώθετε πως θα σας άρεσε να χρησιμοποιήσετε αυτή την δυνατότητα.
  • Εξωθείστε με τον τρόπο και τη θέση που φαίνεται να ταιριάζει σε εσάς, όρθια στο πλάι, σε βαθύ κάθισμα και όποια σας κάνει να αισθάνεστε πως μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας καλύτερα.
  • Διατηρήστε μια θετική ψυχολογία και αισιόδοξη σκέψη. Ζητήστε από τον σύντροφο και τη μαία σας την υποστήριξη που χρειάζεστε.
  • Βρείτε κατάλληλη μαία για τον τοκετό σας, με την οποία θα έχετε μοιραστεί τα θέλω σας και θα νιώθετε πως σας υποστηρίζει σε αυτά. Σε όλο τον κόσμο η Μαιευτική φροντίδα που λαμβάνουν οι γυναίκες στον τοκετό από μαία φαίνεται να αυξάνει την συνολική εμπειρία και την επιτυχία ενός φυσιολογικού τοκετού ενώ μειώνει τις ιατρικές παρεμβάσεις και την ανάγκη λήψης φαρμάκων στον τοκετό. Η μαία είναι και παραμένει η καλύτερη φίλη σας, σύμμαχος σας στην επίτευξη του στόχου σας. Βρείτε την! Η μαία στο all4baby είναι πάντα διαθέσιμη για να σας βοηθήσει στον τοκετό σας.

Posted in: Πώς να επιτύχετε ένα φυσιολογικό τοκετό?

Η επιτυχία ενός φυσιολογικού τοκετού είναι και στα χέρια σας! Εκμεταλλευτείτε τη και πετύχετε στο νέο κεφάλαιο της μητρότητας με τον τρόπο που σας ταιριάζει. Μπορείτε να γεννήσετε φυσιολογικά αρκεί να προσπαθήστε, να ενημερωθείτε και να υποστηριχτείτε κατάλληλα. Καλέστε τη μαία μας στο all4baby!

Βρείτε βοήθεια στον τοκετό

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.