όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 15 July 2018

Τα υπέρ του φυσιολογικού τοκετού

Εδώ καταγράφονται τα υπέρ του φυσιολογικού τοκετού σε συχνότητα εμφάνισης ή έντασης ακόμα και όταν η προσπάθεια φυσιολογικού τοκετού καταλήγει σε καισαρική.

  • Ο φυσιολογικός τοκετός παρουσιάζει πολύ λιγότερα ενοχλήματα στο περίνεο και την περιοχή της κοιλιάς για τις πρώτες 3 μέρες μετά τον τοκετό. Η διαφορά αυτή είναι σημαντική και επηρεάζει θετικά τη δυνατότητα κίνησης της νέας μητέρας και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ανάπτυξης δεξιοτήτων μητρότητας. Τα πρώτα 24ωρα μετά τον τοκετό είναι σημαντικά για το θηλασμό,τη δυνατότητα ανάπτυξης της μητρικής τέχνης και τη σύνδεση με το μωρό σας και οποιοδήποτε εντονότερο ενόχλημα πόνου παρεμποδίζει τη διεκπεραίωση των φυσικών διαδικασιών.
  • Το μαιευτικό σοκ ,παρότι σπάνια εμφανιζόμενο έχει 0,7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης σε μια καισαρική τομή απ’ότι σε ένα φυσιολογικό τοκετό.
  • Στην περίπτωση του φυσιολογικού τοκετού η ανάγκη παραμονής στο μαιευτήριο μειώνεται σημαντικά κατά 1 ή 2 ημέρες.
  • Η περίπτωση της υστερεκτομής δηλαδή της αφαίρεσης της μήτρας και των εξαρτημάτων αμέσως μετά τον τοκετό είναι πιθανότερη στην περίπτωση της καισαρικής.
  • Η καρδιακή ανακοπή παρουσιάζεται σημαντικά περισσότερο αυξημένη στις περιπτώσεις καισαρικής απ’ότι σε έναν φυσιολογικό τοκετό.
  • Σε έναν φυσιολογικό τοκετό υπάρχει 2,2% μικρότερη πιθανότητα το μωρό σας να χρειαστεί εισαγωγή στη μονάδα εντατικής νοσηλείας για οποιοδήποτε λόγο.

Οι παραπάνω επιπλοκές που αναφέρθηκαν είναι γενικά σπάνιες και το ποσοστό εμφάνισης του στο γενικό πληθυσμό είναι μικρό. Οι παραπάνω κίνδυνοι είναι γενικά σπάνιοι,ωστόσο η εμφάνιση τους αυξάνεται συγκριτικά μεταξύ των 2 μεθόδων τοκετού και άρα ο φυσιολογικός τοκετός χαρακτηρίζεται ασφαλέστερος ως επιλογή για τη μητέρα και το μωρό σε σύγκριση με την προγραμματισμένη καισαρική τομή χωρίς ιατρική ένδειξη.

Posted in: Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική τομή;

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κηφισίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.