όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Ποια φάρμακα μπορεί να αυξήσουν το γάλα σας;

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

Εισαγωγή

Εκτός από την αρνητική επιροή κάποιων φαρμάκων στο θηλασμό υπάρχουν επίσης φάρμακα που αυξάνουν την παραγωγή του γάλακτος και είναι ασφαλή για την χρήση στις περιπτώσεις που παρά την σωστή τεχνική θηλασμού και την τήρηση των βασικών κανόνων η παραγωγή δεν είναι εφάμιλη με τις ανάγκες του μωρού σας.

Τα φάρμακα περιέχουν τις παρακάτω ουσίες :

  • Domperidone
  • Μetochlopamide
  • Risperidone
  • Pheuthiazines

Ωστόσο η χρήση συνίσταται μετά την συμβουλευτική καθοδήγηση ειδικού συμβούλου θηλασμού καθώς το συνηθέστερο αίτιο μειώμενης παραγωγής είναι κοινές παρεξηγήσεις σχετικά με τις βασικές αρχές του θηλασμού και λάθη ως προς την τεχνική ή το πρόγραμμα.

Τα ανωτέρω φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος μόνο στις γυναίκες που έχουν μειωμένα ποσοστά προλακτίνης αλλά θηλάζουν συστηματικά και σωστά ενώ έχουν ήδη προσπαθήσει να αυξήσουν την παραγωγή τους με φυσικούς τρόπους. Πριν την έναρξη της χορήγησης η σύμβουλος θηλασμού θα σας προτείνει την πραγματοποίηση εργαστηριακής εξέτασης για την ανίχνευση των επιπέδων προλακτίνης πριν ή μετά τον θηλασμό. Το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό της αγωγής-συμβουλευτικής  που θα λάβετε και του χρονικού διαστήματος που μπορεί να χρειαστεί η κάθε παρέμβαση μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η σύμβουλος θηλασμού τoυ all4baby είναι κοντά σας σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε σχετικά με τον θηλασμό. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, email ή facebook.

Μαθήματα Θηλασμού

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.