όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 20 July 2018

Τα κατά της καισαρικής τομής

  • Η καισαρική παρουσιάζει 0,7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης ενοχλημάτων τις 3 μέρες μετά τον τοκετό.Ο μετεγχειρητικός πόνος μετά την καισαρική είναι εντονότερος και διαρκεί με σημαντική ένταση, ιδίως στην κίνηση τις 2-3 πρώτες μέρες μετά τον τοκετό. Η δυσκολία στην κίνηση είναι σημαντική και παρότι η χρήση παυσίπονων φαρμάκων μειώνει αισθητά τα ενοχλήματα, η παρουσία τους μπορεί και να συνεχίζεται κ για αρκετές εβδομάδες μετά τον τοκετό.
  • Η αιμορραγία μετά τον τοκετό παρουσιάζεται από 0,8 έως 2 φορές μεγαλύτερη στην περίπτωση της καισαρικής απ’ότι σε ένα φυσιολογικό τοκετό.
  • Μια κατάσταση σοκ μετά από την καισαρική παρουσιάζεται κατά 0,7 φορές μεγαλύτερη απ’ότι μετά από έναν φυσιολογικό τοκετό.
  • Η παράταση του χρόνου παραμονής στο μαιευτήριο μετά από μια καισαρική τομή διπλασιάζεται σε διάρκεια σε σύγκριση με το φυσιολογικό τοκετό.
  • Η ανάγκη υστερεκτομής (η αφαίρεση της μήτρας και των εξαρτημάτων εξαιτίας εμφάνισης σοβαρής αιμορραγίας) παρουσιάζεται 2.5 φορές μεγαλύτερη στην περίπτωση της καισαρικής σε σύγκριση με το φυσιολογικό τοκετό.
  • Η εμφάνιση καρδιακής ανακοπής ως επιπλοκή μετά από έναν τοκετό εμφανίζεται κατά 5 φορές μεγαλύτερη στην περίπτωση της καισαρικής σε σύγκριση με έναν φυσιολογικό τοκετό.
  • Η ανάγκη νοσηλείας σε μονάδα νεογνών για οποιοδήποτε πρόβλημα μετά από μια καισαρική εμφανίζεται κατά 2,2 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το φυσιολογικό τοκετό.

Posted in: Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική τομή;

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κηφισίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.